• Dili ve Kuru Değiştir
  • Tercih Ayarları
    Yükselen/düşen rengi
    Başlangıç-Bitiş zamanı değişim yüzdesi
Gate Blog

Kripto haberlerine ve içgörülerine Açılan Kapınız

Gate.io Blog En Nadir Pudgy Penguen 400 ETH Değerinde

En Nadir Pudgy Penguen 400 ETH Değerinde

02 September 21:22



[TL; DR]





  • Pudgy Penguin NFT #6873, piyasada 400 ETH den işlem gördü.

  • Koleksiyonda 8, 888 Pudgy Penguin NFT var.

  • NFT'lerin kase kesimleri, gözlükler, şapkalar, mohawk, taç ve eşarplar dahil 150 özelliği vardır.

  • Şu anda, Pudgy Penguin NFT sahipleri tokenleri ikincil piyasada satıyor.


Bu günlerde insanlar, dijital defter dışındaki yaşamın diğer alanlarında, takas edilemeyen tokenler gibi blok zinciri tabanlı ürünler kullanıyor. Önemli bir örnek, Discord, Twitter ve Facebook gibi merkezi sosyal medya platformlarında kullandıkları profil resmi (PFP) takas edilemez tokenleridir. Sosyal medya fanatikleri, Meebits, World of Women, Bored Ape Yacht Club (BAYC), Pudgy Penguins ve Hashmask gibi çeşitli koleksiyonlardan bu tür NFT'leri kullanıyor.


İnsanların PFP NFT'lerini kullanma nedeni



Topluluk üyeleri, şirketler ve ünlüler, belirli izlenimler yaratmak için esas olarak PFP NFT'leri kullananlardır. Örneğin ünlüler, projeye olan bağlılıklarını göstermenin bir yolu olarak Pudgy Penguin gibi belirli PFP NFT'lerini kullanabilirler. Diğerleri onları zengin olduklarını göstermek için kullanır. Ünlüler gibi insanlar, sıradan insanların karşılayamayacağı çok pahalı PFP NFT'leri satın alır. Jay-Z ve Snoop Dogg, PFP NFT'lerini kullanan ünlülere örnektir.


Bazı insanlar ne kadar varlıklı olduklarını göstermek için PFP NFT'lerini satın alsalar da diğerleri onları spekülatif amaçlarla satın alıyor. Başka bir deyişle, değerlerinin yükselmesini bekleyerek onları satın alır ve tutarlar. Sonra kâr için satacaklar.


Bu gelişmeye yanıt olarak Twitter, bir kişinin kullandığı PFP NFT'nin gerçekten kendisine ait olup olmadığını doğrulayabilecek bir mekanizma sunmak için tüm gücüyle çalışıyor. Ancak Twitter sadece Pudgy Penguin PFP NFT'lerine değil, CryptoPunks gibi diğerlerine de odaklanacak.


Bu nedenle, PFP NFT'lerini edinme ve elde tutma konusundaki prestij ve spekülatif nedenler, en nadir Pudgy Penguen #6873'e olduğu gibi, değerlerinin neden kısa bir süre içinde önemli ölçüde yükselebileceğini açıklıyor.


Pudgy Penguin 400 ETH Değerinde



Uzun süren düşüş piyasasına rağmen, nadir bir Pudgy Penguin NFT, satış anında itibari para olarak yaklaşık 650.000 dolar değerinde 400 ETH'ye satıldı. Bu Pudgy Penguin NFT #6873, diğer NFT'lerin yalnızca 0,01'i tarafından paylaşılan benzersiz özellikleriyle koleksiyondaki en nadir olanlardan biridir.

Kaynak: Insidebitcoins


Opensea'deki verilere göre, bu NFT'nin satıcısı, 8 Eylül 2021'de o sırada 788.000 dolar değerinde olan 225 ETH karşılığında satın aldı. ETH açısından satıcı kâr etti, ancak fiat para açısından yaklaşık 159.995 $ zarar etti. Yine de bu, tek bir Pudgy Penguin NFT'nin getirdiği ETH açısından en büyük miktar.


Pudgy Penguin NFT'lerinin, Haziran 2021'deki başlangıcından bu yana en çok aranan PFP NFT'leri olduğu düşünüldüğünde bu şaşırtıcı değil. NFT#6873'ü koleksiyondaki diğer NFT'lerden farklı kılan birkaç özellik var. Yeşil bir arka plana sahip ve diğerleri gibi karşı tarafa bakan tek Pudgy Penguin NFT'dir. Bu NFT'nin şu anki sahibi, Twitter tanıtıcısı @KinkyBedBugs tarafından tanımlanabilir bir kişidir. Pudgy Penguin NFT'lerinin ve projesinin güçlü bir fanatiğidir.



Pudgy Penguenlerin fiyat artışını artıran diğer faktörler



Pudge Penguin NFT'lerinin fiyatlarındaki canlanmayı anlamak için geçmişteki bazı olayları araştırmamız gerekiyor. Birincisi, bu NFT'lerin fiyatı, kurucu üyelerden Cole Villemain'in görevden alınmasına yol açan proje ekibindeki tartışmalardan olumsuz etkilendi. Görevden alınmasının ana nedeni, takımın geri kalanına söylemeden ödeme aldığı ücretli bir NFT promosyonunu yönetmesiydi. Diğer üyelerle birlikte takımdan çıkarıldı.


O zamandan beri, NFT'lerin fiyatları ortalama 2,2 ETH civarındaydı. Ancak Nisan 2022'de gerçekleşen bir satın almanın ardından, NFT'lerin değerlerini artıran birkaç gelişme oldu. Örneğin, Pudgy Penguin diğerlerinin yanı sıra bir NFT pazar yeri, bir medya merkezi ve bir oyuncak hattı tanıttı. Bunlar, NFT'lerde yukarı yönlü fiyat momentumu yarattı ve ortalama fiyatın 2,2 ETH'den 3,8 ETH'ye sıçramasına neden oldu ve bu da %69'luk bir artışı temsil ediyor.


Koleksiyonun yükseliş ivmesinin diğer nedeni, yeni bir danışma ekibinin tanıtılmasıdır. Aslında Pudgy Penguin, daha önce Meta'nın Girişim Sermayesi ekibiyle çalışan Nansen'den Alex Svanevik ve Jordan Sterling dahil dokuz danışmanı birleştirdi.

Kaynak: Twitter


Ekip, yeni danışma kurulu hakkında bilgi yayınladıktan sonra Pudgy Penguin NFT'lerinin fiyatları artmaya başladı.

Pudgy Penguinler nelerdir?

Pudgy Penguinler, Ethereum blok zincirine dayalı 8, 888 NFT'den oluşan bir koleksiyondur. Şu anda toplam 4.491 kişi bu ERC-721 tokenlerine sahip. Koleksiyondaki her Pudgy Penguin NFT, bazı özellikleri paylaşmasına rağmen tamamen benzersizdir. Bunun nedeni, çoğu elle çizilmiş 150 özellikten rastgele oluşturulmuş olmalarıdır. Bu özelliklere örnek olarak kase kesimleri, gözlükler, şapkalar, mohawk, taç ve eşarplar verilebilir.

Kaynak: Cryptotimes



Pudgy Penguin NFT projesi 22 Temmuz 2021'de başlatıldı. Kurucuları Mrtubby, Mickyj, Jonah ve Cole. Ancak, bir süre anonim kaldıkları için insanlar daha sonra onlardan haberdar oldu. Bu üyeler, alıcılar her NFT için ödeme yaptığında telif ücreti kazanır.


Penguen Tokenleri nasıl satın alınır?



Şu anda, tüm Pudgy Penguin tokenleri ikincil piyasada bulunmaktadır. Bunun nedeni, onları zaten satın alan kişilerin elinde olmalarıdır. Mevcut sahipleri, kendileri için teklif vermeyi içeren koşullarıyla satarlar. Bu nedenle, yalnızca en yüksek teklifi verenler onları alır. OpenSea, Pudgy Penguin NFT'leri için en popüler pazardır.


Sonuç



En nadir Pudgy Penguin NFT #6873, Twitter hesabı @KinkyBedBugs olan bir kişi tarafından 400 ETH karşılığında satın alındı. İnsanların ikincil piyasada sattığı toplam 8,888 Pudgy Penguin NFT var. Alıcılar onları prestij ve spekülatif amaçlar için satın alır..



Yazar: Mashell C., Gate.io Araştırmacısı Çevirmen: Baturalp BALCI

Bu makale sadece araştırmacının görüşlerini temsil etmekte olup herhangi bir yatırım önerisi niteliği taşımamaktadır.

Gate.io, bu makalenin tüm haklarını saklı tutar. Gate.io'ya atıfta bulunulması koşuluyla makalenin yeniden yayınlanmasına izin verilecektir. Her durumda, telif hakkı ihlali nedeniyle yasal işlem yapılacaktır.

BTC/USDT + 2.84%
ETH/USDT + 5.11%
GT/USDT + 0.26%
Şansınızı Kutusundan Çıkarın ve $6666 Ödül Kazanın
Hemen Kaydol
Hemen 20 Puanı alın
Yeni Kullanıcıya Özel: Puanları hemen talep etmek için 2 adımı tamamlayın!

🔑 Gate TR hesabı açın

👨‍💼 24 saat içinde KYC (Müşterini Tanı) işlemlerini tamamlayın

🎁 Puan Ödüllerini Alın

Hemen Alın
Dil ve bölge
kur

Dil ve bölgeyi seçin

Gate.TR'ye mi gideceksiniz?
Gate.TR artık aktif.
Tıklayıp Gate.TR'ye gidebilir veya Gate TR'da kalabilirsiniz.