• Dili ve Kuru Değiştir
  • Tercih Ayarları
    Yükselen/düşen rengi
    Başlangıç-Bitiş zamanı değişim yüzdesi
Gate Blog

Kripto haberlerine ve içgörülerine Açılan Kapınız

Gate.io Blog Cesur Tarayıcı, Cesur Ödüller, Temel Dikkat Simgesi Açıklaması

Cesur Tarayıcı, Cesur Ödüller, Temel Dikkat Simgesi Açıklaması

13 April 17:42


İnternet tarayıcınızda reklamları her görüntülediğinizde bir ödül kazandığınızı hayal edin. Evet! Kripto jetonlarında olduğu gibi ödüller. Brave tarayıcı bunu, kullanıcılarını internette her gezindiklerinde BAT Token ile ödüllendirerek yapıyor.

Brave tarayıcı, 2019 yılında Brave Software Inc. tarafından reklam engelleme ve gizlilik koruma tarayıcısı olarak piyasaya sürüldü. 2019'da piyasaya sürülmesinden bu yana, Brave şu anda 54 milyon aylık aktif kullanıcıya ve 16 milyon günlük aktif kullanıcıya sahip.

Brave Browser'da aşağıdakiler gibi farklı özellikler vardır:

· Yalnızca iOS cihazlarda çalışan Brave Firewall + VPN.

· Cesur Arama, tarayıcı için varsayılan arama motoru olarak hizmet eder.

· Cesur Cüzdan, masaüstü tarayıcısına önceden yüklenmiştir. Ethereum yan zincirlerini destekler ve NFT'leri depolayabilir.

· Brave Swap, tarayıcıda Ethereum jetonlarını değiştirmek için kullanılabilir.

Brave Browser'ın en büyük özelliklerinden biri Basic Attention Token'dır (BAT). Brave Rewards'ın bir türevi olan jeton, internette gezinerek kazanılır ve Brave'de yayın yapan içerik oluşturuculara bahşiş vermek için kullanılabilir. Teknik incelemesine göre, BAT Token, tarayıcı kullanıcılarının gizliliğini korurken dikkatlerini telafi etmek için oluşturuldu.


Cesur Tarayıcı Güvenli mi?


Pek çok vaatle gelen yeni bir tarayıcı olan Brave, teknoloji endüstrisindeki uzmanlardan ve paydaşlardan karışık tepkiler aldı. Brave tarayıcısının ortaya çıkardığı fikir, yenilikçi olduğu kadar teknoloji alanında da büyük bir yıkıcıydı. Enders Analysis tarafından 2016 yılında yayınlanan bir raporda, reklamların mobil veri kullanımının 18 %-79% 'ini oluşturduğu kaydedildi. Brave'in çözmeye çalıştığı bir diğer sorun, tarayıcı kullanıcıları için gizlilik korumasının olmamasıydı. Bu sorunlar, Brave Browser'ı teknoloji alanındaki devlerle karşı karşıya getirdi ve büyük teknoloji blogları platformu "tartışmalı" olarak nitelendirdi.

Bununla birlikte, artan kullanımla birlikte, Brave tarayıcısı mevcut en güvenli tarayıcılardan biri olarak istikrarlı bir şekilde ün kazanıyor. Tarayıcı, gizlilik ve güvenlik el ele gittiği için kullanıcı güvenliğini önce gizlilik yaklaşımıyla ele alır. Güvenlik ve gizlilikten hız ve rahatlıkla ödün veren çoğu tarayıcının aksine, Brave tarayıcının varsayılan ayarları izleyicileri, kötü amaçlı yazılımları ve çevrimiçi reklamları engeller.

Cesur Tarayıcı Ana Sayfası

Tarayıcı, kötü amaçlı web sitelerine karşı güvenlik sağlamanın yanı sıra, bir kullanıcının görüntülemeyi seçtiği her reklam için ödül olarak BAT belirteçleri de sunar. Brave ayrıca yayıncıların Bitcoin'deki kullanıcılardan isimsiz ipuçları almasını sağlayan bir sistem başlattı.


BAT Token Hakkında Bilmeniz Gerekenler


Yayıncılara, kullanıcılara ve reklamverenlere, kullanıcının dikkatinin uygun şekilde değerlendirilmesine dayalı olarak uygun ücreti veren bir sistem hayal edin. Tarayıcı kullanıcıları için Brave, reklamlardan kazanılan kazanılan jetonların bir payını önerir. Yayıncılara daha iyi gelir ve daha iyi raporlama önerirler, ayrıca reklamverenlere daha ucuz müşteri ilgisi önerirler.

Blockchain teknolojisi, daha verimli sistemler oluşturmak için daha popüler hale geldikçe, reklam teknolojisindeki kullanışlılığı da araştırılıyor. Cesur tarayıcı, çevrimiçi reklamcılık sistemini iyileştirme teklifinde BAT Token'ı uyguladı.

BAT jetonu, Ethereum ağı üzerine kurulmuş bir ERC-20 jetonudur, Brave tarayıcısındaki şirket içi para birimidir. BAT, yayıncılar için ödeme sistemi olarak hizmet edecek. Her yayıncı, tarayıcı tarafından taşınan kullanıcı dikkatinin otomatik hesaplamalarına dayalı olarak BAT olarak ödeme alır. Kullanıcılar ayrıca reklamcılık ekonomisindeki payları olarak BAT jetonlarını alacaklardır.

Brave Rewards, Brave tarayıcı kullanıcılarının Brave Wallet'larında BAT almalarını sağlayan özelliktir. Bu özellik ayrıca kullanıcıların favori yayıncılarına veya içerik oluşturucularına BAT bağışlamalarına olanak tanır. Brave'in 2019'da piyasaya sürülmesinden bu yana 1,6 milyondan fazla içerik oluşturucu artık BAT'ta bağış kabul ediyor. Token'ı Brave cüzdanı tarafından desteklenen diğer tokenler ile değiştirebilirsiniz. BAT jetonu, NFT'leri satın almak ve web3 DApp'lerinde uygulama içi satın alma işlemleri yapmak için kullanılabilir.

Brave Wallet, BAT tokenleri için depolama ortamıdır ve tarayıcı uzantıları olan çoğu kripto cüzdanın aksine Brave wallet tarayıcıya özgüdür. Cesur cüzdan, üçüncü taraf bir tarayıcıda tarayıcı uzantısı olarak alınamaz. Cesur cüzdanın özelliklerinden biri, cüzdandaki ERC-20 jetonlarını satın alıp takas edebilmenizdir. Diğer özellikler, CoinGecko tarafından sağlanan canlı piyasa verilerini içerir ve açık bir lisansla oluşturulmuştur. Cesur Cüzdan hakkında daha fazla soru için burayı kontrol edin.


BAT Token Grafiği, Kaynak: Coinmarketcap


Brave Browser'daki Diğer Özellik


Makalede daha önce listelenen özelliklerin yanı sıra, tarayıcıdaki diğer özellikler şunları içerir:
1.Brave Talk, Brave Browser'da görüntülü arama özelliği. Kullanıcıların izlenmeden özel video görüşmeleri yapmasına izin verir.

2.Brave Playlist, kullanıcıların yalnızca iOS cihazlarda erişilebilen ses veya video oynatma listeleri oluşturmasına olanak tanır.

3.Brave News, önde gelen kaynaklardan gelen haberlerin bir derlemesi.

Brave tarayıcısını indirmek için cesur.com adresini ziyaret edebilirsiniz.



Yazar: Gate.io Gözlemci: M. Olatunji
Sorumluluk Reddi:
* Bu yazı sadece gözlemcilerin görüşlerini yansıtmakta olup herhangi bir yatırım önerisi niteliği taşımamaktadır.
*Gate.io bu makalenin tüm haklarını saklı tutar. Gate.io'ya atıfta bulunulması koşuluyla makalenin yeniden yayınlanmasına izin verilecektir. Diğer tüm durumlarda, telif hakkı ihlali nedeniyle yasal işlem yapılacaktır.

BTC/USDT + 5.94%
BAT/USDT + 8.25%
Şansınızı Kutusundan Çıkarın ve $6666 Ödül Kazanın
Hemen Kaydol
Hemen 20 Puanı alın
Yeni Kullanıcıya Özel: Puanları hemen talep etmek için 2 adımı tamamlayın!

🔑 Gate TR hesabı açın

👨‍💼 24 saat içinde KYC (Müşterini Tanı) işlemlerini tamamlayın

🎁 Puan Ödüllerini Alın

Hemen Alın
Dil ve bölge
kur

Dil ve bölgeyi seçin

Gate.TR'ye mi gideceksiniz?
Gate.TR artık aktif.
Tıklayıp Gate.TR'ye gidebilir veya Gate TR'da kalabilirsiniz.