• Dili ve Kuru Değiştir
  • Tercih Ayarları
    Yükselen/düşen rengi
    Başlangıç-Bitiş zamanı değişim yüzdesi
Gate Blog

Kripto haberlerine ve içgörülerine Açılan Kapınız

Gate.io Blog STEPN, Solana Blok Zincirine Dayalı SocioFi ve GameFi Öğelerine Sahip Bir “Web3 lifestyle Uygulaması”.

STEPN, Solana Blok Zincirine Dayalı SocioFi ve GameFi Öğelerine Sahip Bir “Web3 lifestyle Uygulaması”.

27 May 19:11


Günümüzde Web3 kabul görmeye devam ettikçe, bu dijital dünyayı pekiştirmek için daha fazla yenilik canlanıyor.

Bu yeniliklerden biri, Jerry Huang ve Yawn Rong tarafından ortaklaşa oluşturulan bir “Web3 lifestyle Uygulaması” olan Find Satoshi Lab'ın STEPN'i dir. Bu uygulama, koşu, yürüyüş ve açık alanlarda koşma gibi sağlıklı alışkanlıklar aracılığıyla halkı daha iyi hayatlar yaşamaya motive etmeyi amaçlıyor.

Bunu, kullanıcıları Web3 dünyasına çekerek ve nihayetinde gezegendeki karbon emisyonlarını azaltarak başarmayı hedefliyor.

STEPN, kullanıcılarını fiziksel dünyada formda kaldıkları için ödüllendirmek için Socio-Fi ve Game-Fi bileşenlerini kullanan bir kazan-kazan özelliği kullanmaktadır. Solana Blockchain tarafından yürütülen sanal bir NFT oyunu olan bu uygulama türünün ilk örneğidir.

Uygulamanın kullanıcıları, belirli alıştırmalara katılarak NFT'ler, Sanal varlıklar ve Kripto para birimleri kazanabilir.

Sonuç olarak, Web3'ün Metaverse'i fiziksel dünyayla birleştirme hedefi, STEPN'in Kazanmak için ödül sistemi ve bunun gibi diğerleri aracılığıyla yavaş yavaş gerçek oluyor.

Son olarak, Web3 lifestyle uygulaması DappRadar'ın BNB Zinciri sosyal dApps sıralamasında 8. sırada yer alıyor ve sahneye çıkışından bu yana token'ı yükselmeye devam ediyor.

Bu yüzden bu projeyi görmezden gelmeyi kimse göze alamaz. Bu nedenle, STEPN'in nasıl çalıştığı ve gerçek hayattan ödüller kazanırken yaşam tarzınızı iyileştirmek için bundan nasıl yararlanacağınız hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.


STEPN Nedir?




20 Aralık 2021'de Solana destekli mobil NFT oyunu Web3 alanına giriş yaptı. Dapp, Solana Blockchain tarafından desteklenen ilk kazan-kazan oyunuydu. Esasen, oyuncuların yürüyerek, koşarak veya dışarıda koşarak formda kalmak için token kazandığı bir oyundur. Oyuncular egzersiz yaparak, NFT spor ayakkabı giyerek tokenler, kriptolar, NFT'ler ve diğer birçok avantajdan faydalanabilir.



Oyundaki Seviyeler




There are four different levels of exercise with sneakers to match each speed and intensity beginning at:

  • Yaya: Yürümeyi tercih edenler içindir. Saatte 1-6 kilometre arasında yol kat edenler içindir.


  • Tempolu Yürüyüş: bu seviyedeki oyuncular genellikle saatte 4-10 kilometre yol kat ederler.


  • Koşucu: Koşucular genellikle saatte 8-20 kilometre arasında yol kat edenler içindir.


  • Eğitmen: Bu, saatte 1-20 kilometre arasında yol kat edenler içindir.


STEPN, insanları dışarı çıkarmak için tasarlanmış bir oyundur. Kapalı alanda, hatta sık ağaçlık alanlarda bile yapabileceğiniz bir şey değildir. Game-Fi kullanan Web3 uygulaması, tüm dünyadaki insanları aynı anda küresel ısınmayla mücadele ederken sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemeye motive etmeyi amaçlıyor. Buna ek olarak, uygulama, Kullanıcılarını Web3 içeriği oluşturmaya teşvik eden uzun vadeli bir platform oluşturmak için Socio-Fi yönüne bağlıyor.



Stepn Ekosistemindeki Tokenler




STEPN Metaverse'e özgü 2 token vardır. Her ikisi de oyuncuların oyundaki NFT spor ayakkabılarını kullanarak yürüyüşe, koşmaya veya koşuya katıldıkları için kazandıkları ödüllerdir. Bu tokenler, oyunda yükseltmeler veya değerli taşlar satın almak için kullanılabilir, ayrıca USD tokenleri ile takas edilebilir. Bunlar:

  • 1. Green Satoshi Token veya GST: STEPN'in faydalı tokendir ve sonsuz bir arzı vardır. Oyuncular belirtilen egzersizlere katılarak GST kazanabilirler. Tabii ki, NFT spor ayakkabılarını kiralarken veya sattıklarında da biraz daha token kazanabilirler. Likidite için STEPN 60.000.000 GST piyasaya sürdü; Orca, Pancakeswap ve Raydium'un havuzuna 20.000.000 GST (SPL) ve 20.000.000 GST (BEP20) eklediler. 10.000.000 GST (SPL) ve 10.000.000 GST (BEP20) daha Binance'de Solana'dan BNBChain'e çapraz zincir bağlantısı olarak kilitlendi.


  • 2. Green Metaverse Token (GMT): STEPN olarak da bilinen Green Metaverse Token (GMT), arzda yalnızca 6 milyar tokene sahiptir. Bu yıl 9 Mart'ta bir Token Generation Event'de piyasaya sürülmüştür. GMT, uygulamanın kazan-kazan özelliği ve Yönetişim katılımı yoluyla da kazanılabilir. Basılan toplam GMT'nin %30'u, sadece %30'u kullanıcılar arasında dolaştırılacaktır. Bu, programın uzun vadeli devam etmesini sağlamak içindir. Tokenlerin geri kalanı her üç yılda bir piyasaya sürülecek ve her seferinde yarı yarıya azaltılacaktır.



Tokenlerin Oyun İçi Kullanımları




GST'nin bazı kullanımları arasında yeni spor ayakkabılar basmak, oyunda yeni seviyelere tırmanmak, hasarlı spor ayakkabılarını onarmak, değerli taşları artırmak ve tabii ki USDC'yi değiştirmek yer alıyor. GST kazançları, uygulama içindeki cüzdana kaydedilir. Ayrıca gerçek değerle değiştirilebilirler.


GMT'ye gelince, Solana Blockchain'deki Sneakers etiketlerini güncellemek için kullanılabilir. Ayrıca oyundaki en yüksek aşamaya geçmek için de kullanabilirsiniz.



Metaverse'de “Web3 Lifestyle Uygulaması”





STEPN, bu yılın başlarında lansmanında oldukça olumlu geribildirim aldı. Solana Blockchain'in bu yıl ev sahipliği yaptığı Solana Ignition Hackathon'da Dapp, 500'den fazla girişim arasında 4. oldu. Diğer şeylerin yanı sıra kullanımı kolay ara yüzünü ve oyun tasarımını oldukça övüldü.

Kaynak: Solana.


Lansman sırasında GMT 0,01 dolardı, ancak Mart ayında 4,17 dolarlık zirveye ulaştı.

DappRadar'ın BNB Zinciri Sosyal Dapp sıralamasında STEPN, tüm Solana uygulamaları sıralamasında 8 numara ve 37 numara ile sahneye çıktı.

Raporlar, spor ayakkabılarının pahalı doğasına rağmen, STEPN'in daha fazla kullanıcı kazanmaya devam ettiğini söylüyor. Geçen hafta uygulama 2.3 milyon aktif aylık kullanıcıya ulaştı ve sayıları her gün artmaya devam ediyor.


Game-Fi Elementleri.




Kazanmak için Move-to-earn uygulaması, oyuncuların aralarından seçim yapabileceği farklı modlar gibi Game-Fi öğelerini kullanır. İkisi hala yapım aşamasında olmasına rağmen 3 ana mod vardır. Birincisi Solo modudur. Bu modda, NFT spor ayakkabısı olan oyuncular hareket ederek GST kazanırlar. Bir sonraki Mod, oyuncuların maratonlara kaydolduğu Maraton modudur. Haftalık ve aylık maraton seçenekleri vardır ve kullanıcıların maratonun kalifiye olabilmesi için 1 gün önce kayıt yaptırması gerekmektedir. Son mod, uygulama aktif olmadığında kullanıcıların adımlarını kaydetmesini destekleyen Arka Plan Modudur.


Diğer Game-Fi özellikleri arasında, kullanıcıların kazanabileceği Rozetler ve Mücevherler bulunur.



Socio-Fi Elementleri.




STEPN, henüz geliştirilmekte olan oyunlarının Socio-Fi yönlerini henüz açıklamadı. Hazır olduğunda halka açıklayacaklar.

Kaynak: NFT Evening.



STEPN'de Stepper Nasıl Olunur?



  • Kazanmak ilk adımı uygulamayı indirmek olacaktır.


  • Bundan sonra, e-posta adresinizle kaydolmaya devam edebilirsiniz. Bunu yaptıktan sonra, hesabınızı doğrulamak için bir kod alacaksınız. Bu, uygulamaya erişmenizi sağlar.


  • Sonraki adım, bir Cüzdan oluşturmak olacaktır. Bunu yaparken uygulama, güvende tutmanız gereken 12 kelimelik bir kod oluşturacaktır. Parolanızı unutmanız durumunda cüzdanınızı kurtarmak için kullanılacaktır.


  • Artık her şey hazır olduğuna göre, spor ayakkabı olmadan uygulamada size ödeme yapılamaz, bu nedenle cüzdanınıza bir miktar SOL aktarmanız gerekecek. Bu, spor ayakkabılarınızın ve gas ücretlerinizin toplamını da karşılayacaktır. Bu yüzden yeterince sahip olduğunuzdan emin olun.


  • Şimdi devam edebilir ve spor ayakkabı seçiminizi yapabilirsiniz. Uygulamadaki filtre aracı, mükemmel seçiminizi yapmanıza yardımcı olacaktır.


  • Sonunda, istediğiniz gibi yürümeye, koşmaya veya ilerlemeye başlamaya hazırsınız.



STEPN İklim Değişikliği ile Aktif Olarak Mücadele Etmekte




Solana destekli Sağlık ve Fitness Oyun Uygulaması, elde ettiği kârı Karbon Kredisi yoluyla küresel ısınmayla mücadeleye bağışlamayı amaçlıyor.

Ayrıca kullanıcıları Karbon Kredisine gönüllü bağış yapmaya teşvik ederler. Bağışçıların GST kazançları, bağışları yapmak için Fiat parasıyla değiştirilecektir.



Sonuç




İlk Solana Blockchain Destekli Move-to-earn uygulaması, Web3'ün ne anlama geldiğini ortaya koyuyor. Açık havada yürümeyi, ilerlemeyi ve koşmayı teşvik ederek çevrimiçi oyun ile gerçek hayattaki sağlık ve zindeliği bütünleştirir. Dahası, gezegen hakkında harekete geçen insanlardan oluşan bir topluluk yaratmaktadır. Gittikçe daha fazla insan Web3 oyununa katılmak için NFT spor ayakkabılarını satın almaktadır.

GMT Nasıl Satın Alınır?




GMT'yi Gate.io'dan kolayca satın alabilirsiniz. İşlemler Gate.io’da 7/24 gerçekleşmektedir. GMT için bir alım satım tahtası aşağıdaki gibidir.





Yazar: Gate.io Gözlemci: M. Olatunji Çevirmen: Baturalp BALCI

* Bu yazı sadece gözlemcilerin görüşlerini yansıtmakta olup herhangi bir yatırım önerisi niteliği taşımamaktadır.

*Gate.io bu makalenin tüm haklarını saklı tutar. Gate.io'ya atıfta bulunulması koşuluyla makalenin yeniden yayınlanmasına izin verilecektir. Diğer tüm durumlarda, telif hakkı ihlali nedeniyle yasal işlem yapılacaktır.

ETH/USDT -4.09%
BTC/USDT -2.88%
SOL/USDT -7.02%
GT/USDT -3.49%
GMT/USDT -5.76%
Şansınızı Kutusundan Çıkarın ve $6666 Ödül Kazanın
Hemen Kaydol
Hemen 20 Puanı alın
Yeni Kullanıcıya Özel: Puanları hemen talep etmek için 2 adımı tamamlayın!

🔑 Gate TR hesabı açın

👨‍💼 24 saat içinde KYC (Müşterini Tanı) işlemlerini tamamlayın

🎁 Puan Ödüllerini Alın

Hemen Alın
Dil ve bölge
kur

Dil ve bölgeyi seçin

Gate.TR'ye mi gideceksiniz?
Gate.TR artık aktif.
Tıklayıp Gate.TR'ye gidebilir veya Gate TR'da kalabilirsiniz.