• Dili ve Kuru Değiştir
  • Tercih Ayarları
    Yükselen/düşen rengi
    Başlangıç-Bitiş zamanı değişim yüzdesi
Gate Blog

Kripto haberlerine ve içgörülerine Açılan Kapınız

Gate.io Blog ApeCoin Balinaları Ethereum Ağında Kalmak için Oyları Döndürdü

ApeCoin Balinaları Ethereum Ağında Kalmak için Oyları Döndürdü

21 June 16:52



3 Haziran ile 9 Haziran 2022 arasında, ApeCoin DAO üyeleri, 2 Mayıs'ta üye ASEC tarafından sunulan
bir DAO yönetişim önerisini (ApeCoin İyileştirme Önerisi (AIP) 41) oyladı. AIP 41, bir ERC-20 tokeni olan APE'nin, son zamanlarda gülünç derecede yüksek gas ücretleriyle ilgili zorluklara rağmen Ethereum Ağı'nda kalması için bir öneriydi. Toplam oyların yüzde 53,62'si öneriye lehte verildi. Bu sonuç topluluk oylarının sonucu mu yoksa ApeCoin Balinalarının etkisi mi?



Anahtar Kelimeler: ApeCoin, ApeCoin Balinaları, ApeCoin DAO, AIP 41, APE, Yuga Lab.


ApeCoin nedir?



ApeCoin (APE), milyar dolarlık bir NFT serisi olan Bored Apes Yacht Club'ın kripto para birimidir. ApeCoin şu anda dünyanın en popüler NFT pazarı olan OpenSea'deki işlemler için kabul edilmektedir.


Neden AIP41?



AIP 41, Yuga Labs'ın, Otherside land mint sırasında gas fiyatlarındaki muazzam artışın ardından APE coininin kendi zincirine geçmesi gerektiğine ilişkin açıklamasına yanıt olarak yapılan bir DAO yönetişim önerisidir (ApeCoin İyileştirme Önerisi (AIP) 41).. Arsa satışlarından 310 milyon dolardan fazla para yapıldı, ancak madencilerin para basma ücretlerine 177 milyon dolarlık dudak uçuklatan bir tahmini rakama ulaştı.


Bir blok zincirindeki işlem trafiği yüksek olduğunda gas ücretleri genellikle yükselir. Ödediğiniz gas ücreti ne kadar yüksek olursa, blok zinciri darboğazlarıyla ilgili sorunları o kadar hızlı aşabilirsiniz. Basit bir deyişle, yüksek gsz ücretleri haber değildir, ancak 177 milyon dolar, satıştan elde edilen 310 milyon doların yaklaşık %57'sidir. Bu, gözden kaçırılamaz bir miktar.


Başka Ağ Seçenekleri Var mı?



Muazzam para basma ücretinin nedenleri çok uzak değil; Bored Apes Yat Kulübü, Web3 alanında daha önce hiç görülmemiş bir boyutta bir projeyi temsil ediyor. Ve teknolojileri henüz onu yakalayamadı.


Yuga Labs'ın APE'nin kendi zincirine taşınmasının gerekliliğine ilişkin açıklamasının ardından, aşağıdaki gibi sorunlar ortaya çıktı:

- Pahalı olmayacak alternatif bir ağ var mı?

- Başka hangi ağ Ethereum kadar güvenli ve güvenilir?

- Diğer zincirlerle olan işlem süreçleri karmaşık hale gelecek ve ApeCoin için daha düşük likiditeye yol açacaktır.

- Ethereum Ağından ayrılmak, gelecekteki ortaklık fırsatları için bir tehdit oluşturabilir.

- ApeCoin'in Ethereum blok zincirinden ayrılması, onu Bored Ape Yacht Club NFT'leri, Crypto Punks NFT'leri, Meebits NFT'leri ve Otherside Meta gibi Yuga Labs'deki diğer ürünlerden ayıracaktır.

- Ethereum Layer 2, para basma ücretlerini çözebilir.


Ethereum'dan ayrılmak, APE için para basma ücretlerinden daha pahalıya mal olabilir. Açıkça görülüyor ki, Yuga Labs'ın açıklamasının amacı, Ethereum ile aynı yüksek gas ücretleri zorluğunu vermeyecek, ancak yine de bir sıçramaya değecek platformlarla ilgili önerilere zemini açmaktı.


Avalanche (AVAX) ve Immutable-X (IMX), Ethereum'a alternatif ağlar olarak sunuldu. Avalanche, ApeCoin kullanıcıları için daha yüksek hız, daha düşük gas ücretleri ve daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunma kapasitesine sahip olarak lanse ediliyor.


Bununla birlikte, her iki seçeneğin de Yuga Labs projelerine özgü işlem hacmini ve zincir birlikte çalışabilirliğini üstlenmek için kanıtlanmış kapasiteye sahip olmadığı gerçeği devam ediyor.



Oylama Süreci



Oylama sonuçları, her bir oylamada bir ApeCoin ile temsil edilen çoğunluk oylamasına dayanıyordu. Canlı sonuçlar SnapShot'ta herkes tarafından görülebilir durumdadır.



ApeCoin Balinaları



Erken oylama aşamasında, 1 milyar APE'nin 340.000 ApeCoin'i, teklifin %99.65'i lehte ve %0.35'i aleyhte oy olarak kaydedildi.


Daha sonra, üç ApeCoin balinası teklife karşı oy kullandı ve her biri APE 404,000, APE 153.000 ve APE 151.000 sundu. Başka bir ApeCoin Balinası, 150.000 APE ile teklifin lehinde oy kullandı. Onların oyları, teklifi (AIP 41) yaklaşık %53 aleyhte ve %47 lehte oy konumuna getirdi, bu da "çoğunluğun" bir göçü desteklediğini gösteriyor.


Oylama uygulaması 9 Haziran'da sona erdi ve topluluk üyelerinin %53,62'si (3,8 milyon APE) teklifi destekledi ve %46,38'i (3,3 milyon APE) teklife karşı oy kullandı.


APE'nin toplam piyasa arzı bir milyardır. Kullanılan oyların toplamı, toplam ApeCoin arzının sadece yüzde 0,71'ini temsil ediyordu.


Kullanılan 7.100.000 oydan ApeCoin Balinaları toplam oyların %9.9-%22'sini oluşturdu.,



Sonraki adımlar



Oylama sürecinde, Ethereum'da kalmayı destekleyen Ape DAO üyeleri, ApeCoin'i Ethereum ekosisteminde tutmanın yenilikçi yolları olarak Optimistic Toplamalar (Optimistic ve Arbitrum gibi) ve ZK-Toplamalar (Starknet veya zkSync gibi) önerdiler. Yuga Labs, bir sonraki eylem hattı hakkında resmi bir açıklama yapmadı.



Sonuç



Bu oyların önemli bir yüzdesini balinalar oluştursaydı, oylama gerçekten ademi merkeziyetçi olarak kabul edilir miydi?


ApeCoin Balinalarının teklife karşı oy vermesi, teklifi destekleyen diğer üyeleri harekete geçirdi mi?


Bu soruların cevaplarını sadece hayal edebiliriz, henüz bilemeyiz.







Yazar: Gate.io Gözlemci: M. Olatunji Çeviren: Baturalp Balcı

Sorumluluk Reddi:

*Bu yazı sadece gözlemcilerin görüşlerini yansıtmakta olup herhangi bir yatırım önerisi niteliği taşımamaktadır.

*Gate.io bu makalenin tüm haklarını saklı tutar. Gate.io'ya atıfta bulunulması koşuluyla, makalenin yeniden yayınlanmasına izin verilecektir. Diğer tüm durumlarda, telif hakkı ihlali nedeniyle yasal işlem yapılacaktır.

BTC/USDT + 5.90%
ETH/USDT + 7.19%
GT/USDT + 2.90%
Şansınızı Kutusundan Çıkarın ve $6666 Ödül Kazanın
Hemen Kaydol
Hemen 20 Puanı alın
Yeni Kullanıcıya Özel: Puanları hemen talep etmek için 2 adımı tamamlayın!

🔑 Gate TR hesabı açın

👨‍💼 24 saat içinde KYC (Müşterini Tanı) işlemlerini tamamlayın

🎁 Puan Ödüllerini Alın

Hemen Alın
Dil ve bölge
kur

Dil ve bölgeyi seçin

Gate.TR'ye mi gideceksiniz?
Gate.TR artık aktif.
Tıklayıp Gate.TR'ye gidebilir veya Gate TR'da kalabilirsiniz.