• Dili ve Kuru Değiştir
  • Tercih Ayarları
    Yükselen/düşen rengi
    Başlangıç-Bitiş zamanı değişim yüzdesi
Gate Blog

Kripto haberlerine ve içgörülerine Açılan Kapınız

Gate.io Blog Metaverse günlük hayatımızı nasıl şekillendirecek?

Metaverse günlük hayatımızı nasıl şekillendirecek?

15 April 11:16

Metaverse, sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik, yapay zeka ve 3D yeniden yapılandırmayı içeren çeşitli teknolojilerin bir birleşimidir.

Metaverse, insanların iş yapma ve iletişim kurma şeklini değiştirir.

Eğitimde, metaverse dünya çapındaki insanlar için eşit öğrenme fırsatları yaratacaktır.

Oyun sektöründe oyuncular, elde ettikleri başarılardan ve her oyunun dünyasında diğer oyuncularla etkileşimlerinden daha fazla memnuniyet duyacaktır.

Metaverse ile, insanların fiziksel anlamda yaptığımıza benzer bir şekilde birbirleriyle etkileşime girebilecekleri sanal bir dünya tasavvur ediyoruz. Terimin ne anlama geldiğini bilirsek metaverse'den nasıl yararlandığımızı anlayacağız. Bununla birlikte, metaverse kelimesinin evrensel tek bir tanımının olmadığını takdir etmek önemlidir. Kuruluşlar ve bireyler, metaverse hedeflerine ve odaklandıkları yönlere göre tanımlar.



Metaverse nedir?



Basitçe tanımlanacak olursa, metaverse, insanların fiziksel alanda yaptığımız gibi birbirleriyle ve 3B bileşenlerle etkileşime girdiği 3B sürükleyici platformlardan oluşan bir ağdır. Gerçekte, insanlar avatarlarını kullanarak buluşabilir, sohbet edebilir ve normalde günlük olarak yaptıkları çeşitli görevleri yerine getirebilirler. Bu arada avatarlar insanların sanal temsilleridir.

Metaverse’i yönlendiren teknolojiler arasında sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik, yapay zeka (AI), 3B yeniden yapılandırma ve nesnelerin interneti (IoT) yer alıyor. Şimdilik, tartışmamıza diğer bileşenlerden daha yakın bir öneme sahip olduğu için 3B yeniden yapılandırmaya dikkat edelim. 3B yeniden yapılandırma, insanların gerçek dünya ortamlarını taramasını ve bunları sanal alana dönüştürmesini sağlayan bir teknolojidir. Örneğin, birisi tüm evi fiziksel olarak var olduğu için tarayabilir ve sanal bir biçimde sunabilir.



Metaverse günlük hayatımızı nasıl etkileyecek?



Metaevren kavramıyla büyülenen birçok insan, onun günlük hayatlarını nasıl değiştirebileceğini sorguladı. Bu makalede, metaverse'nin hayatımızı olumlu yönde etkileyeceği başlıca yolları keşfedeceğiz. Temel olarak metaverse, diğerlerinin yanı sıra iş yapma biçimimizi, iletişim kurma biçimimizi, eğitim sistemimizi ve eğlence sektörünü değiştirecek.


Metaverse ve iş

Yakın gelecekte İnsanlar ticari faaliyetlerinin çoğunu birbirleriyle kaynaşabilecekleri sanal ortamlarda yapacaklar. İş liderleri, ortak sanal ortamlarda astları, ortakları ve müşterileri ile buluşacak ve etkileşime girecek. Ancak bu, şu anda sahip olduğumuz video konferanslardan ve çevrimiçi ekip işbirliklerinden çok farklı.

Bu nedenle dünyanın herhangi bir yerinde yapmanız gereken büyük iş toplantılarınız ve konferanslarınız varsa artık bu tür yerlere seyahat etmeyeceksiniz. Onlara nerede olursanız olun, ancak fiziksel olarak doğru buluşma aurasıyla katılabilirsiniz. İnsanlar, ticari faaliyetlerle ilişkili seyahat masraflarını azaltmanın yanı sıra dünyanın her yerinden çalışabilirler.


Metaverse ve iletişim

Kesinlikle, metaverse insanların sanal olarak birbirleriyle iletişim kurma şeklini değiştiriyor. Tıpkı bizim fiziksel ortamlarda yaptığımız gibi, dünyanın her yerinden insanların ortak sanal alanlarda etkileşim kurması için alan yaratır. Ancak, metaverse’de insanlar çevrimiçi kimliklerini avatarlar şeklinde kullanırlar. Bu sayede farklı insanları sanki yanınızdaymış gibi görebileceksiniz. Bununla birlikte, bunu başarmak için avatarınıza ve VR cihazınıza ihtiyacınız olacak.


Metaverse ve eğitim

Covid 19 pandemisi, fiziksel ortamda olduğu gibi benzer veya daha iyi eğitim deneyimi getiren kaliteli çevrimiçi öğrenmeye yönelik artan ihtiyacı göstermiştir. Metaverse, büyük olasılıkla, sınıfların her zamankinden daha kişisel ve etkileşimli hale gelmesine izin verecektir. Ayrıca öğrenme ortamında fiziksel kurulumlardan daha fazla görsel ve deneyimsel bileşen bulunmalıdır.

Aslında metaverse, öğrencilerin öğrenme yeteneklerini ve özümseme düzeylerini artıran özel ve gerçek yaşam deneyimlerine sahip olmalarını sağlayacaktır. Örneğin, gezegenler hakkında bilgi edinen öğrenciler, bir gezegenden diğerine sanal olarak yer değiştirdikleri bir ortama dalmış olacaklardır.

Metaverse dünyanın her yerinden öğrencilerin, öğrenme ihtiyaçlarına çok uygun bir ortamda benzer kalitede eğitime erişmelerine olanak sağlayacağını unutmayın.


Metaverse ve eğlence

Eğlence sektörü, daha önce hayal bile edilemeyen deneyimler getirerek gerçek bir devrim yaşayacak. En önemlisi, kullanıcılar sadece izleyici olmaktan ziyade deneyimlere tamamen dalmış olacaklar. Örneğin, sporseverler dünyanın her yerinden maçlarını izleyecekler, ancak kendilerini spor salonlarında fiziksel olarak varmış gibi hissedecekler.

Ayrıca etkinlik ve konserlerin organizatörleri, mekanlardaki oturma kapasitesi ile sınırlı olmayan sanal bilet satışı yapacaktır. Çünkü insanlar evlerinin rahatlığında otururken etkinliklere katılabilecekler. Örneğin, müzisyenler dünyanın dört bir yanındaki hayranlarına istedikleri zaman milyonlarca bilet satabilecekler. İnsanlar sanal olarak katıldığı için mekan kiralama maliyetinden de tasarruf sağlarlar.


Oyun

Gelecekte, video oyunları çok sürükleyici hale gelecek, yani oyuncular bu oyunları ilk elden deneyimleyecekler. Sonuç olarak, oyuncular her oyunun dünyasında gezinerek elde ettikleri başarılardan daha fazla memnuniyet elde etmelidir. Ayrıca oyunlar, oyuncuların birlikte çalışabilir bir sanal ortamda birbirleriyle etkileşime girmesini sağlar.

İlginç olan şey, oyunların oyuncuları kripto para birimleri ve nakde çevirebilecekleri diğer oyun içi varlıklarla ödüllendirmesidir. Bildiğimiz gibi, bu kazan-kazan oyun modeli, sektörde şimdiden çok fazla heyecan yarattı. Decentraland ve SandBox gibi popüler oyun siteleri şimdiden sektöre hakim oldu.


Emlak

Metaverse, insanlara sanal gerçeklik deneyimi sağlar. Başka bir deyişle, insanlar gerçek dünyadan alacakları deneyimi sanal ortamda etkileşim kurarak kazanırlar. Emlak sektöründe bu nasıl oluyor? Emlakçıların satılık evleri, binaları ve binaları görmek için seyahat etmeleri gerekmediğinden, yalnızca metaverse emlak turu yapmaları gerektiğinden basittir. Deneyim, birinin fiziksel bir yer turundan sonra yaşayacağı deneyimle aynıdır. Bu nedenle, evlerin, binaların, ofislerin veya diğer herhangi bir fiziksel mülkün tüm potansiyel alıcıları bunları sanal olarak görebilir.


Alışveriş yapmak

Metaverse sanal alışveriş için fırsat yaratır. Bu, insanların gerçek dünya ürünlerini çevrimiçi olarak satın alabilecekleri anlamına gelir. Başka bir deyişle, insanlar metaverse süpermarketlerini veya alışveriş merkezlerini ziyaret edecek ve istedikleri ürünleri alacaklardır.


Turizm ve seyahat

Metaverse'nin en çok beklenen sonuçlarından biri sanal turizmdir. İnsanlar, tarihi mekanların ve aklınıza gelebilecek turistik yerlerin sanal alanlarını ziyaret edebilecekler. Antik dünyanın yedi harikasından her birini sanal olarak ziyaret ettiğinizi hayal edin. Bunun nedeni, insanların bu yerleri ve siteleri sanal olarak yeniden yaratacak ve 3D rekonstrüksiyon yoluyla pitoreskliğini yakalayacak olmasıdır.



Sonuç



Sonuç olarak, metaverse, insanlara benzersiz deneyimler sunan birçok ağ geçidi, platform, altyapı ve birçok hizmet sağlayıcıya sahip büyük bir ekosistemdir. Analistler, küresel toplumun emlak, eğitim, oyun, turizm, iş ve iletişim gibi ana sektörlerini kapsayacağını tahmin ediyor. Şu anda, birçok şirket metaverse alanına giriyor, bu nedenle ana akım olarak benimsenmesi an meselesi.




Yazar: Mashell C., Gate.io Araştırmacısı

Bu makale sadece araştırmacının görüşlerini temsil etmekte olup herhangi bir yatırım önerisi niteliği taşımamaktadır.

Gate.io, bu makalenin tüm haklarını saklı tutar. Gate.io'ya atıfta bulunulması koşuluyla makalenin yeniden yayınlanmasına izin verilecektir. Her durumda, telif hakkı ihlali nedeniyle yasal işlem yapılacaktır.

BTC/USDT + 2.66%
ETH/USDT + 2.76%
GT/USDT + 1.62%
Şansınızı Kutusundan Çıkarın ve $6666 Ödül Kazanın
Hemen Kaydol
Hemen 20 Puanı alın
Yeni Kullanıcıya Özel: Puanları hemen talep etmek için 2 adımı tamamlayın!

🔑 Gate TR hesabı açın

👨‍💼 24 saat içinde KYC (Müşterini Tanı) işlemlerini tamamlayın

🎁 Puan Ödüllerini Alın

Hemen Alın
Dil ve bölge
kur

Dil ve bölgeyi seçin

Gate.TR'ye mi gideceksiniz?
Gate.TR artık aktif.
Tıklayıp Gate.TR'ye gidebilir veya Gate TR'da kalabilirsiniz.