• Dili ve Kuru Değiştir
  • Tercih Ayarları
    Yükselen/düşen rengi
    Başlangıç-Bitiş zamanı değişim yüzdesi
Gate Blog

Kripto haberlerine ve içgörülerine Açılan Kapınız

Gate.io Blog Gate.io'da NFT Ticareti Nasıl Yapılır?

Gate.io'da NFT Ticareti Nasıl Yapılır?

15 April 22:37


NFT vızıltıları 2021'in başlarında ortalığı karıştırmaya başladığından, görünüşe göre dünya geriye bakmadı. İster dünyaya en sıcak giysilerle süslenmiş doyumsuz havalı maymunları getiren isyan Bored Ape Yat Kulübü olsun, isterse 8-bitlik garip kreasyonlar olsun - NFT'ler blok zinciri alanına benzeri görülmemiş miktarda kendiliğindenlik ve tuhaflık getirdi.

Yükselen herhangi bir çılgınlıkta olduğu gibi - herkes bir tat ister. Sonuç olarak, insanlar hem merkezi hem de merkezi olmayan NFT pazarlarına akın ediyor, aşırı derecede yüksek teklifler veriyor, müzayedeler arasında savaşıyor ve tamamen benzersiz, değiştirilemez tokenlere sahip olduklarını iddia ediyor. İster bir cüzdanda saklasınlar, ister NFT'lerini dünyaya göstersinler, dünya çapında milyonlarca kişi şimdi NFT yutturmaca satın aldı.

Neyse ki, burada Gate.io'da, NFT pazarı olan harika hazine hazinesine erişmenize yardımcı olabiliriz - ve sadece birkaç tıklamayla.


Başlarken



Gate.io'da NFT pazarına girmek için önce doğrulanmış bir hesaba ihtiyacınız olacak. Hesap oluşturmak çok basit! Tek yapmanız gereken adınızı, e-posta adresinizi girmek ve hesabınız için bir şifre oluşturmak. Bundan sonra, hesabınızı doğrulayacak ve platformumuzda sınırsız potansiyelin kilidini açacak olan KYC taraması için kişisel belgeler gönderme seçeneğine sahip olacaksınız!

Bir hesap oluşturduktan sonra, şöyle görünecek bir ana sayfa panosuna yönlendirileceksiniz:


Bundan sonra, 'NFT KUTUSU' alanına gitmek isteyeceksiniz, burada imlecinizi basit bir şekilde hareket ettirerek geniş bir seçenekler listesini listeleyen bir açılır menü ortaya çıkacaktır.


Buradan, Gate.io'da bulunan gelişen NFT pazarını ortaya çıkarmak için 'NFT Piyasaları' bölümünü seçmek isteyeceksiniz. Bored Yacht Ape Club, gizemli kutular, Meta Dogs veya başka herhangi bir imrenilen NFT serisi olsun - gözünüze çarpacak sonsuz bir varlık havuzu var.

Muhtemelen sayfada birkaç dakika gezindikten sonra, çeşitli parçalar gözünüze çarptığında, bir NFT satın almaya karar verebilirsiniz, ancak onu bulamıyorsunuz. Bu sorunu basitçe hafifletmek için, NFT pazar merkezinde gezinirken, NFT'yi 'beğenmek' için her bir parçacığın sağ köşesinde ana hatlarıyla belirtilen kalbe tıklayabilirsiniz. NFT'yi 'beğenmek', NFT'yi, istediğiniz zaman gerçekten gıdıklayan NFT koleksiyonunu ortaya çıkarmak için erişebileceğiniz 'Favorilerim' başlıklı bir sekmede saklayacaktır.

Ayrıca, çerçeveli kalbin yanında 'Koleksiyona ekle' seçeneğine sahip olacaksınız, buradan beğendiğiniz NFT panoları oluşturabilir ve bunlara başlık verebilirsiniz. Köpeklerin NFT'lerini sevdiğinizi söyleyin, satın almamış olsanız bile beğendiğiniz köpek NFT'lerinden bir koleksiyon oluşturabilirsiniz!

Artık bunu yaptığınıza göre, muhtemelen satın almaya başlamaya hazırsınız!


NFT Nasıl Satın Alınır



Bir NFT satın almak için, widget içinde satış fiyatı olan birini bulun, çünkü bu, NFT'nin hazır olduğunu ve bir açık artırmanın ortasında olduğunu gösterir. Tipik olarak, biri 'teklif' ve diğeri 'satın alma' olmak üzere iki seçimle karşılaşacaksınız. Bir teklif vererek, potansiyel olarak satış fiyatından daha düşük teklif verebilirsiniz; bu, diğerlerinin daha yüksek teklif vermemesi durumunda, satıcı size NFT'yi satmayı seçebilir. Bu aslında çok şeyle çekip gidebileceğiniz anlamına gelir! Bununla birlikte, bir teklif vermek genellikle en çok, her birinizin sahiplik için yarıştığı, ancak en yüksek teklifin kazandığı diğer tüccarlarla bir teklif savaşında olmanız durumunda geçerlidir.

Alternatif olarak, 'satın al' seçeneğini de seçebilirsiniz. Teklif savaşları tarzınız değilse veya NFT bütçeniz için makul bir fiyata görünüyorsa, NFT'yi istediğiniz fiyattan satın alabilir ve NFT koleksiyonunuza yatırabilirsiniz.

NFT koleksiyonunuza erişmek için 'NFT BOX' bölümüne geri dönün ve 'Varlıklarım' öğesini seçin. Buradan, aşağıdakiler de dahil olmak üzere eksiksiz bir özellik paketine erişebileceksiniz:


Bunların her biri sizi cüzdanınızın farklı bir bölümüne yerleştirecektir. Değerli eşyalarınıza, oluşturduğunuz NFT koleksiyonlarına veya satın alma geçmişinize bir göz atmak isteyin - 'Varlıklarım' bölümünde her şey var.


Satışsız Nasıl Alınır



Henüz yapmadıysanız, muhtemelen yakında sevdiğiniz bir NFT ile karşılaşacaksınız, ancak görünürde herhangi bir satış fiyatı yok. Bu, bu NFT'nin sahibinin bu varlığı listelemediği ve mevcut satış niyeti olmadığı anlamına gelir. Bu insan doğası, sahip olamayacağımız bir şey istiyoruz. Ama ya sahip olabilseydin?

Neyse ki, hayalinizdeki NFT'yi potansiyel olarak çantaya koymanın ve ışınlanarak uzaklaşmanın bir yolu var!

Beğendiğiniz NFT widget'ına tıkladığınızda, size bir 'Teklif' sekmesi sunulacaktır.


Buradan, teklif sahibinin fikrini değiştirmesi durumunda, istediğiniz teklifi ve hazır bulunacağı süreyi girme seçeneğine sahip olacaksınız. NFT'nin sahibi daha sonra teklifi kabul etmeyi veya reddetmeyi seçebilir.

Teklifi reddetmek, NFT'ye sahip olma şansınızın kesildiği ve gerçekten satıştan kaçındıkları anlamına gelir. Ancak, teklifi kabul ederlerse, bu işlem otomatik olarak gerçekleştirilecektir ve bu NFT'yi yakında 'Varlıklarım' bölümünde görmeyi bekleyebilirsiniz.


Nasıl Satılır



Hepimiz oradaydık, o zamanlar harika görünen bir NFT satın aldık, ama şimdi bu bizim işimiz değil. Neyse ki, sınırlı iade politikası olan somut bir ürün gibi değil. NFT'ler her zaman alınıp satılabilir ve NFT satmak, Gate.io'yu kullanarak sorunsuz bir işlemdir.

NFT'nizi satmak için 'Varlıklarım' sekmesine gidin ve 'Sat' düğmesini tıklayın. Buradan, varlığın açık artırmaya çıkarılmasını veya standart ve taşınmaz bir fiyatla doğrudan satın alınmasını seçebilirsiniz. Bir açık artırma seçtiğinizde, taban fiyat belirleme olanağına sahip olacaksınız. Her iki satın alma modunda da, takas edilecek varlığı, satış olayının ne kadar süreceğini ve satmayı seçtiğiniz fiyatı seçebilirsiniz.

Artık Gate.io kullanarak NFT ticareti yapmayı biliyorsunuz - mutlu ticaret!



Yazar: Matthew WD , Gate.io Araştırmacısı
*Bu yazı sadece araştırmacının görüşlerini yansıtmakta olup herhangi bir yatırım önerisi içermemektedir.
*Gate.io bu makalenin tüm haklarını saklı tutar. Gate.io'ya atıfta bulunulması koşuluyla makalenin yeniden yayınlanmasına izin verilecektir. Diğer tüm durumlarda, telif hakkı ihlali nedeniyle yasal işlem yapılacaktır.
BTC/USDT -3.33%
ETH/USDT -3.69%
GT/USDT -1.18%
Şansınızı Kutusundan Çıkarın ve $6666 Ödül Kazanın
Hemen Kaydol
Hemen 20 Puanı alın
Yeni Kullanıcıya Özel: Puanları hemen talep etmek için 2 adımı tamamlayın!

🔑 Gate TR hesabı açın

👨‍💼 24 saat içinde KYC (Müşterini Tanı) işlemlerini tamamlayın

🎁 Puan Ödüllerini Alın

Hemen Alın
Dil ve bölge
kur

Dil ve bölgeyi seçin

Gate.TR'ye mi gideceksiniz?
Gate.TR artık aktif.
Tıklayıp Gate.TR'ye gidebilir veya Gate TR'da kalabilirsiniz.