• Dili ve Kuru Değiştir
  • Tercih Ayarları
    Yükselen/düşen rengi
    Başlangıç-Bitiş zamanı değişim yüzdesi
Gate Blog

Kripto haberlerine ve içgörülerine Açılan Kapınız

Gate.io Blog Digibyte_ın Gizemini çözme

Digibyte_ın Gizemini çözme

28 April 22:02







Bir blockchain ağı için gerekli olan giriş gereksinimi nispeten kolay ve düşüktür.


Düşük gereksinim, blockchain ağı geliştiricilerinin koşulları karşılamasını ve blockchain uygulamalarını başlatmasını kolaylaştırır.

Kripto para piyasasına sunulan bu blockchain uygulamalarından biri de Digibyte’tır (DGB).

Digibyte, blok zincir de diğer merkezi olmayan uygulamaları geliştirmenize ve başlatmanıza izin veren gelişmiş bir blok zinciri platformudur.

Digibyte, DGB adı verilen yerel tokeni (native token) ile işlem yapmanıza ve alım satım yapmanıza olanak tanımaktadır.

DGB, Bitcoin'e kıyasla daha güvenli, hızlı ve ölçeklenebilirdir. BTC'ye alternatif ve rakip olarak geliştirilmiştir.

Digibyte'ın üç benzersiz katmanı vardır; uygulama, fikir birliği ve ağ katmanları.

Uzmanlar, özel özellikleri nedeniyle Digibyte'ı blockchain uygulamasında benzersiz bir token olarak görüyor.

Blok zinciri ağı merkezi olmayan ve esnektir, bu nedenle giriş gereksinimi düşüktür. Düşük giriş gereksinimi, geliştiricilerin uygulamalarını bulmasını ve geliştirmesini kolaylaştırır.

Digibyte, günlük olarak dijital varlık piyasasına birkaç blok zinciri uygulaması oluşturulmakta ve piyasaya sürülmektedir.

Bu uygulamalar, alım satım (Exchange) araçları, finansal işlemler, dijital kimlikler ve uygulama başlatma platformlarını içeren çok sayıda işleve sahiptir.

Kripto pazarına sunulan bu blockchain uygulamalarından biri Digibyte (DGB) ve bu yazıda Digibyte'ın piyasaya sürülmesinin ardındaki fikri, temel özelliklerini ve Digibyte'ın nasıl çalıştığını inceleyeceğiz.

Hadi daha derine inelim!

Blockchain Uygulaması Olarak Digibyte.



Görsel: Master The Crypto


Digibyte, 2013 yılında Jared Tate tarafından başlatılan açık kaynaklı bir blok zinciri platformudur.

Bu blockchain uygulamasının kripto para birimi platformu vardır. Digibyte kripto platformu, alım satım aracı olarak DGB tokenini kullanır.

Bir geliştirici olarak Digibyte blok zincirinde merkezi olmayan uygulamalar (dApp'ler) ve akıllı sözleşmeler oluşturabilirsiniz.

Digibyte, İş Kanıtı (Proof of Work) protokolü üzerinde çalışır ve birden çok madencilik mekanizmasını destekler.

Digibyte, yüksek işlemleri işleyebilen ve saniyede yeni bloklar oluşturabilen eşler arası bir kripto para birimidir.

Digibyte'ın piyasaya sürülmesinin ardındaki fikir, Bitcoin'e bir alternatif olarak hizmet etmek ve işlemler sırasında daha ölçeklenebilir, hızlı ve güvenli olmaktır.

Digibyte (DGB), kullanıcılarının ve sahiplerinin varlık yayınlamasına, tanınan bir dijital kimlik kullanmasına ve uygulamaları başlatmasına olanak tanır.

Digibyte eski bir kripto para birimidir ve başlangıçta Bitcoin blok zincirine dayanmaktaydı ve Bitcoin'e bir alternatif olarak ortaya çıkarılmıştı.

Digibyte Nasıl Çalışır?




Görsel: LinkedIn


Digibyte, İş Kanıtı (PoW) mekanizmasını kullanır. Bu blockchain uygulaması beş farklı madencilik algoritmasını destekler ve bunlar Sha256, Scrypt, Skein, Qubit ve Odocrypt'tir.

Digibyte benzersiz programlama protokollerine sahiptir ve blok zinciri ağına yeni bir blok eklemek için gereken bilgi işlem gücünü sürekli olarak değiştirmek üzere programlanmıştır.

Digibyte, çoklu madencilik algoritmalarından yararlanmak için oluşturulmuş gelişmiş bir blok zinciri protokolüne sahiptir. Protokol, maksimum 21 milyar DGB token arzına izin veren bir para politikası uygular.

Digibyte 3 katmandan oluşur. Bunlar:

Uygulama Katmanı: Uygulama katmanı, internet kullanıcılarının ve meraklılarının bu blockchain uygulamasına erişebildiği, kullanıcıya dönük katmandır. Uygulama katmanı, Digibyte Uygulamalarına erişmenizi sağlar ve kripto para birimiyle işlemlere izin verir.

Konsensüs Katmanı: Konsensüs katmanı, işlem noktasıdır ve blok zincirinin işlemleri kaydettiği katmandır. Bu katman, madencilerin yeni Digibyte para biriminin (DGB) piyasaya sürülmesini yönetmesine olanak tanır.

Ağ Katmanı: Ağ katmanı, blok zincirinin temel katmanıdır ve bu katman, tüm yazılım cihazları için iletişim ve işletim protokollerini tanımlar.

DigiByte Farklı Kılan Özellikleri




Görsel: Dreamstime


Kripto uzmanları, Digibyte'ı benzersiz bir blockchain platformu olarak görmektedir. Onu benzersiz kılan özelliklerden bazıları;


Initial Coin Offering – İlk Para Arzı Teklifi (ICO) Yok

Bir ICO , birkaç blok zinciri uygulaması ve kripto para birimi başlatır. ICO, paydaşlardan toplanan fonlar, işletmeler arasındaki fikir birliği ve kitle fonlamasıdır.

Ancak, Digibyte tamamen gönüllüler tarafından başlatıldı, bir ICO tarafından başlatılmadı.


Blok Madenciliğinde Zorluk

Digibyte'ta her seferinde yeni bir blok açmak için gereken güç değişmektedir.

Digibyte, her yeni bloğun madenciliği için gereken bilgi işlem gücü miktarını değiştirerek bir ağın ele geçirilmesi olasılığını en aza indirebilmektedir.

Konsolide bir grup madenci, Digibyte blok zincirini devralmaya yani ele geçirmeye karar verirse, ek madencilik gücünün zorluğuyla karşı karşıya kalacaklardır.


Çoklu Algoritma Madencilik Mekanizması

Digibyte, beş farklı madencilik mekanizmasını destekler. Blockchain platformu, beş madencilik algoritmasından herhangi birini dağıtabilir ve bu da onu daha merkezi olmayan ve güvenli hale getirir.

Diğer birçok blockchain uygulaması tek bir madencilik algoritması kullanır ve Digibyte, birden fazla olduğu için farklıdır.

Destek Grupları

Üç ayrı grup temel olarak Digibyte'ı desteklemektedir. Faaliyetleri açısından destekleyenler, bağış toplama ve kurumsal yönetim açısından destekleyenler, destek ve gönüllüler aracılığıyla destekleyenler oalrak gerçekleşir.

İlk destek, Açık kaynak geliştiricilerinden gelmektedir. Bunlar, ekosisteme katkıda bulunan gönüllülerden oluşur ve meslektaş incelemesi, uygulama geliştirme ve kod katkısı ile uğraşırlar.

İkinci grup farkındalık takımıdır. Bu gönüllü grubu, Digibyte'ın sosyal bakış açısını, pazarlamasını ve basın açıklamalarını sürdüren bir topluluğu yönetmektedir.

Son gönüllü grubu Digibyte Vakfı'dır. Vakıf, bu kripto para biriminin hakkında eğitimini, araştırmasını, geliştirme projelerini ve pazarlamasını desteklemektedir.

Sonuç



Digibyte'ın piyasaya sürülmesinin arkasındaki ana fikir, Bitcoin, Litecoin ve diğerleri gibi diğer yerli kripto para birimleri ile olumlu bir şekilde rekabet etmektir.

Digibyte'ın lansmanında, blok zinciri geliştiricileri ekstra güvenlik protokolleri ekledi ve ölçeklenebilirlik özelliğini artırdı. Bu blok zinciri protokolü, Merkezi olmayan uygulamaları başlatmanıza, varlık yayınlamanıza, işlem yapmanıza ve dijital kimlikleri doğrulamanıza olanak tanımaktadır.

2013'teki lansmanından bu yana, diğer beş mekanizmanın yanı sıra İş Kanıtı (PoW) protokolünü kullanmaya devam etti.

Ethereum gibi bazı yakın projeler, Proof of Stake için Proof of Work protokolünü kaldırmayı planlarken, Digibyte'ın bundan sonra nasıl bir yol izleyeceğini henüz bilmemekteyiz.


Yazar: Gate.io Araştırmacısı Valentine. A, Çevirmen: Baturalp BALCI

Bu yazı sadece araştırmacının görüşlerini yansıtmakta olup herhangi bir yatırım önerisi niteliği taşımamaktadır.

Gate.io bu makalenin tüm haklarını saklı tutar. Gate.io'ya atıfta bulunulması koşuluyla, makalenin yeniden yayınlanmasına izin verilecektir. Her durumda, telif hakkı ihlali nedeniyle yasal işlem yapılacaktır.

BTC/USDT + 2.36%
ETH/USDT + 2.23%
GT/USDT + 1.34%
Şansınızı Kutusundan Çıkarın ve $6666 Ödül Kazanın
Hemen Kaydol
Hemen 20 Puanı alın
Yeni Kullanıcıya Özel: Puanları hemen talep etmek için 2 adımı tamamlayın!

🔑 Gate TR hesabı açın

👨‍💼 24 saat içinde KYC (Müşterini Tanı) işlemlerini tamamlayın

🎁 Puan Ödüllerini Alın

Hemen Alın
Dil ve bölge
kur

Dil ve bölgeyi seçin

Gate.TR'ye mi gideceksiniz?
Gate.TR artık aktif.
Tıklayıp Gate.TR'ye gidebilir veya Gate TR'da kalabilirsiniz.