• Dili ve Kuru Değiştir
  • Tercih Ayarları
    Yükselen/düşen rengi
    Başlangıç-Bitiş zamanı değişim yüzdesi
Gate Blog

Kripto haberlerine ve içgörülerine Açılan Kapınız

Gate.io Blog Kripto para birimlerine yatırım yapmak: Paranızı yatırmadan önce yapmanız gerekenler

Kripto para birimlerine yatırım yapmak: Paranızı yatırmadan önce yapmanız gerekenler

06 May 12:04


Teknik inceleme, bir kripto para biriminin amacı ve projenin nasıl çalıştığı hakkında bilgi sağlar.

Kripto para birimleri jeton veya madeni para olabilir ve farklı kullanım durumları olabilir.

Piyasa değeri yüksek olan kripto para birimlerine yatırım yapmak daha iyidir.

Bir ekibin yeteneği, kripto para biriminin ve ilgili projenin başarısını belirler.


Kripto para birimleri, insanlara fonlarını yatırmaları için birçok fırsat sunar. Çoğu zaman, insanlar kripto para birimlerine yatırım yapmak için kısa sürelerde yüksek getiri elde eder. Ne yazık ki, bazı yatırımcılar dolandırıcılık ve başarısız projeler sonucunda bu tür yatırımlardan elde ettikleri paranın çoğunu kaybederler. Kripto sektöründe risklerden kaçınmanın kesin bir yolu olmamasına rağmen, insanlar kapsamlı araştırmalar yaparak yatırımlarını koruyabilirler. Bu makale, potansiyel bir yatırımcının herhangi bir kripto para birimine yatırım yapmadan önce alması gereken bilgileri içermektedir.


Teknik incelemeyi anlayın


Teknik inceleme, kripto para biriminin amacı ve projenin teknolojisi hakkında hayati bilgiler içerdiğinden yatırımcıların anlaması gereken bir belgedir. Ayrıca, bir kripto para birimini diğer madeni paralardan ve jetonlardan ayırt etmeye yardımcı olan teknik incelemedir. Çoğu teknik inceleme, her kripto projesinin çözmeyi amaçladığı sorunları ve nasıl çalıştığını tartışır.

Teknik inceleme ayrıca belirli bir kripto para biriminin kullanım durumları hakkında bilgi içerir. Bu bağlamda, büyük sorunların çözülmesine yardımcı olan bir kripto para, insanlar için değer yaratmakta ve böylece birçok yatırımcıdan ve küresel topluluktan destek almaktadır. Bu nedenle, bir yatırımcı olarak, verileri, projeksiyonları ve içerdiği yol haritasını not ederek whitepaper'ı analiz edin.


Kripto para biriminin çözmeyi amaçladığı sorun


Kripto para biriminin çözmeyi amaçladığı sorunu belirlemek önemlidir. Bir madeni paranın çözdüğü problemin türü, piyasadaki değerini belirler. Örnek olarak, dünyayı etkileyen benzersiz ve acil bir sorunu çözen bir kripto para birimi, daha istikrarlı bir değere ve yüksek yatırım getirisine sahip olma eğilimindedir. Teknik incelemeyi okuyarak ve web sitesini ve yayınlanmış diğer materyalleri analiz ederek belirtecin çözmeyi hedeflediği sorunu kolayca belirleyebilirsiniz.

Örneğin, işlevini açıklayan çeşitli makaleler bulabileceğiniz Gate.io web sitesini ziyaret ederek Gate Token (GT) hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz. Gerçekte, Gate Token sahipleri, tüccarların karını artıran ticaret indirimleri alırlar.


Bununla birlikte, çözülmesi gereken belirli sorunları olmayan bazı değerli kripto para birimlerinin bulunduğunu belirtmek önemlidir. Örneğin, bitcoin belirli bir sorunu çözmek için tahsis edilmemiştir. Bunun yerine bir değişim aracı olmak için geliştirildi.


kripto para türleri


Herhangi bir kripto para birimine yatırım yapmadan önce ne tür bir madeni para veya jeton olduğunu anlayın. İki geniş kripto para birimi türü, madeni paralar ve jetonlardır. Madeni paralar, blok zinciri ağlarına özgü olan ve parasal veya işlemsel değerlere sahip kripto para birimleridir. Öte yandan, belirteçler esas olarak menkul kıymetler ve kamu hizmetleri ile bağlantılıdır.

Normalde yatırım getirisi, yatırım yaptığınız kripto para biriminin türüne bağlıdır. Örneğin, hizmet belirteçleri genellikle yüksek değerleri korur ve yüksek yatırım getirisine sahiptir. Basitçe tanımlamak gerekirse, bir yardımcı token, bir blok zincirine özgü olan ve belirli kripto ekosisteminde bir değişim aracı olmasının yanı sıra projenin gelişimini finanse etmek için kullanılan bir kripto para birimidir.
Bir kez daha, teknik inceleme, sahip olduğu kripto para biriminin türünü açıkça söylüyor. Bir yardımcı program belirteci ise, tanıtım belgesi veya web sitesi, kullanımlarını ve sahip olduğu yatırım fırsatlarını şart koşar.


Dolaşan arz ve ticaret hacmi


Bir kripto para biriminin dolaşımdaki arzını ve ticaret hacmini bilmek önemlidir. Her ikisi de jeton veya madeni paranın potansiyelinin bir göstergesidir. Bir kripto para biriminin dolaşımdaki arzı, halka açık olan jeton veya madeni para miktarıdır.
Bir proje bir miktar kripto para bastığında, yatırımcılar ve kullanıcılar arasında belirli bir yüzdenin dolaşmasına izin verir. Bu nedenle, bir kripto para biriminin dolaşımdaki arzı genellikle toplam arzdan daha azdır. Dolaşımdaki arzı ve kripto para biriminin fiyatını bilmek, yatırımcının token veya madeni paranın gelecekteki potansiyel değerini değerlendirmesine yardımcı olur.

Yatırımcı, yatırım yapmayı planladığı bir kripto para biriminin işlem hacmini de belirlemelidir. İşlem hacmi, belirli bir süre içinde bir kripto para biriminin kaç kez el değiştirdiğini ifade eder. Yüksek bir işlem hacmi, birçok kişinin kripto para birimine güvendiğini gösterir. Bu nedenle, işlem hacmi yüksek olan bir jeton veya jetona yatırım yapmak akıllıca olacaktır.

Yatırımcıların bir kripto para biriminin işlem hacmini ve dolaşımdaki arzını kontrol ettiği birkaç site var. CoinGecko ve CoinMarketCap, potansiyel bir yatırımcının belirli bir kripto para biriminin işlem hacmini kontrol etmesi gereken iyi bilinen iki sitedir. Bireysel bir yatırımcı, Gate.io gibi önde gelen kripto para borsalarında da bu istatistikleri kontrol edebilir.


Piyasa kapitalizasyonu


Bir kripto para biriminin piyasa değeri, yatırım potansiyelini ölçmek için iyi bir ölçüdür. Dolaşımdaki jetonları fiyatla çarparak piyasa değerini elde ederiz. İnsanlar genellikle daha düşük bir sermayeye sahip olandan daha yüksek piyasa değerine sahip bir kripto para birimine yatırım yapmayı tercih ederler.

Ana akım kripto para birimlerinin piyasa değerini bulmak zor değil. Sadece CoinMarketCap veya CoinGecko'ya gidin ve seçtiğiniz kripto para biriminin değerini arayın. Bu tür sitelerde kripto para birimleri piyasa değerine göre sıralanır. Örneğin, CoinMarketCap'i ziyaret ederek Gate Token'ın piyasa değerini öğrenebilirsiniz. Özellikle, piyasa kapitalizasyonunun değeri, fiyatındaki değişikliklere bağlı olarak dalgalanır.

Bu nedenle, büyük bir piyasa değeri, bir kripto para biriminin diğerlerinden daha yerleşik olduğunu gösterir. Bu sebepten dolayı; bir yatırımcı, daha küçük bir jeton veya jetondan daha yüksek piyasa değerine sahip bir kripto para birimine daha iyi yatırım yapar.


Takım


Kontrol edilmesi gereken diğer önemli şey ise projenin arkasındaki ekiptir. Projeye veya kripto para birimine sahip olan veya bunları yürüten kişileri belirlemelisiniz. Kural, kripto alanında izlenebilir kayıtları olan kişilerden oluşan güvenilir bir ekibe sahip bir kripto para birimi seçmektir. Ekip üyelerinin sosyal medya profillerini inceleyebilirsiniz. Bunu yaparak diğerlerinin yanı sıra niteliklerini, itibarlarını ve önceki projelerini anlatabilirsiniz.

Bu değerlendirmenin temel amacı, vaat ettiklerini yerine getirme potansiyeline sahip bir ekip tarafından desteklenen bir projeye yatırım yapmanızı sağlamaktır.


Kripto para biriminin listelendiği borsalar


Gate.io gibi en iyi borsalarda listelenen bir kripto para birimine yatırım yapmak en iyisidir. Bunun nedeni, önde gelen borsaların potansiyellerini, güvenliklerini ve onları geliştiren projelerin bütünlüğünü değerlendirmeden yalnızca kripto paraları listelememeleridir. Gate.io gibi merkezileştirilmiş borsaların, merkezi olmayanlardan daha güvenli ve güvenilir olduğunu da belirtmek önemlidir.

Ancak, merkezi bir borsada listelendiği için bir kripto para birimine yatırım yapmayı seçemezsiniz. Bazıları yukarıda tartıştığımız farklı standartları karşıladığını kanıtlamak için kendi araştırmanızı yapmanız gerekir.


nasıl araştırma yapılır


Yukarıda tartıştığımız farklı yönler, bireysel bir yatırımcının bir kripto para birimine yatırım yapmadan önce kapsamlı bir araştırma yapması gerektiğini göstermektedir. Bir kripto para birimiyle ilgili farklı görüşleri ve gerçekleri bulmanızı sağladığı için araştırma yapmak çok önemlidir.
YouTube, Twitter, Facebook ve Reddit gibi sosyal medya platformları, trend olan kripto para birimleri hakkında çok fazla bilgi içeriyor. Ayrıca Bitcointalk ve Subreddits gibi özel forumlarda belirli kripto para birimleri hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Her yatırımcı bu platformları ziyaret etmeli ve yatırım yapılacak en iyi kripto para birimleri hakkında detaylı bilgi almalıdır.

Bunların dışında kripto analistleri ve uzmanlarıyla da görüşerek yatırım yapmak istediğiniz kripto para birimleri hakkında görüş alabilirsiniz.


Çözüm


Özetle, farklı yatırım fırsatları sunan 8.000'in üzerinde kripto para birimi bulunmaktadır. Bu fırsatlardan bazılarının gerçek olmasına rağmen, insanları sahte projelerine yatırım yapmaya çeken bazı dolandırıcılar var. Bu nedenle, bir kripto para birimine yatırım yapmadan önce, kişi teknik incelemeleri okuyarak, web sitesini analiz ederek ve veri toplayıcılardan ve analistlerden ek bilgiler alarak titiz bir araştırma yapmalıdır. Facebook ve Twitter gibi sosyal medya platformları değerli bilgi kaynaklarıdır. Sadece kapsamlı bir araştırmadan sonra birisi bir kripto para birimine yatırım yapmalıdır.




Yazar: Mashell C. , Gate.io Araştırmacısı
Bu yazı sadece araştırmacının görüşlerini yansıtmakta olup herhangi bir yatırım önerisi niteliği taşımamaktadır.
Gate.io bu makalenin tüm haklarını saklı tutar. Gate.io'ya atıfta bulunulması koşuluyla makalenin yeniden yayınlanmasına izin verilecektir. Her durumda, telif hakkı ihlali nedeniyle yasal işlem yapılacaktır.
BTC/USDT -3.33%
ETH/USDT -3.69%
GT/USDT -1.18%
Şansınızı Kutusundan Çıkarın ve $6666 Ödül Kazanın
Hemen Kaydol
Hemen 20 Puanı alın
Yeni Kullanıcıya Özel: Puanları hemen talep etmek için 2 adımı tamamlayın!

🔑 Gate TR hesabı açın

👨‍💼 24 saat içinde KYC (Müşterini Tanı) işlemlerini tamamlayın

🎁 Puan Ödüllerini Alın

Hemen Alın
Dil ve bölge
kur

Dil ve bölgeyi seçin

Gate.TR'ye mi gideceksiniz?
Gate.TR artık aktif.
Tıklayıp Gate.TR'ye gidebilir veya Gate TR'da kalabilirsiniz.