• Dili ve Kuru Değiştir
  • Tercih Ayarları
    Yükselen/düşen rengi
    Başlangıç-Bitiş zamanı değişim yüzdesi
Gate Blog

Kripto haberlerine ve içgörülerine Açılan Kapınız

Gate.io Blog Chia/XCH Kripto Nedir ve XCH Nasıl Satın Alınır?

Chia/XCH Kripto Nedir ve XCH Nasıl Satın Alınır?

10 May 16:28
Kripto alanında dolaşan yeni "Yeşil Kripto Para Birimi"ni duydunuz mu? Diğer kripto para birimleri için çıtayı zaten çok yükseğe koydu. Chia Crypto, 3 Mayıs Pazartesi günü piyasaya çıktı ve şimdiden kripto ekosistemini fırtına gibi alıyor. Chia'nın ne olduğuna ve tam olarak nasıl çalıştığına bir göz atalım!

Chia (XCH), BitTorrent'in kurucusu Bram Cohen tarafından oluşturulan merkezi olmayan bir blok zinciridir. Chia, yeni madeni paralar çıkarmak için Bitcoin'in "iş kanıtı" formülü yerine "alan kanıtı" ve "zaman kanıtı" kullanıyor. Madenciliği yeniden icat ediyor ve herkes için evde tarımda enerji verimli hale getiriyor. Chia'nın uzay ve zaman kanıtı, ani popülaritesinin ana nedenlerinden biri olan dijital varlıkları üretmenin yeşil, ekolojik ve daha az enerji yoğun yöntemini kanıtlıyor.


Sadece bireysel yatırımcılar değil, aynı zamanda Cypherpunk Holdings, Andreessen Horowitz gibi büyük isimler ve iMD Companies gibi şirketler de “burada kalmak ve küresel finansal düzeyde kullanılacak” olan bu kripto paraya ilgi duyuyor.

Chia Kripto nasıl çalışır?

Chia Crypto, chia "çiftçilerine" (Bitcoin'in veya Ethereum'un "madencilerine" benzer) bir ödül olarak yaratılmıştır. Platform, Bitcoin'in harcanmamış değişim getirisi (UTXO) modelinin geliştirilmiş ve temel bir uygulamasını kullanır. Bu yeniden düzenlemeler, madeni paraların uyarlanabilirliğini ve programlanabilirliğini arttırır. Chia çiftçiliği, yeni Nakamoto anlaşmasını destekleyen motive edici sistem olarak ilk üç yıl boyunca blok başına 2 XCH ödüllendiriyor. "İlk chia işlemi, çevresel açıdan sürdürülebilir finansal özgürlük sağlama konusundaki uzun vadeli misyonumuzu ilerleten heyecan verici bir dönüm noktasıdır. Ekibimizle ve Bitcoin'in 'her şey bir madeni para' modeline yaklaşımını yeniden keşfetmemizle inanılmaz gurur duyuyorum. renkli madeni paralar, dijital kimlik cüzdanları ve NFT (değiştirilemez token) desteği alanlarında Chia ve Chialisp'in özelliklerini geliştirin. Bu, yeni bir finansal mimarinin çekirdeği olma yolculuğumuzun sadece başlangıcı." .


Chia Network, Lisp adlı fonksiyonel dile dayalı mart coin dili sayesinde hızlı ve güvenli yenilikçi coin işlemleri vaat ediyor.

Chia madeni para madenciliği/çiftliği nasıl yapılır?


Çiftçiliğin amacı (Chia blok zincirindeki işlemlerin güvenilirliğini kontrol etmek ve garanti etmek), finansal anlaşmaları ve işlemleri onaylamaya yardımcı olmak için kullanılmayan disk alanını kullanmaktır. Chia ağında çiftçilik, PC'nizin farklı şeyler yapmasına izin veren hafif bir döngüdür. Chia, kısa ve basit cüzdan/çiftlik tahtası için bir GUI olarak geniş işletim sistemi desteği sunar. Şirket, temel ve hassas çizim ve çiftçiliği güçlendirmek için varlıklar vermeye odaklanmıştır. Chia Network CEO'su ve Başkanı Gene Hoffman CoinDesk'e "Çok basit. Sadece Mac veya Windows sürümünü indirin ve çift tıklayın" dedi. "Bunun, normal insanlar için şimdiye kadar doğrulaması en kolay kripto para birimi olacağından oldukça eminim."

Chia Crypto (XCH) nasıl satın alınır?

Kripto alanında şüphesiz öne çıkacak yeni yeşil kripto para birimini satın almakla ilgileniyorsanız, lütfen XCH-USDT'yi ziyaret edin. Gate.io, güvenlik ve yasal fonlar, verimli ticaret ve anında para yatırma/çekme ile kapsamlı koruma sağlar; 2013'ten beri istikrarlı ve güvenilirdir.


Chia/XCH fiyatı hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Çözüm:
Yeni dijital para birimleri her zaman piyasaya çıkıyor. Bununla birlikte, kripto alanındaki büyük isimlerin tipik bir kripto analizini ele almak ve artan enerji kullanımını ele almak için en iyi mühendislerle buluştuğunu görmek nadirdir.


Chia'nın zafer kazanıp kazanmayacağını kimse söyleyemezken, kripto para biriminin "uzay ve zaman kanıtları" modeliyle çoğu altcoinin sunmadığı bir şey sunduğunu söylemek mantıklı.


*Gate.io bu makalenin tüm haklarını saklı tutar. Gate.io'ya atıfta bulunulması koşuluyla makalenin yeniden yayınlanmasına izin verilecektir. Diğer tüm durumlarda, telif hakkı ihlali nedeniyle yasal işlem yapılacaktır.



Şansınızı Kutusundan Çıkarın ve $6666 Ödül Kazanın
Hemen Kaydol
Hemen 20 Puanı alın
Yeni Kullanıcıya Özel: Puanları hemen talep etmek için 2 adımı tamamlayın!

🔑 Gate TR hesabı açın

👨‍💼 24 saat içinde KYC (Müşterini Tanı) işlemlerini tamamlayın

🎁 Puan Ödüllerini Alın

Hemen Alın
Dil ve bölge
kur

Dil ve bölgeyi seçin

Gate.TR'ye mi gideceksiniz?
Gate.TR artık aktif.
Tıklayıp Gate.TR'ye gidebilir veya Gate TR'da kalabilirsiniz.