• Dili ve Kuru Değiştir
  • Tercih Ayarları
    Yükselen/düşen rengi
    Başlangıç-Bitiş zamanı değişim yüzdesi
Gate Blog

Kripto haberlerine ve içgörülerine Açılan Kapınız

Gate.io Blog NFT, Pekin 2022 Kış Olimpiyat Oyunlarının Kalbine Gidiyor

NFT, Pekin 2022 Kış Olimpiyat Oyunlarının Kalbine Gidiyor

24 February 14:18


[TL;DR]



2008 Yaz Olimpiyatları'nın ardından Çin, 24. Kış Olimpiyatlarına ev sahipliği yapıyor. Etkinlik, Alibaba'nın NFT tokenlerinin lansmanına ilham verdi.

Dev bir Çinli çok uluslu teknoloji şirketi olan Alibaba, Pekin 2022 Kış Olimpiyatları'nda sergilenen sporlardan ilham alan dört misli olmayan tokenin (NFT) piyasaya sürüldüğünü duyurdu.

Bu, Çin NFT düzenlemelerini çevreleyen belirsizliğin ortasında olumlu bir işaret.

Ayrıca, nWay lisanslı video oyunu "Olympic Games Jam: Beijing 2022"yi geliştirmiştir. Onun hakkında özel olan ne? Dünyanın her yerinden oyuncular NFT dijital pinleri kazanabilir.


OLİMPİYAT OYUNLARININ OYUN GELENEĞİ



Olimpiyat Oyunları için bir gelenek haline geldi. Oyunların her sürümü için bir video oyunu yayınlamak, halkın güçlü ve heyecan verici anlara dolaylı olarak katılmasını sağlar. Bugüne kadarki sonuncusu - daha klasik standartlara sahip - 2020'deki Tokyo Olimpiyatlarından biriydi. Ancak bu yıl, o anın en büyük trendlerinden birine uyum sağlamak gerekiyordu: Play-to-Earn ve NFT.


İkincil piyasada yeniden satabileceğiniz (ve dolayısıyla muhtemelen para kazanabileceğiniz) dijital sanatı (NFT) devreye sokarak, bu video oyununun etrafındaki etkileşim oldukça yüksek olmalıdır.

Ayrıntılı olarak, oyuncular birçok yarışmaya katılabilecek, avatarlarını özelleştirebilecek, ... kısacası oyun oldukça eksiksiz ve derin bir çok oyunculu deneyim vaat ediyor. "Bu oyun, NFT oyuncularının ve koleksiyonerlerinin yalnızca Olimpiyat Oyunlarına katılmalarına değil, aynı zamanda bir Olimpiyat tarihine sahip olmalarına da izin verecek. nWay CEO'su Taehoon Kim yaptığı açıklamada, oyuncuların katılımını sağlamak ve Olimpiyat ruhunu korumak için önümüzdeki aylarda düzenli güncellemeler sunmayı planlıyoruz" dedi.

Alibaba spordan ilham alan NFT'leri piyasaya sürüyor
South China Morning Post'a göre, NFT koleksiyonları geleneksel Çin mürekkep sanatı tarzında sanal rozetler olarak tasarlandı. NFT'ler, sürat pateni, serbest stil kayak, alp disiplini kayağı ve artistik patinaj olmak üzere etkinliğin kapsadığı dört yönü temsil eder.

NFT'ler, dünyanın en büyük spor etkinliğinin son günü olan 5 Şubat - 20 Şubat 2022 tarihleri arasında Alibaba'nın Taobao ve Tmall çevrimiçi pazaryerlerinde satışa sunulacak.

Her rozet 8.888 adet olarak satılır ve bu süre boyunca dört farklı günde dağıtılacaktır. Ancak, bu rozetlerin kullanılabilirliği genellikle kayıtlı Alibaba 88Vip üyeleriyle sınırlı olacaktır.

Bir sürat patencisinin yer aldığı ilk NFT rozeti, 2 Şubat'taki ilk çıkışının ardından kısa sürede tükendi.

Çin, NFT'lerde sorun yok - şimdilik
Hükümet tarafından kısıtlanan kripto para birimlerinin aksine Çin, NFT kavramını destekliyor gibi görünüyor.

Buna rağmen, NFT'lerin piyasaya sürülmesi üzerinde çalışan şirketler ve teknoloji devleri, "NFT" terimini doğrudan kullanmaktan kaçınıyor; bunun yerine, dolaylı olarak sanal varlıklar olarak anlaşılan "dijital koleksiyon ürünleri"ne atıfta bulunurlar.

Alibaba'daki Kış Olimpiyatları dijital koleksiyonu yalnızca 14 yaşın üzerindeki sakinler tarafından kullanılabilir ve sahiplerinin bu dijital koleksiyonları ticari amaçlarla kullanmasına izin verilmez.

Çinli şirketler arasında blockchain tabanlı bir dijital varlık olan NFT'ye artan bir ilgi var.

Alibaba'nın fintech kolu olan Ant Group ve sosyal medya devi Tencent, geçen yazdan bu yana düzinelerce NFT entegre ürünü tanıtan NFT'nin ilk uygulayıcıları oldular. JD.com ve Baidu, kendi dijital koleksiyonlarını piyasaya sürerek aynı şeyi yaptılar.

Noel arifesinde, Çin'in ulusal haber ajansı Xinhua devreye girerek "2021'deki tarihi anların" haber görüntülerini temsil eden 100.000'den fazla dijital koleksiyon dağıttı.



Yazar: Gate.io Araştırmacı: Aziz. H
* Bu yazı sadece araştırmacının görüşlerini yansıtmakta olup herhangi bir yatırım önerisi niteliği taşımamaktadır.
*Gate.io bu makalenin tüm haklarını saklı tutar. Gate.io'ya atıfta bulunulması koşuluyla makalenin yeniden yayınlanmasına izin verilecektir. Diğer tüm durumlarda, telif hakkı ihlali nedeniyle yasal işlem yapılacaktır.
Şansınızı Kutusundan Çıkarın ve $6666 Ödül Kazanın
Hemen Kaydol
Hemen 20 Puanı alın
Yeni Kullanıcıya Özel: Puanları hemen talep etmek için 2 adımı tamamlayın!

🔑 Gate TR hesabı açın

👨‍💼 24 saat içinde KYC (Müşterini Tanı) işlemlerini tamamlayın

🎁 Puan Ödüllerini Alın

Hemen Alın
Dil ve bölge
kur

Dil ve bölgeyi seçin

Gate.TR'ye mi gideceksiniz?
Gate.TR artık aktif.
Tıklayıp Gate.TR'ye gidebilir veya Gate TR'da kalabilirsiniz.