• Dili ve Kuru Değiştir
  • Tercih Ayarları
    Yükselen/düşen rengi
    Başlangıç-Bitiş zamanı değişim yüzdesi
Gate Blog

Kripto haberlerine ve içgörülerine Açılan Kapınız

Gate.io Blog Kaldıraçlı tokenlerde işlem açarken nelerden kaçınılmalıdır?

Kaldıraçlı tokenlerde işlem açarken nelerden kaçınılmalıdır?

22 April 17:57


Kaldıraçlı tokenlarİn piyasaya sürülmesinden bu yana, Gate.io yatırımcıları bu ürünü sıcak bir şekilde karşıladı. Kaldıraçlı tokenler, temel alınan bir kripto para biriminin günlük performansını artırmak için tasarlanmıştır. Avantajlarına rağmen, kaldıraçlı token ticareti yapmadan önce yatırımcıların akılda tutması gereken birçok risk vardır.

Bu yazıda, varlıklarınızı korumak ve risklerden kaçınmak için kaldıraçlı tokenlare yatırım yaparken kaçınmanız gereken dört hatayı analiz edeceğiz.


1. Kaldıraçlı tokenleri uzun vadeli tutmak

Genellikle gördüğümüz yaygın hatalardan biri, kaldıraçlı tokenlerin uzun süre tutulmasıdır.
Yatırım getirilerini artırma yetenekleri göz önüne alındığında, uzun vadede kaldıraçlı tokenlere yatırım yapmak kazançlı görünebilir. Ancak kaldıraçlı tokenler çok uzun süre tutmanın riskleri vardır. Kaldıraçlı tokenler günlük olarak yeniden dengelendiğinden ve çoğu yatırımcı bu etkiyi fark edemiyor.

Piyasa hareketlerine ve yeniden dengelemeye bağlı olarak, zaman içindeki performans değişebilir. Düşük volatiliteye sahip trend piyasalarda, bir günden uzun periyotlardaki ortalama verim, ana varlıkların getirisini aşabilir. Bununla birlikte, değişken piyasalarda günlük yeniden dengeleme, tokenin uzun vadeli performansına zarar verebilir.

Bu nedenle, kaldıraçlı tokenlarin uzun vadeli performansı, bileşik etkinin kompleks sonuçlarından dolayı tahmin edilemez. Konum ayarlama mekanizmasının varlığı nedeniyle kaldıraçlı tokenlerin uzun vadede elde tutulması son derece risk barındırmaktadır. Tutma süresi ne kadar uzun olursa, oynaklık ve aşınma maliyetleri o kadar yüksek olur.

2. Volatilitenin azalmasının göz ardı edilmesi

Trend dönemlerinde, kaldıraçlı token ticaretinin temel amacı olan yatırımınızın getirisini artırabileceği tamamen doğrudur. Ancak, altcoinlerin değeri düştüğünde veya daha yüksek oynaklığa sahip olduğunda, kayıpları artma olasılığı yüksek olacaktır.
Kaldıraçlı tokenler, bir kripto para biriminin günlük hareketlerini güçlendirmek için tasarlanmıştır. Dolayısıyla, bu aynı zamanda oynaklığın sabit bir kaldıraç faktörü ile güçlendirildiği anlamına gelir.

Düzenli yeniden dengelemenin bir sonucu olarak, kaldıraçlı bir tokenin bir günden daha uzun süre tutan yatırımcılar, risk seviyelerinin önemli ölçüde yükseldiğini veya düştüğünü görebilirler. Bu yüzden ilk yatırımları etkilenir.

3. Düzenli yeniden dengelemenin etkisini görmezden gelmek
Günlük kaldıraç emrleri nedeniyle, kaldıraçlı tokenler, temel kripto para birimlerinin etkisi azaltılarak veya artırılarak yeniden dengelenir. Yeniden dengeleme, trend dönemlerinde çarpan etkisinin olumlu etkilerini artırabilir, ancak volatililitenin arttığı dönemlerde çarpan etkisinin olumsuz etkilerini de artırabilir. Ek olarak, yeniden dengeleme, riski düzenli olarak azaltmayı ve artırmayı içerdiğinden, ek işlem maliyetlerine de neden olabilir.

Kaldıraçlı token kullanımı kolaydır ancak önemli ölçüde karmaşıklığı içerir. Perde arkasında, varlıklar, hedef kaldıraç emrini sürdürmek için sürekli olarak yeniden dengelenir. Bu, ek maliyete ve endeks riskinde önemli dalgalanmalara neden olur. Ancak, traderlar piyasa hareketlerini doğru tahmin ederse ve yaygın hatalardan kaçınırsa, genellikle kaldıraçlı token ticareti yaparak para kazanırlar. Kazançları artırmak, daha az yatırım sermayesini riske atmak ve güçlü piyasa ivmesiyle kâr etmek için birçok uygulanabilir alternatif sunar.
BTC/USDT + 4.54%
Şansınızı Kutusundan Çıkarın ve $6666 Ödül Kazanın
Hemen Kaydol
Hemen 20 Puanı alın
Yeni Kullanıcıya Özel: Puanları hemen talep etmek için 2 adımı tamamlayın!

🔑 Gate TR hesabı açın

👨‍💼 24 saat içinde KYC (Müşterini Tanı) işlemlerini tamamlayın

🎁 Puan Ödüllerini Alın

Hemen Alın
Dil ve bölge
kur

Dil ve bölgeyi seçin

Gate.TR'ye mi gideceksiniz?
Gate.TR artık aktif.
Tıklayıp Gate.TR'ye gidebilir veya Gate TR'da kalabilirsiniz.