• Dili ve Kuru Değiştir
  • Tercih Ayarları
    Yükselen/düşen rengi
    Başlangıç-Bitiş zamanı değişim yüzdesi
Gate Blog

Kripto haberlerine ve içgörülerine Açılan Kapınız

Gate.io Blog Ve(3,3)Fantom_da

Ve(3,3)Fantom_da

14 March 12:27


[TL;DR]



1. Fantom Zinciri, Ve (3,3) yutturmacasının arkasından TVL'nin üçüncü en büyük Merkezi Olmayan finans zinciridir.

2. Andre Cronje, Fantom zincirindeki yeni DeFi projesi Ve(3,3) için farklı özellikleri açıklayan bir blog yazısı dizisi yayınladı.

3. Projeye emisyon bazlı teşvik yapısı ve otomatik piyasa yapıcı (AMM) dahil edilecektir.

4. ve(3,3), yatırımcıları belirli bir süre için bir sistemde tokenlerini kilitlediklerinde teşvik ederken, protokol üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmalarını sağlar.

5. Fantom zincirindeki The New Ve (3,3) projesinin duyurusunu bir TVL War izledi.

6. 18 Ocak'ta VeDAO olarak bilinen anonim bir protokol sahneye çıktı ve tek amacının Andre Cronje'nin Fantom, Ve (3,3) üzerindeki en son DeFi projesine erişim elde etmek olduğunu ilan etti.


5 ödül puanı almak için formu doldurun→


Fantom blok zincirinde Ve (3,3)'ün Temel Özelliği



Andre Cronje, yeni Fantom blok zinciri projesinin ayrıntılarını ve bir blog yazısı dizisinde açıklıyor. Projeye "ve(3,3)" adını verdi ve bunu ekosistem katılımcılarını dengeleyen "Emisyon Bazlı Teşvik Yapısı" olarak nitelendirdi.

Diğer projelerin aksine, Ve(3,3) likidite sağlamaktan ziyade ücretleri teşvik edecektir. Bu yöntem, kullanıcıların havuzlara ve likiditeye tam erişime sahip olduğu optimize edilmiş bir sistem oluşturmaya çalışır. Üçüncü taraf jetonlarını ve teşviklerini tanıtmak için yerel destek de mevcut olacak.

Kullanıcılar ayrıca, protokol kilitli, devredilemez bir belirteç karşılığında bir temel belirteç yatıracaktır. Karşılığında, devredilebilir teşvik jetonları alacaklar. Bununla birlikte, her hafta en iyi 20 DeFi projesine teşvik olarak 2 milyon yeni jeton da dağıtılacak.

Cronje ayrıca projenin merkezi olmayan özerk bir organizasyon (DAO) olmayacağını, yani token sahiplerinin oylarının projeyi yönetmeyeceğini belirtti. Emisyon oranları veya yeni üretilen jetonların sayısı dolaşımdaki arzdan etkilenir ve tüm ağda daha az jeton kilitlenirse ödüller daha yüksek olacaktır.

Son Medium gönderisinde, protokolün bir parçası olarak yeni bir otomatik piyasa yapıcı (AMM) mekanizmasının kurulacağını, DeFi uygulamalarının Token varlıklarını yönetmesine ve yönetmesine yardımcı olacak bir yöntem olduğunu belirtti. Proje ayrıca çoğu varlık türü arasında takası da kolaylaştıracak. Temel varlıklarda ödenen tüccarlara yüzde 0,01 ücret uygulanacaktır.


Fantom Zinciri TVL Savaşı, Andre Cronje'nin New Ve (3,3) projesini duyurmasından sonra başladı.



Andrew Cronje, 6 Ocak'ta yeni proje Ve(3,3)'ü tanıttı ve uygulamanın Token'ının Fantom zinciri TVL'deki en iyi 20 DeFi uygulamasına airdrop olarak ekleneceğini belirtti. Haber gelir gelmez zincirdeki uygulama, Ve(3,3) Uygulama Tokeninin boş yatırım statüsünü elde etmek için bir TVL yarışmasına başladı.

Ve(3,3) uygulaması henüz Ocak ayı itibariyle listelenmemiştir ve ilgili materyali Andre Cronje tarafından Twitter ve Medium'da sağlanan temel bilgilerle sınırlıdır. Sağlanan bilgilerden, Ve(3,3)'ün en gerçek değerinin TVL'nin Fantom zincirinde genişlemesini teşvik etmek olduğu söyleniyor.


Fantom zincirindeki Ve(3,3) — AMM & VeNFT



Andre Cronje'nin 23 Ocak tarihli Medium gönderisinde belirttiği gibi, yeni DeFi uygulamasının orijinal adı "Solidly" ve kısaca Ve(3,3)'tür. proje.


Ve(3,3), otomatik piyasa yapıcı (AMM) mekanizmasına dayalı bir token ihraç protokolüdür. AC'ye göre, mevcut DeFi pazarı eşit olmayan çıkarlardan muzdarip ve proje uygulamaları, kullanıcıların "aktif katılımı", hayatta kalan fonları kaybetmesi ve hatta bazen düşük olması nedeniyle sıklıkla gelir kaybediyor. DeFi uygulama pazarında da bir projenin kısa bir süre için sıcak olması ancak sürdürülebilir bir şekilde büyümemesi konusunda bu ikilem var.

Mevcut AMM mekanizması öncelikle merkezi olmayan ticaret uygulamaları tarafından kullanılmaktadır. Merkezi borsaların kullandığı sipariş defteri modelinden farklı olarak likidite sağlama yöntemidir. Sistem, kullanıcıları piyasa yapıcıları olarak katılmaya teşvik eden teşvikler tarafından yönlendirilir. Varlıkların merkezi olmayan bir şekilde değiş tokuş edilmesini sağlamak için Token ticareti veya borsa kullanıcıları için likidite sağlanır.

Bu durumdan yola çıkarak Ve(3,3), DeFi uygulamalarının token dağıtımı ve yönetimi sorununu VeCRV'nin kilitleme mekanizması olarak adlandırılan stabil coin protokolü Eğrisinin “Ve-Token”ı üzerinden çözmeyi amaçlamaktadır. Algoritma sabit para Olympus (OHM) topluluğunun “3,3” protokolü. Ve(3,3)'ün merkezi olmayan bir değişim değil, uygulama belirteçlerini daha gelişmiş bir şekilde tahsis etmeye çalışan AMM mekanizması üzerinde uygulamanın yeniden yapılandırılması olduğu belirtilmelidir.

Ve(3,3), DeFi uygulamalarına piyasa eylemi yerine topluluk ortak yönetimine dayalı alternatif Token enflasyon oranlarına izin vermeye çalışır. Ve(3,3), varlık havuzuna yerleştirilen herhangi bir DeFi uygulama Token'ına denetim yapılmadan açıktır. Yine de ödül dağılımı ve getiri oranı Ve(3,3) Token sahipliğine dayalıdır ve oylama yapılır.

Ayrıca Ve(3,3) NFT'ye entegre edilerek, kilitleme sertifikasını ikincil piyasada alınıp satılabilen ve istenildiği zaman kullanılabilen VeNFT'ye dönüştürüyor. VeNFT ipoteklerini, finansmanını vb. destekler ve oy yönetim haklarına sahiptir.

Mevcut Ve(3,3)'ün henüz konsept aşamasında olduğunu ve ürünün henüz piyasaya sürülmediğini belirtmekte fayda var. Görülebilen işleyiş mekanizması, yalnızca Andre Cronje tarafından sağlanan bilgilere dayanmaktadır ve ürünün özel işlevleri hâlâ piyasa spekülasyonu konusudur.


Yeni Anonim proje "VeDAO", Fantom'daki ikinci TVL uygulaması olarak devraldı.



Daha önce belirtildiği gibi, Ve (3, 3) hala kavramsal aşamada, ancak "VeDAO" olarak bilinen anonim bir proje, başlatma şansına atladı ve Fantom zincirinin TVL uygulama savaşını tetikledi.

Anonim geliştirici, 19 Ocak akşamı VeDAO deneyini başlattı. Ana hedef, VeNFT airdrop ödüllerinin taleplerini karşılamak için Fantom zincirinde ilk 20 TVL sıralamasında yer alacak kadar TVL toplamaktır. VeDAO, Ve(3,3) airdropu için rekabet etmek üzere fon toplamak amacıyla ilk olarak Token veren bir organizasyondur. VeDAO'da kilitlenen fon sayısı, piyasaya sürülmesinden sadece 24 saat sonra bir milyar dolara ulaştı ve bu da onu Fantom zincirindeki ikinci TVL uygulaması haline getirdi.

VeDAO, kullanıcıların dört hafta boyunca varlık kilitleme ve likidite madenciliği yoluyla ödül olarak projenin yönetişim belirteci "WEVE"i almalarını sağlamak için hızla genişlemeyi hedefliyor. Şu anda, WEVE herhangi bir kullanıma konmamıştır. Ancak halka açık bilgilerden, "WEVE sahipleri VeNFT'yi ortaklaşa yönetecek, VeNFT'nin dağıtım yöntemini ve madencilik ödüllerinin gelirini seçecek", Bu tür bir taahhüt son derece risklidir çünkü VeDAO yalnızca WEVE tokenini kullanıcıların USDC, FTM, ETH alışverişinde kullanmak için kullanır. , ve uygulamasının TVL'sini iyileştirmek için diğer varlıklar.

CoinMarketCap'teki verilere göre, VeDAO'nun bugünkü canlı fiyatı "0.076902 dolar" 24 saatlik işlem hacmi 7.738.177$." "VeDAO, son 24 saatte maksimum 8.260.189 WEVE token arzı ile %29.61'e ulaştı. Canlı piyasa değeri ve dolaşımdaki arzı mevcut değil.


Ancak, "VeDAO denetlenmemiştir, proje anonimdir ve risk yüksektir." Katılımcılar "kaçma" olasılığının farkında olmalıdır.


Fantom zincirindeki yerel uygulama, savaşmak amacıyla 0xDAO'yu oluşturdu.



Anonim proje VeDAO'nun lansmanı, deneyimli Famtom uygulamalarının uyanıklığını artırdı. Birçok proje topluluğuna göre VeDAO, Fantom'un uzun vadeli kurucularından kısa vadeli likidite alma konusunda uzmanlaşmış bir spekülatördür ve Fantom zincirinin yerel uygulamasının TVL'sine saldırmıştır. VeNFT airdrop anlık görüntüsü bittiğinde, bu fonlar zincir ekolojisi için uygun olmayan Fantom'dan likiditeyi kaldıracaktır.

Fantom zincirindeki merkezi olmayan değişim (DEX) SpookySwap, kredi uygulaması Scream ve makineli tüfek havuzu Liquid Driver gibi yerel uygulamalar, TVL'sini geri almaya çalışan 0xDAO'yu oluşturmak için bir araya geldi.

Kuruluş, özellikle Fantom'un uzun vadeli inşaatçılarından kısa vadeli likidite çeken kuruluşları hedeflemek için “kullanıcıların fonlarının güvenliğini garanti et” sloganını kullandığından, karşı saldırı savaşı başlar. Yine de taktikler VeDAO'ya benzer - kullanıcılar 0xDAO yönetişim belirteci OXD ödülleri karşılığında tek bir Simgeyi kilitler veya likidite sağlar. Şu anda kullanıcıların kilitlenmesini destekleyen tek varlıklar FTM, USDC, ETH, DAI, vb.'dir ve LP havuzu OXD-USDC'yi içerir.


Sonuç



Ve 3,3, tokenlerini belirli bir süre için bir protokolde kilitleyen Yatırımcıları ödüllendirmeyi amaçlamaktadır. Ancak, bu onlara protokol kararları üzerinde ek yetki verir. Yalnızca takas edilemez bir token (NFT) olarak likit olan tokenlar, TVL tarafından en iyi 20 Fantom projesine verilecek.

Protokolü yönetmek için sadece 20 NFT dağıtılacaktır. Cronje, her projenin bir NFT alacağını iddia ediyor, ancak VeDAO gibi geç kalan bir kişinin mevcut Fantom ekosistem kurucularını ödüllendirmeyi amaçlayan bir süreci bozmasından endişe duymuyor.



Yazar: Gate.io Gözlemci: M. Olatunji
Sorumluluk Reddi:
* Bu yazı sadece gözlemcilerin görüşlerini yansıtmakta olup herhangi bir yatırım önerisi niteliği taşımamaktadır.
*Gate.io bu makalenin tüm haklarını saklı tutar. Gate.io'ya atıfta bulunulması koşuluyla makalenin yeniden yayınlanmasına izin verilecektir. Diğer tüm durumlarda, telif hakkı ihlali nedeniyle yasal işlem yapılacaktır.



Gate.io Öne Çıkan Makaleler

FlamingoDAO NFT portföyü
Somnium Uzayı
Olympus DAO nedir?
Şansınızı Kutusundan Çıkarın ve $6666 Ödül Kazanın
Hemen Kaydol
Hemen 20 Puanı alın
Yeni Kullanıcıya Özel: Puanları hemen talep etmek için 2 adımı tamamlayın!

🔑 Gate TR hesabı açın

👨‍💼 24 saat içinde KYC (Müşterini Tanı) işlemlerini tamamlayın

🎁 Puan Ödüllerini Alın

Hemen Alın
Dil ve bölge
kur

Dil ve bölgeyi seçin

Gate.TR'ye mi gideceksiniz?
Gate.TR artık aktif.
Tıklayıp Gate.TR'ye gidebilir veya Gate TR'da kalabilirsiniz.