Yedi web sitesi sizi ERC-20 Inscription'ın derinliklerine götürüyor

Yeni BaşlayanFeb 05, 2024
Bu makale temel olarak ERC20 yazımı, işlemleri ve veri sorguları için web sitelerini tanıtmaktadır.
Yedi web sitesi sizi ERC-20 Inscription'ın derinliklerine götürüyor

Giriş

Yazıt kavramı ilk olarak 14 Aralık 2022 tarihinde Ordinals protokolü tarafından önerilmiştir. Ordinals protokolü, Bitcoin'in satoshis adı verilen en küçük birimini numaralandırmak için kullanılan bir sistemdir. Bir Bitcoin 100 milyon satoshiye bölünebilir. Ordinals protokolü işlemlere meta veri yazar ve bu işleme inscribing (veya minting) denir. İşlemler üzerine yazılan meta veriler yazıt olarak adlandırılır.

Bitcoin yazıtları (BRC-20), işlemlerin tanık alanına JSON metni yazan Ordinals protokolü tarafından oluşturulur. Bu, standarda göre çıkarılan varlıkların blok zincirine kalıcı olarak kaydedilebilmesini sağlayarak Bitcoin blok zincirinde token çıkarma konseptini mümkün kılar.

Servet etkisi Ethereum ekosistemine yayılarak ERC-20 yazıtları yaratır. ERC-20 tokenlerinin aksine, ERC-20 yazıları Ethereum işlemlerinin "calldata" alanına bir "açıklama" olarak yazılır. Akıllı sözleşmelerle etkileşime girerken, bu alan akıllı sözleşmeye bilgi aktarmak için kullanılır.

Aşağıdaki bölümler temel olarak referansınız için ERC-20 yazıtlarının dağıtımı, yazımı ve ticareti için web sitelerini tanıtmaktadır.

Ethscriptions

Ethscriptions, ERC-20 yazıtlarının sorgulanması, yazılması ve ticareti için mükemmel bir sanat alanı ve web sitesidir. Ethscriptions protokolünün doğuşunda, iyi bilinen NFT'den (Non-Fungible Token) ayırt etmek için protokol, zincire yazılan görüntü, ses ve diğer içeriklere Dijital Eserler olarak atıfta bulunur. Resmi web sitesine buradan göz atın: https://ethscriptions.com/all

Cüzdanınızı bağlamak için aşağıdaki resimde yer alan kırmızı kutuya tıklayın.

)

Cüzdanı bağladıktan sonra, görseldeki kırmızı kutunun içindeki logo küçük bir nokta olarak değiştirilecektir.

Koleksiyonlar

Yazıt işlem hacmi, taban fiyatı ve sahip sayısı gibi bilgileri sorgulamak için Koleksiyonlar'a tıklayın.

Dokümanlar

Ethscriptions'ın tanıtımı ve en son teknik güncellemeleri hakkında bilgi edinmek için Docs'a tıklayın.

Oluştur

Oluştur'a tıklayın, Ethscriptions görüntü, metin, ses ve diğer içeriklerin doğrudan yüklenmesini destekler. Yazı yazma işlemini başlatmak için YÜKLE'ye tıklayın.

Profil

Kullanıcı oluşturduktan, satın aldıktan veya abone olduktan sonra Ethscriptions resmi web sitesine gidebilir ve kişisel hesap sayfasında kendi aboneliklerini görüntülemek için cüzdanlarını bağlayabilirler.

genel gönderiler

En son yazılan yazıları görüntülemek için Recent (Son Yazılar) üzerine tıklayın.

Etch

ERC-20 yazıtlarının basım durumunu görüntüleyebilir ve cüzdanınızı bağlayarak doğrudan yazıt basabilirsiniz. Piyasada, yazıt işlem hacmi ve yazıt ve NFT işlemleri için destek gibi verileri görüntüleyebilirsiniz. Şu anda Ethereum yazıtlarının likiditesi bu borsada bulunmaktadır. Resmi web sitesine buradan göz atın: https://etch.market/market

İndeksleyici

Cüzdanınızı bağlamak için Cüzdanı Bağla bağlantısına tıklayın. Dizin Oluşturucu'da, en son oluşturulan yazıtları aramak için Ethscriptions'a tıklayabilirsiniz. İşlem üzerine tıklayarak en son işlem durumunu da görüntüleyebilirsiniz.

Tokenler

Devam etmekte olan seçeneğine tıkladığınızda o anda basılmakta olan yazıtları görebilirsiniz. Yazıtın adına tıklamak sizi darphane (Ethscribe) arayüzüne götürecektir. Dağıt seçeneğine tıklamak da yazıyı dağıtmanıza olanak tanır.

Yazı yazma arayüzüne girdikten sonra, yazı yazmak üzere doğrudan cüzdan imzalama işlemi gerçekleştirmek için Ethscribe'a tıklayın.

Pazar Yeri

Yazıt işlem hacmi ve fiyatlar gibi bilgileri görüntülemek için Marketplace'e tıklayın. Ticaret arayüzüne girmek ve işlem yapmak için koleksiyon adına tıklayın. Yazıtları görüntülemek için Yazıtlarım'a tıklayın.

Lanchpad

İlk NFT basımına katılmak için Lanchpad arayüzüne girmeniz yeterlidir. Ancak, mevcut tüm Launchpad etkinlikleri çoktan sona ermiştir. Başvur'a tıklayarak ve formu doldurarak web sitesinden en son bilgileri alabilirsiniz.

Ethsmarket

Ethsmarket, Facet ve facet olayı (büyük harf kullanımından kaynaklanan bir karışıklık vakası) nedeniyle popülerlik kazanan ve yeni ortaya çıkan bir ERC-20 token ticaret platformudur. Etch'in indeksleme kuralları, belirteçteki büyük ve küçük harfleri birleştirir, bu da birçok kişi arasında memnuniyetsizliğe neden olmuştur. Ethsmarket ise büyük ve küçük harfler arasında kesin bir ayrım yaparak trafiğin bir kısmını bu yeni pazara çekiyor. Resmi web sitesine buradan göz atın: https://ethsmarket.xyz/market

Cüzdanınızı bağlamak için Oturum Aç bağlantısına tıklayın, Facet arayüzüne girmek için Facet'e tıklayın veya gezinme çubuğunda Jetonlar'a gidin ve satın almak istediğiniz yazıtları seçin. Alternatif olarak, Ethscriptions gibi OG NFT'leri satın almak için OG'ye tıklayın. Kolay işlemler için ticaret arayüzüne girmek için Market'e tıklayın. Yazıtlarla zincirler arası işlemler gerçekleştirmek için Köprü'ye tıklayın. Şu anda yalnızca Ethereum'dan Facet'e çapraz zincir işlemlerini desteklemektedir. Ethmarket'in kapsamlı tanıtımına erişmek için Doküman'a tıklayın.

Ethscription

Yazı yazma arayüzüne girmek için Ethscription üzerine tıklayın. Veri Girişi Masajının metin moduna girin ve ardından yazmayı başlatmak için Ethscribe'a tıklayın. Alternatif olarak, Görüntü üzerine tıklayın ve yazmaya devam etmek için görüntüyü arayüze sürükleyin.

Nftsniper

Bu web sitesi ERC20, TEC20 veya LIVE MINT'in (şu anda basılmakta olan) yazıt durumunu kontrol etmenizi sağlar. Yazıtların ilerleme durumunu görüntülemek için Tümü, Devam Ediyor veya Tamamlandı seçeneklerine tıklayın. Web sitesi yukarıda belirtilenlere benzer şekilde çalışır. Arayüze girdikten sonra, devam etmek için Inscribe'a tıklamanız yeterlidir. Ethscriptions yazıtının tanıtım sayfasına erişmek için onay işaretinin altındaki yazıt adını seçin. Cüzdanınızı bağlamak ve ERC20 yazıt keşfi yolculuğuna çıkmak için CONNECT'e tıklayın. Resmi web sitesine buradan göz atın: http://data.nftsniper.club/erc20Check

Source: https://ethscriptions.com/ethscriptions/0x4636542d00d8075360d0303eb224c4ffb638169c23d6308aace55249b0bed2e4?utm_source=nftsniper.club

Sahip olduğunuz yazıt jetonlarının sayısını sorgulamak üzere cüzdan adresinizi girmek için Kontrol Et'e tıklayın.

Ethscriber

Web sitesi basit bir yapıya sahiptir ve yazıtlar için bir alan adı sorgulama sitesidir. Cüzdanınızı bağlamak için Cüzdanı Bağla bağlantısına tıklayın, ardından zaten yazılı olup olmadığını kontrol etmek için yazılı numarayı veya metni girin. İlk adımda, daha önce yazılıp yazılmadığını ve yazılıp yazılamayacağını kontrol etmek için MEVCUTLUĞU KONTROL ET'e tıklayın. İkinci adımda, daha önce yazılmamışsa, METİN KOPYALA'ya tıklayabilir ve ardından üçüncü adıma geçerek doğrudan yazmak için ETİKETLE'ye tıklayabilirsiniz. Resmi web sitesine buradan göz atın: http://ethscriber.xyz

Streamlit

Ethscription yazıtlarının sayısını sorgulayın ve Streamlit ile mükerrer olup olmadığını kontrol edin. Resmi web sitesine buradan göz atın: https://eths-check.streamlit.app/

Ethinsc

IERC 20 Market, Ethereum için ölçeklenebilir çözümler sunan ve çeşitli yazım protokolü hizmetleriyle uyumluluğu artıran, Ethereum yazım ekosistemi içinde öncü bir açık ticaret pazarıdır. IERC protokolü, IERC ve Ethscription protokollerine dayalı çeşitli yazıtların sorunsuz bir şekilde alınıp satılmasını kolaylaştırarak kullanıcı dostu ve erişilebilir bir deneyim sağlar. IERC 20 Market, bilimsel ilkeler ile pratik performansı dengeleyerek yeni ve müreffeh bir ekosistemin önünü açıyor ve önemli kilometre taşlarına ulaşıyor. Yaratıcı telif hakları, zincirler arası köprüler, sabit coinler ve daha fazlası açısından IERC 20 Market, kullanıcılara kapsamlı ve güvenli bir ticaret ortamı sunmayı amaçlayarak yazıt teknolojisinin gelişimini sağlamaya çalışmaktadır. Çeşitli ekosistemlerle ittifaklar ve farklı kamu zincirleriyle ortaklıklar yoluyla, IERC 20 Market'in stratejik odak noktası, daha geniş bir etki ve daha iyi bir kullanıcı deneyimi elde ederek ürünlerin ve ekosistemlerin büyümesini teşvik etmektir. Resmi web sitesine buradan göz atın: https://www.ierc20.com/

Erc20 ve IERC20 yazıtlarının sorgularını ve işlemlerini destekler. Cüzdanınızı bağlamak için Cüzdanı Bağla bağlantısına tıklayın, işlem yapmak istediğiniz yazıyı seçin ve işlem platformuna girmek için İşlem Yap'a tıklayın.

IERC-20 tokenlarını stake edebileceğiniz stake arayüzüne girmek için Stake üzerine tıklayın. Diğer özellikler şu anda mevcut değildir.

Sonuç

Ethscriptions, ERC20 yazıtlarını görüntülemek, dağıtmak, yazmak ve ticaretini yapmak için bir ERC20 yazıt tarayıcısı olarak kullanılabilir. Ayrıca, ERC20 yazıtları hakkında daha kapsamlı bir anlayışa sahip olmanıza yardımcı olmak için ilgili tanımlar ve kavramlar sağlayabilir. Etch'in karışık durumu bazı memnuniyetsizliklere neden oldu, ancak Etch'in ERC20 yazıtlarını sorgulama ve basma gibi görevleri hala rahatlıkla yerine getirebildiği inkar edilemez. Yukarıdaki makale, size yardımcı olacağını umarak ERC20'yi daha iyi anlamanıza yardımcı olabilecek 7 web sitesi önermektedir.

Yazar: Addie
Çevirmen: Sonia
İnceleyen(ler):  Piccolo、Wayne、Elisa、Ashley、 Joyce
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!
Üyelik oluştur