Sizi UX Zinciri'ni Anlamanıza Yardımcı Olacak Bir Makale

Yeni BaşlayanSep 11, 2024
UX Chain, geleneksel borç piyasalarının temelleri ile blok zinciri mimarisinin avantajlarını birleştiren evrensel çapraz-zincir DeFi işlevselliği sunan ilk kredi platformudur. UX Chain, 2021 yılında 32 milyon dolarlık bir halka arz turunu tamamladı.
Sizi UX Zinciri'ni Anlamanıza Yardımcı Olacak Bir Makale

UX Zinciri Hakkında

UX Chain (daha önce Umee olarak bilinir), POS blok zincirlerinden staked varlıkların çapraz zincir borç verme için teminat olarak kullanılmasına izin vermek için tasarlanmış bir çapraz zincir DeFi protokolüdür. Temel bir blok zinciri olarak UX Chain, çapraz zincir kaldıraç, likidite ve borç araçlarına erişmek için zincirinde uygulamalar ve finansal temellerin oluşturulmasını sağlar. UX Chain merkeziyetsizdir, bu da herhangi birinin konumuna veya finansal geçmişine bakılmaksızın UX Chain'deki borç piyasalarına erişebileceği anlamına gelir.

Ayrıca, UX Zinciri, Cosmos ekosistemi, Ethereum, yan zincir mimarileri, Katman 2 ölçekleme çözümleri, Rollups ve diğer temel protokoller arasındaki işlemleri kolaylaştırır. UX Zinciri ayrıca Halborn Security, PeckShield ve Trail of Bits gibi önde gelen endüstri denetçileri tarafından incelenmiştir.

Proje Arka Planı

Ekip Üyeleri

Brent Xu: Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Duke Üniversitesi mezunu Brent Xu, UX Chain'in kurucusu ve CEO'sudur. Ethereum ekosistemi katkıda bulunan bir kişi olan Xu, ConsenSys'in ilk 30 çalışanından biridir ve Tendermint, ConsenSys ve Ecosystem Contributor olarak görev yapmıştır. Şu anda Duration Labs'in ortak kurucusu ve CEO'sudur.

Aleks: UX Zinciri'nde Baş Mühendis olan Aleks, UX'e katılmadan önce Cosmos SDK'nın Baş Mühendisiydi. 2018 yılından beri Cosmos ekosistemine katkı sağlamakta ve Tendermint Core uzlaşma protokolüne önemli katkılarda bulunmaktadır.

Ming Duan: Duke Üniversitesi mezunu olan Ming Duan, UX Chain'in kurucu ortağı ve COO'sudur. Ayrıca Argonautic Ventures ve Fenbushi Capital'de ortaktır.

Finansman Arka Planı

UX Chain, 2020 yılında kuruldu ve resmi olarak 2023 Ağustos ayında yeniden markalandı. 2023'ün üçüncü çeyreğinde meToken ve $UX 2.0 token ekonomisini yayınladı.

Haziran 2021'de UX Chain, 48 milyon dolar değerleme ile 6.3 milyon dolarlık bir tohum turunu tamamladı. Ayrıca, Polychain liderliğindeki bir halka arz turunda Coinbase Ventures, CMS Holdings ve Ethereal Ventures gibi üst düzey kuruluşların katılımıyla 32 milyon dolar topladı.

Proje Avantajları


UX Chain'ın kredi modeli (Kaynak: www.ux.xyz)

Çapraz Zincir Kredilendirme:

UX Chain'in etkileşim yeteneği, Tendermint PoS onay mekanizması sayesinde etkinleştirilen, Cosmos ekosistemi, Ethereum, yan zincir mimarileri, Katman 2 ölçekleme çözümleri, Rollups ve diğer temel protokollerle etkileşimi kolaylaştırır. Bu etkileşim yeteneği, kullanıcıların tek bir blok zinciri ekosistine sınırlı kalmak yerine birden fazla blok zinciri üzerinde varlıkları ve fırsatları kullanmasına imkan tanır.

Varlık Kazançlı Yatırım:

UX Zinciri, Proof-of-Stake (PoS) blok zincirlerinden staking varlıklarını teminat olarak kullanmaya olanak tanır. Bu, kullanıcıların bu varlıkları ödünç almasına ve potansiyel staking ödüllerini korumasına olanak sağlar. Kullanıcılar staking'den gelir elde etmeye devam edebilir ve ek likidite kazanabilir. Bu esneklik, varlık kullanım verimliliğini artırarak, kullanıcıların staking getirilerinin tadını çıkarırken diğer yatırımlar yapmalarına veya fonları yönetmelerine olanak tanır, Cosmos kredi piyasasında varlık değerini maksimize eder.

Algoritmik Faiz Oranları:

UX Zinciri, kullanıcılara adil ve esnek kredi faiz oranları sağlamak için piyasa koşullarına göre ayarlanan algoritmalar kullanır.

Güvenlik ve Verimlilik:

Gravity Bridge gibi köprüleme çözümlerinden yararlanarak, UX Chain, DeFi alanında güven için hayati önem taşıyan zincirler arası etkileşimlerin güvenliğini ve verimliliğini sağlar.

$UX Tokenomics Hakkında

$UX, UX Chain'in yerel tokenıdır ve toplam arzı 10 milyar token içerir. Arzı sınırsızdır ve $UX tokenlerinin dağıtımını uzun vadeli destekle uyumlu hale getirmek için hem enflasyonist hem de deflasyonist mekanizmaları içerir.

Enflasyon planı, hedef staking katılım oranına bağlı olarak giderek değişir. Ağ hedef staking oranına ulaştığında, enflasyon oranı sabit kalır. Eğer ağın staking oranı hedefi aşarsa, enflasyon oranı giderek azalarak minimum %7 oranına ulaşır. Tersine, ağın staking oranı hedefin altında ise, enflasyon oranı giderek artarak maksimum %14 oranına ulaşır.

Belirli jeton tahsis oranları:

  • Topluluk için %46, teknik katkı sağlayanları, topluluk oluşturucularını ve likidite sağlayıcılarını teşvik etmek için ayrıldı.
  • Ekosistem için %9, geliştiricilere UX Chain üzerinde yeni uygulamalar oluşturmaları için teşvik
  • Halktan fon sağlanması için %5
  • Özel yerleştirmeler için %14
  • Takım gelişimi ve UX Chain'in büyümesi için %15
  • UX Lab için %10
  • UX'nin gelişimine önemli katkıda bulunan ve rehberlik sağlamaya devam edecek danışmanlar için %1


Token kilidi açma programı (Kaynak: www.ux.xyz)

$UX Tokenları için Ana Kullanım Senaryoları

  • UX Chain'de ağ ücretleri ödeme.
  • UX Zinciri'nde Proof-of-Stake konsensüsünü destekleme.
  • Protokol yönetimi sağlama: Yerel $UX jetonu aynı zamanda bir yönetim jetonu olarak da işlev görür. Staking işleminden sonra $UX jetonları, blok zinciri altyapısını geliştirmek için protokol parametreleri ve yükseltmeler üzerinde oy kullanmak için kullanılabilir. $UX jetonları ayrıca DeFi parametrelerini, topluluk hibelerini ve gelecekteki uygulama gelişimini üst katmanda yönetecek.

UX Token Türleri

$UX jetonlarının iki formu vardır: yerel Cosmos sürümü (yerel $UX jetonu) ve Ethereum yerel ERC-20 jeton sürümü. $UX jetonlarının bu iki formu serbestçe birbirleri arasında dönüştürülebilir.

Yerli $UX Jetonu:

Çoğu Cosmos jetonu, yerel $UX jetonu dahil olmak üzere, diğer Cosmos blok zincirleriyle uyumlu olacak şekilde tasarlanmıştır. Cosmos ekosistemi kullanıcıları, jetonları hızlı ve güvenli bir şekilde zincirler arasında transfer edebilirler. Yerel $UX jetonunun temel amaçları, PoS uzlaşma mekanizmasına katılmak, UX blok zincirini güvence altına almak ve PoS paylaşım ödülleri kazanmak, UX üzerinde çapraz zincir DeFi işlemlerini gerçekleştirmek için gaz ücretleri ödemek ve protokol yönetişimine ve karar verme sürecine katılmaktır.

ERC-20 $UX Jetonu:

ERC-20 tokenleri, Cosmos yerel formatına dönüştürülmedikçe Cosmos blok zinciri ile uyumlu değildir. Benzer şekilde, yerel Cosmos tokenleri, ERC-20 formatına dönüştürülmedikçe Ethereum blok zinciri ile uyumlu değildir. ERC-20 $UX tokeninin temel amacı, Ethereum üzerinde kullanıcı dostu bir deneyim sağlamak, kullanıcıların Ethereum'daki DeFi ilkellerinden yararlanmasına ve ERC-20 tokenleri olarak $UX tokenlere sorunsuz bir şekilde erişmesine ve bunları merkezi borsalarda tutmasına veya takas etmesine olanak tanımaktır.

$UX Tokenları Nasıl Elde Edilir

$UX jetonlarına sahip olmak için kripto para borsaları aracılığıyla satın alabilirsiniz. Örneğin, saygın Gate.io borsası $UX jetonlarını satın almayı destekliyor. Basitçe bir Gate.io hesabı oluşturun, KYC sürecini tamamlayın, hesabınıza fon yatırın ve doğrudan $UX jetonlarını satın alabilirsiniz.

Gelecekteki Gelişim

UX Chain, UX 2.0 sürümünü başlattı; bu sürüm, kullanıcı arayüzünü basitleştirir, zincirler arası işlevselliği artırır ve DeFi'nin geleceği için temel oluşturur. UX 2.0, Marina, Hali ve Yara geliştirme aşamalarını başarıyla tamamlayarak gelişmiş DeFi özelliklerini gerçeğe dönüştürdü. IBC hız sınırlama iyileştirmeleri ile güvenliği artırdı ve CosmWasm arayüzü aracılığıyla genişletilmiş akıllı sözleşme uyumluluğunu sağladı.

UX 2.0'un piyasaya sürülmesi, yeni bir bölümün başlangıcını işaret ediyor. UX Zinciri, finansal ürünler ve hizmetlerde yenilik yapmaya, çapraz zincir entegrasyonlarını genişletmeye, topluluk yönlü yönetişim özelliklerini geliştirmeye ve daha fazla uygulanabilirlik ve kullanıcı eğitimini iyileştirmeye devam edecek. UX ayrıca, potansiyel işbirliği fırsatları araştırıyor ve tamamlayıcı güçleri birleştirerek daha güçlü finansal araçlar oluşturmak için DeFi alanını yeniden şekillendirebilecek potansiyel işbirlikleriyle aktif olarak ilgileniyor.

Son

Cosmos ekosisteminde, varlıkların yaklaşık %70'i staked edilirken, UX Chain, staked varlıkların işlevselliğini artırmayı ve daha fazla kullanıcı çekmeyi hedeflemektedir, böylece varlık değerini maksimize etmektedir. UX Chain, çoklu zincir vizyonunu takip etmektedir ve IBC ağına daha geniş bir kripto para ekosistemini entegre ederek UX'nin farklı zincirler üzerindeki etkisini genişletmektedir.

Küresel borç piyasası 200 trilyon dolar olarak tahmin ediliyor ve UX Chain, geleneksel finansın avantajlarını blockchain teknolojisinin gücüyle birleştirerek Web3-özgün bir borç piyasası için temel oluşturuyor. UX Chain, DeFi alanında küresel tahvil piyasasını da içerecek şekilde ürün geliştirme faaliyetlerini aktif olarak genişletmektedir.

Yazar: Grace
Çevirmen: Viper
İnceleyen(ler): KOWEI、Edward、Elisa、Ashley、Joyce
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.

Sizi UX Zinciri'ni Anlamanıza Yardımcı Olacak Bir Makale

Yeni BaşlayanSep 11, 2024
UX Chain, geleneksel borç piyasalarının temelleri ile blok zinciri mimarisinin avantajlarını birleştiren evrensel çapraz-zincir DeFi işlevselliği sunan ilk kredi platformudur. UX Chain, 2021 yılında 32 milyon dolarlık bir halka arz turunu tamamladı.
Sizi UX Zinciri'ni Anlamanıza Yardımcı Olacak Bir Makale

UX Zinciri Hakkında

UX Chain (daha önce Umee olarak bilinir), POS blok zincirlerinden staked varlıkların çapraz zincir borç verme için teminat olarak kullanılmasına izin vermek için tasarlanmış bir çapraz zincir DeFi protokolüdür. Temel bir blok zinciri olarak UX Chain, çapraz zincir kaldıraç, likidite ve borç araçlarına erişmek için zincirinde uygulamalar ve finansal temellerin oluşturulmasını sağlar. UX Chain merkeziyetsizdir, bu da herhangi birinin konumuna veya finansal geçmişine bakılmaksızın UX Chain'deki borç piyasalarına erişebileceği anlamına gelir.

Ayrıca, UX Zinciri, Cosmos ekosistemi, Ethereum, yan zincir mimarileri, Katman 2 ölçekleme çözümleri, Rollups ve diğer temel protokoller arasındaki işlemleri kolaylaştırır. UX Zinciri ayrıca Halborn Security, PeckShield ve Trail of Bits gibi önde gelen endüstri denetçileri tarafından incelenmiştir.

Proje Arka Planı

Ekip Üyeleri

Brent Xu: Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Duke Üniversitesi mezunu Brent Xu, UX Chain'in kurucusu ve CEO'sudur. Ethereum ekosistemi katkıda bulunan bir kişi olan Xu, ConsenSys'in ilk 30 çalışanından biridir ve Tendermint, ConsenSys ve Ecosystem Contributor olarak görev yapmıştır. Şu anda Duration Labs'in ortak kurucusu ve CEO'sudur.

Aleks: UX Zinciri'nde Baş Mühendis olan Aleks, UX'e katılmadan önce Cosmos SDK'nın Baş Mühendisiydi. 2018 yılından beri Cosmos ekosistemine katkı sağlamakta ve Tendermint Core uzlaşma protokolüne önemli katkılarda bulunmaktadır.

Ming Duan: Duke Üniversitesi mezunu olan Ming Duan, UX Chain'in kurucu ortağı ve COO'sudur. Ayrıca Argonautic Ventures ve Fenbushi Capital'de ortaktır.

Finansman Arka Planı

UX Chain, 2020 yılında kuruldu ve resmi olarak 2023 Ağustos ayında yeniden markalandı. 2023'ün üçüncü çeyreğinde meToken ve $UX 2.0 token ekonomisini yayınladı.

Haziran 2021'de UX Chain, 48 milyon dolar değerleme ile 6.3 milyon dolarlık bir tohum turunu tamamladı. Ayrıca, Polychain liderliğindeki bir halka arz turunda Coinbase Ventures, CMS Holdings ve Ethereal Ventures gibi üst düzey kuruluşların katılımıyla 32 milyon dolar topladı.

Proje Avantajları


UX Chain'ın kredi modeli (Kaynak: www.ux.xyz)

Çapraz Zincir Kredilendirme:

UX Chain'in etkileşim yeteneği, Tendermint PoS onay mekanizması sayesinde etkinleştirilen, Cosmos ekosistemi, Ethereum, yan zincir mimarileri, Katman 2 ölçekleme çözümleri, Rollups ve diğer temel protokollerle etkileşimi kolaylaştırır. Bu etkileşim yeteneği, kullanıcıların tek bir blok zinciri ekosistine sınırlı kalmak yerine birden fazla blok zinciri üzerinde varlıkları ve fırsatları kullanmasına imkan tanır.

Varlık Kazançlı Yatırım:

UX Zinciri, Proof-of-Stake (PoS) blok zincirlerinden staking varlıklarını teminat olarak kullanmaya olanak tanır. Bu, kullanıcıların bu varlıkları ödünç almasına ve potansiyel staking ödüllerini korumasına olanak sağlar. Kullanıcılar staking'den gelir elde etmeye devam edebilir ve ek likidite kazanabilir. Bu esneklik, varlık kullanım verimliliğini artırarak, kullanıcıların staking getirilerinin tadını çıkarırken diğer yatırımlar yapmalarına veya fonları yönetmelerine olanak tanır, Cosmos kredi piyasasında varlık değerini maksimize eder.

Algoritmik Faiz Oranları:

UX Zinciri, kullanıcılara adil ve esnek kredi faiz oranları sağlamak için piyasa koşullarına göre ayarlanan algoritmalar kullanır.

Güvenlik ve Verimlilik:

Gravity Bridge gibi köprüleme çözümlerinden yararlanarak, UX Chain, DeFi alanında güven için hayati önem taşıyan zincirler arası etkileşimlerin güvenliğini ve verimliliğini sağlar.

$UX Tokenomics Hakkında

$UX, UX Chain'in yerel tokenıdır ve toplam arzı 10 milyar token içerir. Arzı sınırsızdır ve $UX tokenlerinin dağıtımını uzun vadeli destekle uyumlu hale getirmek için hem enflasyonist hem de deflasyonist mekanizmaları içerir.

Enflasyon planı, hedef staking katılım oranına bağlı olarak giderek değişir. Ağ hedef staking oranına ulaştığında, enflasyon oranı sabit kalır. Eğer ağın staking oranı hedefi aşarsa, enflasyon oranı giderek azalarak minimum %7 oranına ulaşır. Tersine, ağın staking oranı hedefin altında ise, enflasyon oranı giderek artarak maksimum %14 oranına ulaşır.

Belirli jeton tahsis oranları:

  • Topluluk için %46, teknik katkı sağlayanları, topluluk oluşturucularını ve likidite sağlayıcılarını teşvik etmek için ayrıldı.
  • Ekosistem için %9, geliştiricilere UX Chain üzerinde yeni uygulamalar oluşturmaları için teşvik
  • Halktan fon sağlanması için %5
  • Özel yerleştirmeler için %14
  • Takım gelişimi ve UX Chain'in büyümesi için %15
  • UX Lab için %10
  • UX'nin gelişimine önemli katkıda bulunan ve rehberlik sağlamaya devam edecek danışmanlar için %1


Token kilidi açma programı (Kaynak: www.ux.xyz)

$UX Tokenları için Ana Kullanım Senaryoları

  • UX Chain'de ağ ücretleri ödeme.
  • UX Zinciri'nde Proof-of-Stake konsensüsünü destekleme.
  • Protokol yönetimi sağlama: Yerel $UX jetonu aynı zamanda bir yönetim jetonu olarak da işlev görür. Staking işleminden sonra $UX jetonları, blok zinciri altyapısını geliştirmek için protokol parametreleri ve yükseltmeler üzerinde oy kullanmak için kullanılabilir. $UX jetonları ayrıca DeFi parametrelerini, topluluk hibelerini ve gelecekteki uygulama gelişimini üst katmanda yönetecek.

UX Token Türleri

$UX jetonlarının iki formu vardır: yerel Cosmos sürümü (yerel $UX jetonu) ve Ethereum yerel ERC-20 jeton sürümü. $UX jetonlarının bu iki formu serbestçe birbirleri arasında dönüştürülebilir.

Yerli $UX Jetonu:

Çoğu Cosmos jetonu, yerel $UX jetonu dahil olmak üzere, diğer Cosmos blok zincirleriyle uyumlu olacak şekilde tasarlanmıştır. Cosmos ekosistemi kullanıcıları, jetonları hızlı ve güvenli bir şekilde zincirler arasında transfer edebilirler. Yerel $UX jetonunun temel amaçları, PoS uzlaşma mekanizmasına katılmak, UX blok zincirini güvence altına almak ve PoS paylaşım ödülleri kazanmak, UX üzerinde çapraz zincir DeFi işlemlerini gerçekleştirmek için gaz ücretleri ödemek ve protokol yönetişimine ve karar verme sürecine katılmaktır.

ERC-20 $UX Jetonu:

ERC-20 tokenleri, Cosmos yerel formatına dönüştürülmedikçe Cosmos blok zinciri ile uyumlu değildir. Benzer şekilde, yerel Cosmos tokenleri, ERC-20 formatına dönüştürülmedikçe Ethereum blok zinciri ile uyumlu değildir. ERC-20 $UX tokeninin temel amacı, Ethereum üzerinde kullanıcı dostu bir deneyim sağlamak, kullanıcıların Ethereum'daki DeFi ilkellerinden yararlanmasına ve ERC-20 tokenleri olarak $UX tokenlere sorunsuz bir şekilde erişmesine ve bunları merkezi borsalarda tutmasına veya takas etmesine olanak tanımaktır.

$UX Tokenları Nasıl Elde Edilir

$UX jetonlarına sahip olmak için kripto para borsaları aracılığıyla satın alabilirsiniz. Örneğin, saygın Gate.io borsası $UX jetonlarını satın almayı destekliyor. Basitçe bir Gate.io hesabı oluşturun, KYC sürecini tamamlayın, hesabınıza fon yatırın ve doğrudan $UX jetonlarını satın alabilirsiniz.

Gelecekteki Gelişim

UX Chain, UX 2.0 sürümünü başlattı; bu sürüm, kullanıcı arayüzünü basitleştirir, zincirler arası işlevselliği artırır ve DeFi'nin geleceği için temel oluşturur. UX 2.0, Marina, Hali ve Yara geliştirme aşamalarını başarıyla tamamlayarak gelişmiş DeFi özelliklerini gerçeğe dönüştürdü. IBC hız sınırlama iyileştirmeleri ile güvenliği artırdı ve CosmWasm arayüzü aracılığıyla genişletilmiş akıllı sözleşme uyumluluğunu sağladı.

UX 2.0'un piyasaya sürülmesi, yeni bir bölümün başlangıcını işaret ediyor. UX Zinciri, finansal ürünler ve hizmetlerde yenilik yapmaya, çapraz zincir entegrasyonlarını genişletmeye, topluluk yönlü yönetişim özelliklerini geliştirmeye ve daha fazla uygulanabilirlik ve kullanıcı eğitimini iyileştirmeye devam edecek. UX ayrıca, potansiyel işbirliği fırsatları araştırıyor ve tamamlayıcı güçleri birleştirerek daha güçlü finansal araçlar oluşturmak için DeFi alanını yeniden şekillendirebilecek potansiyel işbirlikleriyle aktif olarak ilgileniyor.

Son

Cosmos ekosisteminde, varlıkların yaklaşık %70'i staked edilirken, UX Chain, staked varlıkların işlevselliğini artırmayı ve daha fazla kullanıcı çekmeyi hedeflemektedir, böylece varlık değerini maksimize etmektedir. UX Chain, çoklu zincir vizyonunu takip etmektedir ve IBC ağına daha geniş bir kripto para ekosistemini entegre ederek UX'nin farklı zincirler üzerindeki etkisini genişletmektedir.

Küresel borç piyasası 200 trilyon dolar olarak tahmin ediliyor ve UX Chain, geleneksel finansın avantajlarını blockchain teknolojisinin gücüyle birleştirerek Web3-özgün bir borç piyasası için temel oluşturuyor. UX Chain, DeFi alanında küresel tahvil piyasasını da içerecek şekilde ürün geliştirme faaliyetlerini aktif olarak genişletmektedir.

Yazar: Grace
Çevirmen: Viper
İnceleyen(ler): KOWEI、Edward、Elisa、Ashley、Joyce
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!