Blockchain Gayrimenkul Projelerine Genel Bakış ve Özet

Yeni BaşlayanJun 02, 2024
Blockchain gayrimenkul projeleri, özellikle uluslararası alanda gelişiyor ve birçoğu önemli bir potansiyel gösteriyor. Blockchain teknolojisinden yararlanmasına rağmen, bazıları hala gelişimsel zorluklarla karşılaşıyor.
Blockchain Gayrimenkul Projelerine Genel Bakış ve Özet

Bugün, blok zincirinde RWA (Gerçek Dünya Varlıkları) sektöründeki gayrimenkul projelerine dalacağız. Daha önce Parcl, Landshare ve LABS gibi projeleri ele almıştık. Çin'in emlak piyasası son zamanlarda mücadele ederken, yurtdışında blockchain gayrimenkul keşifleri bir süredir devam ediyor. Bu projeleri inceleyelim ve hangilerinin en fazla potansiyele sahip olabileceğini görelim.

1. Öneri

BAHİS SİTESİ: propy.com/home/

Genel bakış: Propy, Silikon Vadisi liderleri ve NAR REACH teknoloji büyüme programı tarafından desteklenen ve gayrimenkul sektörünü en son teknolojiyle dönüştürmeyi amaçlayan ileri görüşlü bir şirkettir. 15 yıllık gayrimenkul tecrübesine sahip Natalia Karayaneva tarafından kurulan Propy, gayrimenkul satış süreçlerini otomatikleştirmeyi amaçlamaktadır. Küresel emlak işlemleri ve varlık transferleri için birleşik bir platform sağlayarak uluslararası gayrimenkul işlemlerinin zorluklarını ele alır. Başlangıçta, Propy'nin mülk sicili, resmi tapu kayıtlarını blok zincirinde çoğaltacaktır. Sonuç olarak, Propy, yargı bölgelerinin Propy Registry'yi resmi defterleri olarak benimsemesini ve "Propy Property Registry"deki mülk transferlerini yasal olarak tanınmasını amaçlamaktadır.

Yenilikçi Özellikler: Propy'nin Kayıt Defteri ve akıllı sözleşme platformundan yararlanarak, mülkiyet hakları kaydındaki geleneksel gecikmeler ve engeller ortadan kaldırılabilir. Platform, dünya çapındaki emlak alıcılarını, satıcılarını, yatırımcılarını ve kayıt şirketlerini birbirine bağlamak için mobil cihazları, bulut bilişimi ve blok zinciri teknolojisini kullanarak işlem güvenliğini ve verimliliğini artırır. Propy, Compass, eXp, The Agency, Redfin, KW, Remax, Realty Austin, ACME ve daha fazlasından müşteriler için şimdiden 4 milyar dolarlık işlem gerçekleştirdi.

İşlem Yöntemleri:

Banka Havaleleri: Propy'de teknoloji konusunda bilgili acenteler bulabilir, teklif gönderebilir/alabilir, çevrimiçi peşinat ödeyebilir ve entegre emanet ve tapu hizmetlerimizi kullanarak işlemleri tamamlayabilirsiniz. Kripto Para İşlemleri: Kripto sertifikalı aracılar bulmak, kripto para biriminde teklif vermek ve almak, Propy'nin kripto borsası aracılığıyla ödeme yapmak ve kripto dostu emanet ve tapu şirketlerimizle işlemleri tamamlamak için Propy'yi kullanın. NFT Ev Satışları: NFT olarak ev satın almanın çığır açan sürecini deneyimleyin. Propy, NFT olarak veya MLS'de mülk listelemelerine izin veren dünyanın ilk ev NFT'sini yarattı. Bu yöntem, tipik 30 günlük kapanış süresini ortadan kaldırarak yalnızca birkaç tıklamayla daha hızlı işlemlere olanak tanır.

2. EMLAK KULÜBÜ

BAHİS SİTESİ: propertyclub.nyc

Genel bakış: PropertyClub, insanların mülk bilgilerine nasıl eriştiğini, kiralama, satın alma, satma ve gayrimenkule yatırım yapma şeklini geliştirmek için blok zinciri teknolojisinden yararlanan bir emlak platformudur. Platform, akıllı sözleşmelerin yanı sıra mülk işlemlerini tamamlamak için BTC ve tescilli PCC gibi dijital para birimlerini kullanır. Şu anda, PropertyClub'ın blok zinciri platformunda New York'ta satılık veya kiralık yaklaşık 5.000 mülk bulunmaktadır.

3. YÖNET

BAHİS SİTESİ: managego.com/
Genel bakış: ManageGo, gayrimenkul yöneticilerinin ve sahiplerinin ödeme süreçlerini hızlandırmasına, kapsamlı kredi kontrolleri yapmasına ve bakım biletlerini yönetmesine yardımcı olan defter tabanlı yazılım sağlayarak kiralık mülk sahiplerine yardımcı olmak için blok zinciri teknolojisinden yararlanır. Dağıtılmış Defter Teknolojisi (DLT), sahiplerine daha şeffaf ve kapsamlı ödeme kayıtları ve kiracı arka plan bilgileri sunar. ManageGo, BTC ve ETH gibi dijital para birimlerini ödeme uygulamasına entegre ediyor ve yakında kiracıların aylık kiralarını bu dijital para birimleriyle ödemelerine olanak tanıyor. Uygulama, tüm dijital para birimi ödemelerini USD'ye dönüştürmek için Coinbase'in API'sini kullanıyor ve bu daha sonra platform aracılığıyla kiracı ilişkilerini yöneten ev sahiplerine ödeniyor.

4. GERÇEK BLOKLAR

BAHİS SİTESİ: www.realblocks.com

Genel bakış: Merkezi olmayan blok zinciri çözümleri, trilyonlarca dolarlık özel sermaye, özel kredi ve özel emlak piyasaları dahil olmak üzere alternatif finansal varlıkların tokenizasyonunu kolaylaştırıyor. 2017 yılında kurulan RealBlocks, gayrimenkul yatırımı için yeni bir yol oluşturmak için blok zincirinden yararlanıyor. Tüm portföylere veya varlıklara yapılan geleneksel yatırımın aksine, RealBlocks yatırımcıların kısmi mülkiyet satın almalarına olanak tanır. Platformun tokenizasyon çözümü, daha verimli finansman, uygun maliyetli uyumluluk, daha basit dokümantasyon ve en önemlisi likit olmayan alternatif varlıkların ikincil ticaretini sağlar. Ek olarak, RealBlocks ağı, alternatif özel finansal varlıkları daha geniş bir şekilde dağıtabilir, yatırımcılar ve distribütörler için maliyetleri azaltabilir ve ikincil piyasada likidite ve şeffaflığı artırabilir.

5. LİMAN

BAHİS SİTESİ: harbor.com/

Genel bakış: Şubat 2020'de kripto para saklama kuruluşu BitGo, güvenlik token platformu Harbor'ı satın aldı. Bu satın alma, Harbor'ın FINRA tarafından düzenlenen bir komisyoncu-bayi ve SEC tarafından düzenlenen bir transfer acentesi gibi yan kuruluşlarını içeriyordu. Harbour, gayrimenkul de dahil olmak üzere özel menkul kıymetlerin tokenizasyonuna odaklanan bir uyumluluk platformudur. Şirket, piyasa likiditesini ve şeffaflığı artırmak için fonlar, özel gayrimenkul yatırım ortaklıkları (GYO'lar), mülk sahipliği ve arazi dahil olmak üzere gayrimenkul varlıklarını tokenize etmek için çalışıyor. Eylül 2019'da Harbor, 100 milyon dolarlık gayrimenkul fonu menkul kıymetlerini tokenize etmek ve likiditelerini artırmak için emlak şirketi iCap Equity ile ortaklık kurdu. Bu hisse senedi tokenizasyonu, 17 özel menkul kıymet komisyoncusu ve 1.100 yatırımcı arasında daha kolay ve daha akıcı işlemleri kolaylaştırır. Bu işlemler yalnızca KYC ve AML gibi ilgili düzenlemeleri karşılayan yatırımcılar tarafından gerçekleştirilebilir. 2018'de Harbor, ABD'nin Columbia eyaletindeki The Hub dairelerini tokenize etmek için DRW Holdings'in gayrimenkul bölümüyle işbirliği yaptı.

6. BARINAK YAKINLAŞTIRMA

BAHİS SİTESİ: www.shelterzoom.com/

Genel bakış: ShelterZoom, insanların gayrimenkul satın alma, satma ve kiralama yöntemlerinde devrim yaratmak için kuruldu. 2017 yılında, gayrimenkul işlemlerinin ve müzakerelerinin her aşamasına ilişkin içgörüler sunan dünyanın ilk blok zinciri tabanlı emlak platformunu başlattılar. ShelterZoom, "yüksek etkili ürünü" için 2018 SIIA CODiE En İyi Gelişmekte Olan Teknoloji Ödülü'nü kazandıktan sonra, çeşitli sözleşmeleri endüstriler arasında geçerli olan Nesne Sözleşmelerine (CoT) dönüştüren çığır açan bir platform geliştiriyor. ShelterZoom, gayrimenkul hizmetlerinin oluşturulmasını ve kabul edilmesini kolaylaştırmayı, evrak işlerini azaltmayı ve mülk işlemlerinde şeffaflığı artırmayı amaçlamaktadır. Kasım 2019'da, Asya pazarına genişlediklerini, bölgesel yetenekleri işe aldıklarını ve 2020'nin ilk çeyreğinde bir ofis açılışı ile Avustralya'nın Melbourne kentinde bir üs kurduklarını duyurdular. Bunu takiben, Çin'de ikinci bir Asya-Pasifik ofisi açmayı planlıyorlar. ShelterZoom'a göre, şu anda ŞİMDİ düğmesini içeren yüz binlerce emlak listesi var ve şirket önümüzdeki üç yıl içinde çoğu çevrimiçi emlak pazarını hedeflediğinden bu sayının hızla artması bekleniyor.

7. SOKAK TELI

BAHİS SİTESİ: http://www.streetwire.net/

Genel bakış: StreetWire, akıllı sözleşmeler için gayrimenkulle ilgili verileri doğrulayan, analiz eden ve koruyan merkezi olmayan bir blok zinciri ağıdır. Gayrimenkul verileri ve işlemleri için merkezi olmayan bir takas odası oluşturuyor, kapanış, borç verme ve mülk değerleme süreçlerini basitleştirirken veri yaratıcılarına değer ve kontrol sağlıyor. Brokerler, değerleme uzmanları ve avukatlar gibi gayrimenkul veri üreticileri için StreetWire, günlük işlemlerden elde edilen veriler ve gelecekteki potansiyel getiriler üzerinde etkili kontrol sunar. Veri sahiplerinin gayrimenkul verileri kullanıldığında tazmin edilmesini sağlar ve verilerini artık paylaşmak istemiyorlarsa üçüncü taraf erişimini iptal etmelerine olanak tanır. Finansal kurumlar, borsalar ve fonlar gibi gayrimenkul veri tüketicileri için StreetWire, dünyanın en büyük varlık sınıfı için en zamanında ve doğru verileri sağlar.

8. CPROP

BAHİS SİTESİ: cprop.io/
Genel bakış: "CPROP" olarak bilinen CryptoProperties LLC, alıcıların, satıcıların ve hizmet sağlayıcılarının işlemleri şeffaf ve güvenli bir şekilde tamamlamalarını sağlamak için tasarlanmış blok zinciri tabanlı bir gayrimenkul işlem yönetim sistemidir. Potansiyel ev alıcıları emlak portalı web sitelerine göz atarken, "Mülk Satın Almama Yardım Et" seçeneği aracılığıyla CPROP hizmetlerini kullanmayı seçebilirler. Bu seçenek, her adımda yardım ve bilgi almak için kullanıcı derecelendirmelerine dayalı olarak emlakçılar ve avukatlar gibi hizmet sağlayıcıları seçebilecekleri ücretsiz bir yönetim sürecinde onlara rehberlik eder. Müteahhitler, müfettişler, ipotek komisyoncuları ve dekoratörler dahil olmak üzere diğer hizmet sağlayıcılar da CPROP tarafından sağlanan ek satış kanallarından yararlanabilir. Uzak ve uluslararası alıcılar, platform kullanıcı incelemelerine göre güvenilir yerel hizmetleri seçebilir. Platform, tüm hizmet sağlayıcılara daha fazla potansiyel alıcı çekmek için uygun maliyetli bir yol sunar. Başlangıçta, şirketin geliri üyelik ücretlerinden gelecek ve veri arşivleme ve alma ücretleri, reklam ve gayrimenkul işlemlerinin kapatılması üzerine yönetim ücretleri dahil olmak üzere gelecekteki potansiyel gelir kaynakları olacaktır.

Son olarak, özetlemek gerekirse, bu projeler gayrimenkul blok zinciri alanındaki ilk benimseyenlerden bazılarını temsil ediyor. Bunlar arasında sadece Propy bir token çıkardı, diğerleri ise henüz bunu yapmadı. Blok zinciri teknolojisinden, ödeme işleme veya blok zincirindeki işlemleri kaydetme gibi çeşitli şekillerde yararlanırlar. Bu ilk projelerin çoğu zorluklarla karşılaştı. Parcl ve Landshare gibi daha yeni gayrimenkul projeleri de son zamanlarda daha geniş pazar ortamından etkilenerek önemli düşüşler gördü. Bununla birlikte, gayrimenkul küresel olarak çok önemli bir varlık olmaya devam ediyor. Mevcut boğa piyasası yükselmese bile, bir sonraki boğa piyasası daha iyi beklentiler görmelidir. Bu nedenle, bu projeleri izleme listemizde tutmakta fayda var.

Feragatname:

  1. Bu makale [书中自有大饼屋] adresinden yeniden basılmıştır. Tüm telif hakları orijinal yazara [朱老师] aittir. Bu yeniden baskıya itirazlar varsa, lütfen Gate Learn ekibiyle iletişime geçin, derhal ilgileneceklerdir.
  2. Sorumluluk Reddi: Bu makalede ifade edilen görüş ve görüşler yalnızca yazara aittir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.
  3. Makalenin diğer dillere çevirileri Gate Learn ekibi tarafından yapılır. Bahsedilmediği sürece, tercüme edilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya intihal edilmesi yasaktır.

Blockchain Gayrimenkul Projelerine Genel Bakış ve Özet

Yeni BaşlayanJun 02, 2024
Blockchain gayrimenkul projeleri, özellikle uluslararası alanda gelişiyor ve birçoğu önemli bir potansiyel gösteriyor. Blockchain teknolojisinden yararlanmasına rağmen, bazıları hala gelişimsel zorluklarla karşılaşıyor.
Blockchain Gayrimenkul Projelerine Genel Bakış ve Özet

Bugün, blok zincirinde RWA (Gerçek Dünya Varlıkları) sektöründeki gayrimenkul projelerine dalacağız. Daha önce Parcl, Landshare ve LABS gibi projeleri ele almıştık. Çin'in emlak piyasası son zamanlarda mücadele ederken, yurtdışında blockchain gayrimenkul keşifleri bir süredir devam ediyor. Bu projeleri inceleyelim ve hangilerinin en fazla potansiyele sahip olabileceğini görelim.

1. Öneri

BAHİS SİTESİ: propy.com/home/

Genel bakış: Propy, Silikon Vadisi liderleri ve NAR REACH teknoloji büyüme programı tarafından desteklenen ve gayrimenkul sektörünü en son teknolojiyle dönüştürmeyi amaçlayan ileri görüşlü bir şirkettir. 15 yıllık gayrimenkul tecrübesine sahip Natalia Karayaneva tarafından kurulan Propy, gayrimenkul satış süreçlerini otomatikleştirmeyi amaçlamaktadır. Küresel emlak işlemleri ve varlık transferleri için birleşik bir platform sağlayarak uluslararası gayrimenkul işlemlerinin zorluklarını ele alır. Başlangıçta, Propy'nin mülk sicili, resmi tapu kayıtlarını blok zincirinde çoğaltacaktır. Sonuç olarak, Propy, yargı bölgelerinin Propy Registry'yi resmi defterleri olarak benimsemesini ve "Propy Property Registry"deki mülk transferlerini yasal olarak tanınmasını amaçlamaktadır.

Yenilikçi Özellikler: Propy'nin Kayıt Defteri ve akıllı sözleşme platformundan yararlanarak, mülkiyet hakları kaydındaki geleneksel gecikmeler ve engeller ortadan kaldırılabilir. Platform, dünya çapındaki emlak alıcılarını, satıcılarını, yatırımcılarını ve kayıt şirketlerini birbirine bağlamak için mobil cihazları, bulut bilişimi ve blok zinciri teknolojisini kullanarak işlem güvenliğini ve verimliliğini artırır. Propy, Compass, eXp, The Agency, Redfin, KW, Remax, Realty Austin, ACME ve daha fazlasından müşteriler için şimdiden 4 milyar dolarlık işlem gerçekleştirdi.

İşlem Yöntemleri:

Banka Havaleleri: Propy'de teknoloji konusunda bilgili acenteler bulabilir, teklif gönderebilir/alabilir, çevrimiçi peşinat ödeyebilir ve entegre emanet ve tapu hizmetlerimizi kullanarak işlemleri tamamlayabilirsiniz. Kripto Para İşlemleri: Kripto sertifikalı aracılar bulmak, kripto para biriminde teklif vermek ve almak, Propy'nin kripto borsası aracılığıyla ödeme yapmak ve kripto dostu emanet ve tapu şirketlerimizle işlemleri tamamlamak için Propy'yi kullanın. NFT Ev Satışları: NFT olarak ev satın almanın çığır açan sürecini deneyimleyin. Propy, NFT olarak veya MLS'de mülk listelemelerine izin veren dünyanın ilk ev NFT'sini yarattı. Bu yöntem, tipik 30 günlük kapanış süresini ortadan kaldırarak yalnızca birkaç tıklamayla daha hızlı işlemlere olanak tanır.

2. EMLAK KULÜBÜ

BAHİS SİTESİ: propertyclub.nyc

Genel bakış: PropertyClub, insanların mülk bilgilerine nasıl eriştiğini, kiralama, satın alma, satma ve gayrimenkule yatırım yapma şeklini geliştirmek için blok zinciri teknolojisinden yararlanan bir emlak platformudur. Platform, akıllı sözleşmelerin yanı sıra mülk işlemlerini tamamlamak için BTC ve tescilli PCC gibi dijital para birimlerini kullanır. Şu anda, PropertyClub'ın blok zinciri platformunda New York'ta satılık veya kiralık yaklaşık 5.000 mülk bulunmaktadır.

3. YÖNET

BAHİS SİTESİ: managego.com/
Genel bakış: ManageGo, gayrimenkul yöneticilerinin ve sahiplerinin ödeme süreçlerini hızlandırmasına, kapsamlı kredi kontrolleri yapmasına ve bakım biletlerini yönetmesine yardımcı olan defter tabanlı yazılım sağlayarak kiralık mülk sahiplerine yardımcı olmak için blok zinciri teknolojisinden yararlanır. Dağıtılmış Defter Teknolojisi (DLT), sahiplerine daha şeffaf ve kapsamlı ödeme kayıtları ve kiracı arka plan bilgileri sunar. ManageGo, BTC ve ETH gibi dijital para birimlerini ödeme uygulamasına entegre ediyor ve yakında kiracıların aylık kiralarını bu dijital para birimleriyle ödemelerine olanak tanıyor. Uygulama, tüm dijital para birimi ödemelerini USD'ye dönüştürmek için Coinbase'in API'sini kullanıyor ve bu daha sonra platform aracılığıyla kiracı ilişkilerini yöneten ev sahiplerine ödeniyor.

4. GERÇEK BLOKLAR

BAHİS SİTESİ: www.realblocks.com

Genel bakış: Merkezi olmayan blok zinciri çözümleri, trilyonlarca dolarlık özel sermaye, özel kredi ve özel emlak piyasaları dahil olmak üzere alternatif finansal varlıkların tokenizasyonunu kolaylaştırıyor. 2017 yılında kurulan RealBlocks, gayrimenkul yatırımı için yeni bir yol oluşturmak için blok zincirinden yararlanıyor. Tüm portföylere veya varlıklara yapılan geleneksel yatırımın aksine, RealBlocks yatırımcıların kısmi mülkiyet satın almalarına olanak tanır. Platformun tokenizasyon çözümü, daha verimli finansman, uygun maliyetli uyumluluk, daha basit dokümantasyon ve en önemlisi likit olmayan alternatif varlıkların ikincil ticaretini sağlar. Ek olarak, RealBlocks ağı, alternatif özel finansal varlıkları daha geniş bir şekilde dağıtabilir, yatırımcılar ve distribütörler için maliyetleri azaltabilir ve ikincil piyasada likidite ve şeffaflığı artırabilir.

5. LİMAN

BAHİS SİTESİ: harbor.com/

Genel bakış: Şubat 2020'de kripto para saklama kuruluşu BitGo, güvenlik token platformu Harbor'ı satın aldı. Bu satın alma, Harbor'ın FINRA tarafından düzenlenen bir komisyoncu-bayi ve SEC tarafından düzenlenen bir transfer acentesi gibi yan kuruluşlarını içeriyordu. Harbour, gayrimenkul de dahil olmak üzere özel menkul kıymetlerin tokenizasyonuna odaklanan bir uyumluluk platformudur. Şirket, piyasa likiditesini ve şeffaflığı artırmak için fonlar, özel gayrimenkul yatırım ortaklıkları (GYO'lar), mülk sahipliği ve arazi dahil olmak üzere gayrimenkul varlıklarını tokenize etmek için çalışıyor. Eylül 2019'da Harbor, 100 milyon dolarlık gayrimenkul fonu menkul kıymetlerini tokenize etmek ve likiditelerini artırmak için emlak şirketi iCap Equity ile ortaklık kurdu. Bu hisse senedi tokenizasyonu, 17 özel menkul kıymet komisyoncusu ve 1.100 yatırımcı arasında daha kolay ve daha akıcı işlemleri kolaylaştırır. Bu işlemler yalnızca KYC ve AML gibi ilgili düzenlemeleri karşılayan yatırımcılar tarafından gerçekleştirilebilir. 2018'de Harbor, ABD'nin Columbia eyaletindeki The Hub dairelerini tokenize etmek için DRW Holdings'in gayrimenkul bölümüyle işbirliği yaptı.

6. BARINAK YAKINLAŞTIRMA

BAHİS SİTESİ: www.shelterzoom.com/

Genel bakış: ShelterZoom, insanların gayrimenkul satın alma, satma ve kiralama yöntemlerinde devrim yaratmak için kuruldu. 2017 yılında, gayrimenkul işlemlerinin ve müzakerelerinin her aşamasına ilişkin içgörüler sunan dünyanın ilk blok zinciri tabanlı emlak platformunu başlattılar. ShelterZoom, "yüksek etkili ürünü" için 2018 SIIA CODiE En İyi Gelişmekte Olan Teknoloji Ödülü'nü kazandıktan sonra, çeşitli sözleşmeleri endüstriler arasında geçerli olan Nesne Sözleşmelerine (CoT) dönüştüren çığır açan bir platform geliştiriyor. ShelterZoom, gayrimenkul hizmetlerinin oluşturulmasını ve kabul edilmesini kolaylaştırmayı, evrak işlerini azaltmayı ve mülk işlemlerinde şeffaflığı artırmayı amaçlamaktadır. Kasım 2019'da, Asya pazarına genişlediklerini, bölgesel yetenekleri işe aldıklarını ve 2020'nin ilk çeyreğinde bir ofis açılışı ile Avustralya'nın Melbourne kentinde bir üs kurduklarını duyurdular. Bunu takiben, Çin'de ikinci bir Asya-Pasifik ofisi açmayı planlıyorlar. ShelterZoom'a göre, şu anda ŞİMDİ düğmesini içeren yüz binlerce emlak listesi var ve şirket önümüzdeki üç yıl içinde çoğu çevrimiçi emlak pazarını hedeflediğinden bu sayının hızla artması bekleniyor.

7. SOKAK TELI

BAHİS SİTESİ: http://www.streetwire.net/

Genel bakış: StreetWire, akıllı sözleşmeler için gayrimenkulle ilgili verileri doğrulayan, analiz eden ve koruyan merkezi olmayan bir blok zinciri ağıdır. Gayrimenkul verileri ve işlemleri için merkezi olmayan bir takas odası oluşturuyor, kapanış, borç verme ve mülk değerleme süreçlerini basitleştirirken veri yaratıcılarına değer ve kontrol sağlıyor. Brokerler, değerleme uzmanları ve avukatlar gibi gayrimenkul veri üreticileri için StreetWire, günlük işlemlerden elde edilen veriler ve gelecekteki potansiyel getiriler üzerinde etkili kontrol sunar. Veri sahiplerinin gayrimenkul verileri kullanıldığında tazmin edilmesini sağlar ve verilerini artık paylaşmak istemiyorlarsa üçüncü taraf erişimini iptal etmelerine olanak tanır. Finansal kurumlar, borsalar ve fonlar gibi gayrimenkul veri tüketicileri için StreetWire, dünyanın en büyük varlık sınıfı için en zamanında ve doğru verileri sağlar.

8. CPROP

BAHİS SİTESİ: cprop.io/
Genel bakış: "CPROP" olarak bilinen CryptoProperties LLC, alıcıların, satıcıların ve hizmet sağlayıcılarının işlemleri şeffaf ve güvenli bir şekilde tamamlamalarını sağlamak için tasarlanmış blok zinciri tabanlı bir gayrimenkul işlem yönetim sistemidir. Potansiyel ev alıcıları emlak portalı web sitelerine göz atarken, "Mülk Satın Almama Yardım Et" seçeneği aracılığıyla CPROP hizmetlerini kullanmayı seçebilirler. Bu seçenek, her adımda yardım ve bilgi almak için kullanıcı derecelendirmelerine dayalı olarak emlakçılar ve avukatlar gibi hizmet sağlayıcıları seçebilecekleri ücretsiz bir yönetim sürecinde onlara rehberlik eder. Müteahhitler, müfettişler, ipotek komisyoncuları ve dekoratörler dahil olmak üzere diğer hizmet sağlayıcılar da CPROP tarafından sağlanan ek satış kanallarından yararlanabilir. Uzak ve uluslararası alıcılar, platform kullanıcı incelemelerine göre güvenilir yerel hizmetleri seçebilir. Platform, tüm hizmet sağlayıcılara daha fazla potansiyel alıcı çekmek için uygun maliyetli bir yol sunar. Başlangıçta, şirketin geliri üyelik ücretlerinden gelecek ve veri arşivleme ve alma ücretleri, reklam ve gayrimenkul işlemlerinin kapatılması üzerine yönetim ücretleri dahil olmak üzere gelecekteki potansiyel gelir kaynakları olacaktır.

Son olarak, özetlemek gerekirse, bu projeler gayrimenkul blok zinciri alanındaki ilk benimseyenlerden bazılarını temsil ediyor. Bunlar arasında sadece Propy bir token çıkardı, diğerleri ise henüz bunu yapmadı. Blok zinciri teknolojisinden, ödeme işleme veya blok zincirindeki işlemleri kaydetme gibi çeşitli şekillerde yararlanırlar. Bu ilk projelerin çoğu zorluklarla karşılaştı. Parcl ve Landshare gibi daha yeni gayrimenkul projeleri de son zamanlarda daha geniş pazar ortamından etkilenerek önemli düşüşler gördü. Bununla birlikte, gayrimenkul küresel olarak çok önemli bir varlık olmaya devam ediyor. Mevcut boğa piyasası yükselmese bile, bir sonraki boğa piyasası daha iyi beklentiler görmelidir. Bu nedenle, bu projeleri izleme listemizde tutmakta fayda var.

Feragatname:

  1. Bu makale [书中自有大饼屋] adresinden yeniden basılmıştır. Tüm telif hakları orijinal yazara [朱老师] aittir. Bu yeniden baskıya itirazlar varsa, lütfen Gate Learn ekibiyle iletişime geçin, derhal ilgileneceklerdir.
  2. Sorumluluk Reddi: Bu makalede ifade edilen görüş ve görüşler yalnızca yazara aittir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.
  3. Makalenin diğer dillere çevirileri Gate Learn ekibi tarafından yapılır. Bahsedilmediği sürece, tercüme edilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya intihal edilmesi yasaktır.
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!