• Dili ve Kuru Değiştir
  • Tercih Ayarları
    Yükselen/düşen rengi
    Başlangıç-Bitiş zamanı değişim yüzdesi
Gate Blog

Kripto haberlerine ve içgörülerine Açılan Kapınız

Gate.io Blog Ethereum Name Service(ENS)Kaydı Bir Hafta İçinde %200 Arttı

Ethereum Name Service(ENS)Kaydı Bir Hafta İçinde %200 Arttı

22 July 14:34

By Balcı B., Gate.io Researcher


[TL; DR]

Web3'teki alan adı, web2'dekine benzer.


Web3'teki popüler alan adı sağlayıcılarından biri Ethereum Ad Hizmeti'dir (ENS).


Ethereum Name Service (Ad Hizmeti), internet kullanıcılarının cüzdan adreslerinde ve merkezi olmayan web sitelerinde kimlikleri olarak hizmet edecek benzersiz bir kullanıcı adı oluşturmalarına olanak tanır.


Ethereum alan adı, kişisel bir dokunuş eklemenize ve belirsiz özel adresi değiştirmenize olanak tanır.


Bir dizi sayı ve harf kullanmak yerine, bir ad seçip alan adınız olarak “.eth” ekleyebilirsiniz.


2017 yılında Ethereum Name Service’inin tanıtılmasından bu yana, diğer alan adı hizmetlerine hakim olmaya devam etti.


2 ve 3 Temmuz arasında, Ethereum alan adları için kayıtlar %200'ün üzerinde arttı.


Ethereum Name Service de en yüksek alan adı kaydı, Mayıs 2022'de yaklaşık 365,652 web3 kullanıcısının kaydolduğu zaman gerçekleşti.


Temmuz 2022 itibariyle, Ethereum Ad Hizmetinde yaklaşık 1,4 milyon aktif alan adı bulunmaktadır.


Anahtar Kelimeler: Ethereum, etki alanı, ad, web3, kayıt, Ethereum Ad Hizmeti, Name Service


[Tam Makale]

Her web ve teknoloji çağı benzersiz alan adlarıyla gelir. Web 2, “.com, .org, .net” ve bir dizi başka alan adı ile karakterize edildi. Web3 dünyayı kasıp kavurduğundan beri, kullanıcılar Web3'teki alan adlarını benimsemeye devam etti.


Web3'teki popüler alan adlarından biri .eth'dir. Birçok kullanıcıyı çekmeye devam eden ve blok zinciri ekosisteminde kullanılan bir Ethereum alanıdır.


Bu yazıda, Ethereum Ad Hizmeti'ni (ENS) ve ENS alan kaydındaki son dalgalanmayı belirleyeceğiz.


Ethereum Ad Hizmeti Nedir?





Görsel: Medium


Ethereum Ad Hizmeti (ENS), blok zinciri ağında açık ve dağıtılmış bir adlandırma hizmetidir. Ethereum blok zinciri üzerine kurulmuş bir alan adı protokolünden oluşur. Ethereum Ad Hizmeti, kullanıcıların tüm cüzdan adreslerinde ve merkezi olmayan web sitelerinde benzersiz kimlikleri olarak hizmet edecek bir kullanıcı adı oluşturmalarına olanak tanır.


Ethereum Ad Hizmeti, Web2'deki alan adının bir kopyasıdır. Ancak, web3'teki alan adı kişisel ve bireysel bir dokunuşa izin verir. Web3'teki alan adı, insan dostu bir ad kullanarak bir cüzdanın özel adresini değiştirmeyi amaçlar.


Web3'teki en popüler web etki alanı sağlayıcısı olan Ethereum Ad Hizmeti, makine tarafından okunabilen cüzdan adreslerini insan tarafından okunabilir bir adla eşleştirmeye yardımcı olur. Örneğin, '6f867cm28ih8wk' gibi makine tarafından okunabilen bir ad artık 'GATES.eth'e dönüştürülebilir.


Ethereum Adı hizmeti, kripto para birimi kullanıcılarının Ethereum'daki alanlarını/kullanıcı adlarını satın almalarını ve yönetmelerini sağlar. ENS, merkezi olmayan işlemleri basitleştirir ve makine tarafından okunabilen adreslerin zorluğunu ortadan kaldırır.


Çoğu zaman, makine tarafından okunabilen adresler, hatırlaması zor olabilecek bir dizi harf ve sayı içerir. Bunun yerine, Ethereum, asla unutamayacağınız basit bir ad seçmenize ve onu '.eth' ile birleştirmenize olanak sağlamak için etki alanı hizmetini geliştirdi.


'.eth ile biten her alan adı için, Ethereum blok zincirinde değiştirilemez bir token basılır. Brave tarayıcı gibi web tarayıcılarını veya Metamask uzantılı tarayıcıları kullanarak merkezi olmayan bir web sitesine erişebilirsiniz. Ethereum Ağ Hizmeti, bir kripto cüzdan adresi olarak da kullanılabilir.


Ethereum Ad Hizmetindeki Dalgalanma






Görsel: NFT Now


Ethereum Ağ Hizmeti, şüphesiz Web3 alan pazarına liderlik ediyor. Alan adlarına yeniden ilgi Nisan ayında başladı ve ENS alan adları sahipleri için sosyal kulüplerin kurulmasıyla güçlendi.


Bu sahipler ve alan adları, blok zinciri ekosisteminde bir ayrıcalık veya daha yüksek bir sosyal statüye benzetildi. Bu tür kulüplerden biri, 0-9999 alan sahiplerinin oluşturduğu 10K kulübüdür.


Ethereum Ad Hizmeti ilk olarak 2017'de tanıtıldı. Haziran 2022 itibariyle, Ethereum alan adı Açık Deniz'deki alan adı NFT hacminin %99'undan fazlasını kapsıyor ve bunu Durdurulamaz ve Merkezsiz Alanlar gibi diğer alan adları izliyor.


Ethereum Ad Hizmeti, yeni kayıtlarda %200'ün üzerinde bir büyüme gösteriyor. Ethereum Ad Hizmeti, yeni kayıtlarda %200'ün üzerinde bir büyüme sunuyor. Belirli bir ENS alan adı için ikinci en büyük satış olan '000.eth', 300 ETH karşılığında gerçekleştirildi. Bu tekil satış, Ethereum Name Service'in günlük gelirini yaklaşık 684.000 dolara çıkardı.


Benzer şekilde, en yüksek alan adı kaydı Mayıs 2022'de gerçekleşti. Bu dönemde, Ethereum Name Service'e yaklaşık 365.652 web3 kullanıcısı kayıt oldu ve toplamda yaklaşık 3899.7 ETH oldu. Haziran ayında .eth alan adı için 122.000 yeni kullanıcı kaydoldu ve ENS merkezi olmayan özerk kuruluş yaklaşık 2500 ETH kaydetti.


Sonuç olarak, ".eth" alan adının 3 ve 4 Temmuz arasındaki satışları bir hafta içinde %200'ün üzerinde bir artış gösterdi. ENS'de ikinci en büyük alan adı satışı ve kaydı olarak kabul edilir.


Ethereum Alan Adında Gas Ücretleri.





Ethereum Ad Hizmetinde yaklaşık 1,4 milyon aktif alan adı vardır. Web3 kullanıcıları kayıt olduktan sonra, ABD doları cinsinden bir ücret ödemeleri beklenir ve ödeme düzenli aralıklarla yapılmalıdır.


Her kullanıcının bir gas ücretine tabi olan alan adını yenilemesi beklenir. Ne kadar çok kişi yeni bir alan adı kaydederse, gas ücreti o kadar az olur. 3 ve 4 Temmuz arasında gas ücretleri en düşük seviyedeydi.


Gas ücreti, Ethereum'un ana akım hakimiyetinin önündeki engellerden biri olmaya devam ediyor. Bununla birlikte geliştiriciler, Ethereum Ad Hizmeti de dahil olmak üzere Ethereum ağında alınan gas ücretlerini en aza indirmek için gas ücretini azaltmak ve daha iyi bir mekanizma entegre etmek için çalışıyor.


Sonuç





Görsel: CryptoShrypto


Ethereum Alan Adı Hizmeti, artan katılımlar ve artan kayıt almaya devam etti. 3 ve 4 Temmuz olayları, satın almaların zincirleme reaksiyonunu tetikledi ve kayıtlarda yaklaşık %200'e kadar bir artış gördü.


ENS'nin web3 alan adı pazarındaki %99'luk artışı sürdüreceği ve diğer alan adı sağlayıcılarının yakında ortaya çıkacağı yönünde beklentiler var.





Yazar: Gate.io Araştırmacısı Valentine. A, Çevirmen: Baturalp BALCI

*Bu makale sadece araştırmacının görüşlerini yansıtmakta olup, yatırım önerisi niteliği taşımamaktadır.

*Gate.io, bu makalenin tüm haklarını saklı tutar. Gate.io'ya atıfta bulunulması koşuluyla makalenin yeniden yayınlanmasına izin verilecektir. Her durumda, telif hakkı ihlali nedeniyle yasal işlem yapılacaktır.


BTC/USDT + 2.89%
ETH/USDT + 5.36%
GT/USDT + 2.39%
Şansınızı Kutusundan Çıkarın ve $6666 Ödül Kazanın
Hemen Kaydol
Hemen 20 Puanı alın
Yeni Kullanıcıya Özel: Puanları hemen talep etmek için 2 adımı tamamlayın!

🔑 Gate TR hesabı açın

👨‍💼 24 saat içinde KYC (Müşterini Tanı) işlemlerini tamamlayın

🎁 Puan Ödüllerini Alın

Hemen Alın
Dil ve bölge
kur

Dil ve bölgeyi seçin

Gate.TR'ye mi gideceksiniz?
Gate.TR artık aktif.
Tıklayıp Gate.TR'ye gidebilir veya Gate TR'da kalabilirsiniz.