• Dili ve Kuru Değiştir
  • Tercih Ayarları
    Yükselen/düşen rengi
    Başlangıç-Bitiş zamanı değişim yüzdesi
Gate Blog

Kripto haberlerine ve içgörülerine Açılan Kapınız

Gate.io Blog Ayı K-Line Kombinasyonları, 18 Ocak

Ayı K-Line Kombinasyonları, 18 Ocak

16 March 09:45


S: Merhaba, Ayı K-çizgisi modelini nasıl tanımlayacağımıza bir göz atalım.
A: Buyrun.

1. Yukarı doğru hızlanma çizgisi
  • Yukarı doğru hızlanma çizgisi, yükselen süreçte döviz fiyatının veya endeksinin giderek daha fazla yükseldiği K-çizgisi kombinasyon modelini ifade eder.
  • Aşağıda gösterildiği gibi:

As shown below

Yükselen ivme çizgisinin teknik özellikleri
1) Yükseliş trendinde görünüyor
2) Döviz fiyatı önce yavaş tırmandı, sonra daha hızlı yükseldi ve daha hızlı, orta Boğa şamdanını ve büyük Boğa şamdanını sürekli olarak kapatır.

Yukarı doğru hızlanma çizgisinin teknik anlamı
Yukarı doğru hızlanma çizgisi bir tepe sinyalidir.
Yukarı hızlanma çizgisi ve aşağı hızlanma çizgisi aynı şekle sahiptir, ancak yön ve teknik anlam zıttır. Ayrıca, yukarı hızlanma çizgisinin tepe sinyali, aşağı hızlanma çizgisinin alt sinyalinden daha güçlü ve daha güvenilirdir.
Yukarı doğru hızlanma çizgisi uzun bir koşu gibidir. Sona yaklaştığınızda bir sürat koşusuna başlayacaksınız ve artık fiziksel güç konusunda cimri olmayacaksınız. Ancak sprintten sonra kişi yorulur ve oyun biter, bu nedenle yukarı doğru hızlanma çizgisi bir tepe sinyalidir.
Tüccarlar duruma göre pozisyonlarını hafifletebilir veya tasfiye edebilir ya da para birimini tutmaya devam edebilir ve diğer teknik zirve ve düşüş sinyallerini bekleyebilirler.

BTC grafiği örneği

Example of BTC chart

  • 2.21 BTC piyasasında 1.27'den 2.21'e, BTC kümülatif %89 artışla 30.000 $'dan 58.000 $'a yükseldi. Özellikle sonraki dönemde 10 günde %19,5 arttı, kısa vadede zirve yaptı ve ardından maksimum %26 düşüşle yaklaşık 15 günlük bir düzeltmeye başladı.

Özel not
1) Yukarı hızlanma çizgisinin geri dönüş sinyali, aşağı hızlanma çizgisine göre daha güvenilirdir.
2) Tüccarlar yukarı ivme çizgisini gördüklerinde kademeli olarak pozisyonlarını azaltabilirler ve döviz fiyatı yoğun hacim nedeniyle yükselmediğinde, üst K çizgisinden kapandığında veya 5 günlük hareketli ortalamanın altına düştüğünde piyasadan ayrılabilirler. .
3) Orta vadeli ve uzun vadeli eğilimlerin tersine çevrilmesi genellikle bir gecede elde edilmez ve sabırla beklemenin getirileri genellikle beklenen fırsatları aşar.

2.Akşam yıldızı
  • Akşam yıldızı, üç mum çubuğunun birleşimidir, birincisi pozitif bir mum çubuğudur, üçüncüsü, birincisi pozitif olanın gerçek gövdesine nüfuz eden negatif bir mumdur ve ikincisi ise bir pozitif mum çubuğudur. pozitif ve negatif çizgilerin üzerinde küçük negatif veya küçük pozitif mum çubuğu.
  • İkinci K-çizgisi Doji olduğunda, buna Akşam Yıldızının özel bir şekli olan Akşam Dojisi de denir. Akşam Yıldızı'nın Boğa ve Ayı şamdanları arasında iki küçük şamdan da olabilir.
  • Aşağıda gösterildiği gibi.
Technical characteristics of Evening Star

Evening Star'ın teknik özellikleri
1) Yükseliş trendinde görünür.
2) Üç K çizgisinden oluşur, birincisi pozitif çizgi, ikincisi yüksek açılı küçük negatif çizgi, küçük pozitif çizgi veya çapraz çizgi ve üçüncüsü negatif çizgidir.
3) Üçüncü Yinx varlığı, birinci Yangx varlığına nüfuz eder.

Akşam Yıldızının teknik anlamı
Akşam yıldızı, düşüş eğiliminin en iyi geri dönüş sinyalidir
Akşam Yıldızı ve Umut Yıldızı şekil olarak aynıdır, ancak zıt yönlerde ve teknik anlamlardadır.
Akşam Yıldızı'nın tepe sinyali, Umut Yıldızı'nın alt sinyalinden daha güçlüdür ve tüccarlar, bunu gördükten sonra zaman içinde pozisyonlarını hafifletmeli veya tasfiye etmelidir.
Hope Star gibi, Evening Star'ın üç K çizgisi de Dow Teorisi tarafından tanımlanan kısa vadeli trend tersine çevirme sürecini mükemmel bir şekilde yansıtıyor: ilk pozitif mum çubuğu önceki yüksek değerden daha yüksek ve ikinci K çizgisi fiyat açısından durgun. Bitirdikten sonra, üçüncü Ayı mum çubuğu önceki en düşük seviyenin altındadır.

BTC grafiği örneği

Example of BTC chart

  • 9-7 BTC piyasasında, 50 günlük kümülatif %67.4'lük artışın ardından döviz fiyatı 52.000 dolara yükseldi. Ardından, ikinci bölümdeki hızlanan yükselişin sonunda, akşam yıldızı şeklinden çıktı ve para biriminin fiyatı, maksimum %19'luk bir düşüşle en yüksek noktasından 43.000 dolara keskin bir şekilde düştü.

Özel hatırlatma
1) Ayı mum çubuğu Boğa mum çubuğuna ne kadar çok girerse, dönüş sinyalinin etkisi o kadar güçlü olur.
2) Birinci K hattına karşılık gelen ses ne kadar küçük ve üçüncü K hattına karşılık gelen ses ne kadar büyükse, sinyal o kadar güvenilirdir.
3) İkinci K çizgisi negatif olduğunda, pozitif olandan daha güçlüdür.

3. Kara bulut örtüsü
  • Kara bulut örtüsünün üst kısmı, yükselen süreçte bir orta Boğa şamdanının veya büyük bir Boğa şamdanının ve ardından orta bir Ayı şamdanının veya daha yüksekte açılan büyük bir Ayı şamdanının açılmasıdır. fiyat.
  • Aşağıda gösterildiği gibi:

As shown below

Kara bulut örtüsünün teknik özellikleri
1) Yükseliş trendinde görünür.
2) Bir yang ve bir yin olmak üzere iki K çizgisinden oluşur.
3) Önce büyük bir pozitif çizgi veya orta pozitif bir çizgi, ardından büyük bir negatif çizgi veya daha yüksek boşluklu orta negatif bir çizgi gelir.
4) Yinxian varlığı, Yangxian varlığının yarısının altına nüfuz eder, ancak Yangxian'ın açılış fiyatını aşamaz.

Kara bulut örtüsünün teknik anlamı
  • Kara bulut örtüsünün tepesi bir üst sinyal ve piyasa görünümü düşüş gösteriyor.
  • Kara bulut örtüsünün tepesi ve şafağın başlangıcı göreceli K-çizgisi kalıplarıdır. İki desen, zıt renkler, yönler ve teknik anlamlarla aynıdır.
  • Kara bulut örtüsünün tepesi, zirvenin erken uyarı sinyalidir; bu, bir fırtınanın geldiği anlamına gelir; bu, bir düşüş turunun başladığı ve sinyal etkisinin nispeten güçlü olduğu anlamına gelir. Kara bulut örtüsünü gördükten sonra, tüccarlar pozisyonlarını kademeli olarak azaltabilir veya pozisyonları gözlemlemeye devam edebilir, trendleri yakından takip edebilir ve her an geri çekilmeye hazırlanabilir.

BTC grafiği örneği


  • 8-1BTC piyasasında 11 günlük %42'lik artışın ardından döviz fiyatı 30.000 dolardan 47.000 dolara yükseldi. Ardından kademeli yükselişin geç evresinde kara bulut örtüsü formu kapandı ve kur fiyatı maksimum %11 geri çekilmeye başladı.

Özel hatırlatma
Negatif cisim pozitif cisme ne kadar çok nüfuz ederse, geri dönüş sinyali o kadar güvenilir olur.

4. Düz çatı
  • Düz tepe, bir yükseliş trendinde aynı en yüksek fiyata sahip iki veya daha fazla K-çizgisinin birleşimidir.
  • Aşağıda gösterildiği gibi:


Düz çatının teknik özellikleri
1)Bir yükseliş trendinde görünüyor.
2)İki veya daha fazla K çizgisinden oluşur.
3)En yüksek fiyat aynı seviyededir.

Düz çatının teknik anlamı
  • Düz bir tepe, bir tepe sinyalidir.
  • Düz bir tepe, bir erken uyarı geri dönüş modeli olan düz tabanlı bir K-çizgisi modelidir. Döviz fiyatı veya endeksi belirli bir yüksek noktaya her ulaştığında, geri düşer, bu da boğaların avantajının ortadan kalktığını ve ayıların boğalarla rekabet edebilecekleri noktaya kadar yavaş yavaş büyüdüğünü gösterir.
  • Bu, tüccarlara olası bir düşüşe karşı önlem almalarını hatırlatmak için bir uyarı işaretidir.

BTC grafiği örneği


5-10 BTC piyasasında, para biriminin fiyatı 58.000 dolardan yüksek bir seviyede işlem gördü ve sürekli üst gölge 60.000 dolara ulaştı. Ardından döviz fiyatı daldı ve maksimum %49 düşüşle 2 aylık düşüşe başladı.

Özel hatırlatma
1) Düz tepe geri dönüş sinyali güçlü değildir, ancak genellikle baş delme, asılı boyun çizgisi, kayan yıldız vb. gibi diğer tepe ve ters sinyallerle aynı anda görünür.
2) Aynı noktada en yüksek fiyata sahip birkaç K- hattı birbirine bağlanabilir veya ortada aralıklar olabilir, ancak K- hatlarının aralığı çok fazla olmamalıdır ve eğer çok fazla K- varsa çizgiler, artık düz bir şekil olmayacak.

Sorumluluk Reddi:
  • Bu makale yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve Gate.io tarafından sağlanan bu tür bilgiler herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez ve yatırımlarınızdan sorumlu değildir.
  • Teknik analiz, piyasa değerlendirmesi, ticaret becerileri ve tüccarların paylaşımı gibi içerikler potansiyel riskleri, yatırım değişkenlerini ve belirsizlikleri içerebilir.
  • Bu makale, garantili kar getirileri için herhangi bir fırsat sağlamaz veya ima etmez.

S: Soru oturumuna gidelim.



Şansınızı Kutusundan Çıkarın ve $6666 Ödül Kazanın
Hemen Kaydol
Hemen 20 Puanı alın
Yeni Kullanıcıya Özel: Puanları hemen talep etmek için 2 adımı tamamlayın!

🔑 Gate TR hesabı açın

👨‍💼 24 saat içinde KYC (Müşterini Tanı) işlemlerini tamamlayın

🎁 Puan Ödüllerini Alın

Hemen Alın
Dil ve bölge
kur

Dil ve bölgeyi seçin

Gate.TR'ye mi gideceksiniz?
Gate.TR artık aktif.
Tıklayıp Gate.TR'ye gidebilir veya Gate TR'da kalabilirsiniz.