• Dili ve Kuru Değiştir
  • Tercih Ayarları
    Yükselen/düşen rengi
    Başlangıç-Bitiş zamanı değişim yüzdesi
Gate Blog

Kripto haberlerine ve içgörülerine Açılan Kapınız

Gate.io Blog 2022 İçin En İyi NFT Pazar Yerleri

2022 İçin En İyi NFT Pazar Yerleri

23 February 11:37




[TL; DR]



1. OpenSea, şu anda en büyük NFT pazarlarından biridir.
2. SuperRare, kullanıcıların birbirleriyle bağlantı kurmalarına ve birbirlerini takip etmelerine izin vermesi bakımından benzersizdir.
3. Foundation.app, yetenekli sanatçıları tanıtmanın yanı sıra gelişmekte olan sanatçıları da destekler.
4. Mintable, normal, gazsız seçenek ve darphane serisi olmak üzere üç çeşit basım NFT'sine sahiptir.
5. Nifty Gateway, en iyi sanatçılar ve markalar için NFT'ler üretmeye odaklanır.
6. Gate.io'nun NFT Magic Box'ı, yeni sanatçılar için bir NFT fırlatma rampasıdır.


Değişmez tokenler yaratırken ve takas ederken, NFT'leri basacağınız blok zinciri ağı ve bunları sattığınız pazar hakkında dikkatli değerlendirmeler yapmak önemlidir. Bunun nedeni, bu yönlerin NFT'lerinizin başarısını belirlemede önemli olmasıdır. Bu nedenle mesele sadece en düşük ücretli platformları seçmek değildir. Hem mint etme platformu hem de pazar, sahip olduğunuz veya oluşturmayı düşündüğünüz NFT'lerin türüne uygun olmalıdır.

OpenSea, Mintable, Rarible, SuperRare, Foundation ve Nifty Gateway gibi NFT'ler için birkaç pazar yerimiz var. Bu makale, insanların tercihlerini en iyi karşılayan pazar yerleriyle ilgilenebilmeleri için bu en iyi pazarları ele alacaktır.


OpenSea



2017 yılında kurulan OpenSea, en büyük ve köklü NFT pazarlarından biridir. OpenSea'de işlem gören NFT'lerin çoğu ethereum blok zincirinde bulunsa da, Polygon ve Klatyn gibi diğer blok zincirlerinden NFT'leri destekler. Koleksiyon ve sanat gibi farklı kategorilere ait birçok NFT var.

NFT'lerin net bir şekilde sınıflandırılması, kullanıcıların platformda kolayca gezinmesini sağlar. CryptoPunks, Bored Ape Yacht Club ve VeeFriends gibi trend olan NFT'lerin çoğunu OpenSea'de bulabilirsiniz.

OpenSea ayrıca kullanıcılarının ethereum ağını kullanarak kendi NFT'lerini basmasına olanak tanır. Bu, birçok sanatçının sanat eserlerini OpenSea'de temsil eden NFT'leri basabileceği ve birçok kişiye ulaşmalarını sağlayabileceği anlamına gelir.


Kaynak: WorldTradeMark

Ayrıca OpenSea, kullanıcıların en iyi NFT'leri seçmelerine yardımcı olan güncellenmiş veriler sağlar. Örneğin, veriler bir dakikadan daha kısa bir süre için çeşitli NFT'lerin günlük pazarlama faaliyetlerini gösterir. Ayrıca OpenSea, satışta %2,5 kolaylık ücreti talep etmesine rağmen ücretsiz pazaryeri altyapısı sunmaktadır. Yine OpenSea, 150'den fazla kripto para birimini destekler ve kullanıcılarına ödeme aracı olarak kullanmaları için geniş bir token seçeneği sunar.


Rarible



Rarible'ın şu anda en iyi NFT pazarlarından biri olduğuna şüphe yok. Genel olarak, Rarible, kullanıcıların ihtiyaçlarına bağlı olarak seçebilecekleri geniş bir NFT koleksiyonuna sahiptir. Bir diğer husus ise Rarible'ın dolabında başka büyük artıları olması. Örneğin, kullanıcıların birbirini takip etmesine izin verdiği için modern internet tabanlı bir pazar yerinin sosyal yönüne odaklanır.

İkincisi, Rarible, yönetişim amacıyla kullanılan $Rari adlı yerel tokenine sahiptir. Diğer ilginç şey ise bu değerli tokeni kazanmanın kolaylığı. Kullanıcılar platforma katılarak $ RARI kazanırlar. Bu nedenle, insanlar NFT satın aldıklarında, sattıklarında veya takas ettiklerinde $Rari tokeni kazanırlar. Tıpkı OpenSea gibi, insanlar da istedikleri zaman kendi ERC-721 tokenlerini basabilirler. Bu nedenle, farklı maliyetleri karşılamak için Rarible, platformda NFT alıp satmak için %2,5 oranında ücret alır.

Kaynak: Coincu

Rarible, Ethereum blok zincirine ek olarak, Flow ve Tezos'u içeren diğer blok zinciri ağlarını da destekler. Tesadüfen, hem Flow hem de Tezos çok düşük basım ücretlerine sahipken, ilki sıfıra yakın bir ücret alıyor.


SuperRare



SuperRare, her tür NFT'yi satmadığı için özel bir NFT pazarıdır. Bunun yerine, benzersiz, bire bir koleksiyonluk NFT Art satıyor. Bu tür NFT ticaretini etkinleştirmek için SuperRare, Instagram ve Christie'nin müzayedesine benzer özellikleri birleştirir. Sonuç olarak, sanatçılar sanatın kendisiyle olduğu kadar birbirleriyle de etkileşime girerler.

Büyüleyici olan şey, platformun müzik, sanat ve videoları içeren çeşitli NFT türlerini kabul etmesidir. Ancak, yalnızca yetenekli sanatçılardan yüksek düzeyde küratörlüğünde ve ilginç sanat eserlerini kabul etmektedir.

Herkesin SuperRare'de NFT basma ayrıcalığı yoktur. Yalnızca platformun gereksinimlerini karşılayan profillerini oluşturan kullanıcılar NFT'lerini orada basabilir. Tahmin edebileceğiniz gibi, bazı NFT'leri basmadan önce SuperRare profili onaylamalıdır.

Ve sanatçının profilinin onaylanması için 3 ila 5 kişisel sanat eseri, üç sosyal medya hesabı ve kısa bir uygulama videosu eklemesi gerekiyor.

Bu sıkı önlemlere rağmen, SuperRare'in getirileri yüksektir. Örneğin sanatçı, sanat eserinin satış fiyatının %85'ini kazanıyor. Bunun nedeni, komisyonun NFT değerinin yalnızca %15'i olmasıdır. Ancak şu anda sanatçılar ödemelerini ETH ile alıyor.


Foundation.APP



Foundation, üyeliğin çoğunlukla davetiye yoluyla gerçekleştiği bir sanatçı kulübü gibi çalışır. Bu nedenle, yalnızca zaten topluluğun bir parçası olan bir sanatçı tarafından davet edildiğinizde Foundation'a katılabilirsiniz. Bu alıştırma sürecinin bir sonucu olarak, Vakıf'a katılan sanatçıların çoğu, saygın sanat eserleri üreten özgün ve yetenekli kişilerdir.

Foundation'da NFT satan bir sanatçı, satışların %85'ini kazanıyor. Daha sonra, sanatçılar ikincil satışlardan %10 telif hakkı kazanırlar. Topluluk seçim ekibi, ana sayfalarında, haber bültenlerinde ve sosyal medya platformlarında yer aldığı en iyi sanat eserlerini seçer.

Kaynak: Foundation

Temel olarak, Vakıf yetenekli ve çalışkan sanatçıları teşvik etmenin yanı sıra yeni ortaya çıkanları da desteklemeyi amaçlamaktadır. Bunu akılda tutarak, Foundation kullanıcıları Sarah Zucker gibi birinci sınıf sanat eserleri yaratma alışkanlığına sahip bazı etkileyicilerin çalışmalarını alabilirler.

Vakfın sanatçıları ve NFT koleksiyoncularını nasıl bünyesine kattığını karıştırmamalıyız. Koleksiyonerler istedikleri gibi gelip gidebilecekleri için herhangi bir seçim kriteri yoktur. Koleksiyonerler için profil onayına gerek yoktur.


Mintable.app



Mintable, önceden deneyimi olmayan kişilere NFT'leri çok basit bir şekilde basma şansı sunuyor. Bunun dışında, kullanıcılar koleksiyon arayabilir ve varlıklarını dostane bir şekilde yönetebilir. Bununla birlikte Mintable, normal, gazsız seçenek ve darp edilebilir seri olmak üzere üç çeşit basım NFT'sine sahiptir.

Normal NFT basımı, blok zincirinin işlemlerini içeren NFT basımıdır. Gazsız basma ile kullanıcılar, gerçekten yeni bir şey basmadan tokenlerini platforma koyarlar. Yazdırılabilir bir seri, bir kullanıcının herhangi bir miktarda NFT oluşturabilmesi ve bunları platformda kullanıma sunabilmesinin bir yoludur.

Ayrıca Mintable, ücretleri aşağıdaki şekilde tahsil eder:
Normal ürünler için %2,5
Gazsız ürünler için %5
Yazdırılabilir serilerde %10


Nifty Gateway



Nifty Gateway, en iyi sanatçılar ve markalar için NFT'ler üreten bir NFT pazarıdır. Bu sanatçılar, Nifties adlı sınırlı sayıda koleksiyon oluşturuyor. Dahası, platform arayüzü, kullanıcıların Nifties'i görüntülemesine, aktarmasına ve hatta içe aktarmasına olanak tanır.

Nifty Gateway'de sanatçılar NFT'lerini ancak bunun için gerekli onayı aldıktan sonra basabilirler. Bu, NFT oluşturmak isteyen kişilerin başvurularını göndermeleri gerektiği anlamına gelir. Bu titiz inceleme süreci nedeniyle, Nifty Gateway'deki NFT'lerin kalitesi nispeten yüksektir.

Kaynak: Facebook

Şu an itibariyle, en pahalı NFT'lerden ikisi, Beeple's CROSSROAD ve Pak's The Merge, Nifty Gateway'de satıldı ve bu pazarın ne kadar saygın olduğunu gösterdi. Moreso, koleksiyoncular fiat para birimini kullanarak NFT satın alabilirler, yani işlemlerini yapmak için kredi kartlarını kullanabilirler.


Gate.io Exchange



Kendi NFT pazarlarına sahip bazı kripto para borsaları vardır. Dikkate değer olanlar arasında, insanların kendi NFT'lerini oluşturabilecekleri veya NFT açık artırmalarına katılabilecekleri NFT Magic Box adlı kendi NFT ticaret platformuna sahip merkezi bir kripto para borsası olan Gate.io yer alıyor. Nitekim 2013 yılında kurulan Gate.io, 2021 yılında NFT pazarını açmıştır.

Şimdiye kadar, NFT Magic Box'ta OpenPunks, Dreamverse, Supe Infinity, K9s, MasterHornClub, Kikoverse, iFans ve MetaverseX'i içeren birçok popüler NFT koleksiyonu var.

Gate.io'nun NFT pazarının özel özellikleri arasında, sektördeki yeni sanatçılar için bir fırlatma rampası olan İlk NFT Teklifleri (INO) bulunmaktadır. Öncelikle INO, yeni gelenlerin ilk NFT gruplarını başlatmalarını sağlar.

NFT'leri başlatmak için içerik oluşturucuların, NFT Magic Box ekibinin onaylamadan önce iyice inceleyeceği başvurularını göndermeleri gerekir. Bunun üzerinde, yaratıcılar projeleri için hibe alabilirler.

NFT Magic Box, Gate.io'nun yerel GateChain Ekosisteminde bulunduğundan, sanatçılar NFT'lerini herhangi bir NFT basma ücreti ödemeden oluşturabilirler. Aynı şekilde, kullanıcılar artık birlikte çalışabilirlik kapasitesinin bir sonucu olarak dünyanın en iyi NFT koleksiyonlarını yatırabilir ve takas edebilir. Örneğin, kullanıcılar, diğerleri arasında ERC-721, ERC-1155 ve Tron'un TRC-721'ini içeren Ethereum üzerine kurulu NFT'leri takas edebilir.

Ayrıca, NFT Magic Box, NFT koleksiyoncularını sertifikalandırarak önemli şekillerde yararlanmaları için bir yol açar. Bu, özel bir alanda sergilenen sertifikalı orijinal sanat eserlerine erişmelerine ve bunların ticaretini yapmalarına olanak tanır. Ayrıca sergiler ve eğitimler için özel finansman gibi temel destekleri de alıyorlar.


Sonuç



OpenSea, Rarible, Nifty Gateway, SuperRare ve NFT Magic Box gibi saygın NFT pazarları olmasına rağmen, NFT yaratıcıları, koleksiyoncuları ve tüccarları, diğerlerinin yanı sıra düşük ücretler ve yüksek destek gibi istedikleri özelliklere sahip olanları seçmelidir. OpenSea yüksek itibara sahip ilk NFT Market iken, Gate.io'nun NFT Magic Box'ı kullanıcı dostudur ve yüksek destek hizmeti sunar.



Yazar: Mashell. C, Gate.io Araştırmacısı
Bu makale sadece araştırmacının görüşlerini temsil etmekte olup herhangi bir yatırım önerisi niteliği taşımamaktadır.
Gate.io, bu makalenin tüm haklarını saklı tutar. Gate.io'ya atıfta bulunulması koşuluyla makalenin yeniden yayınlanmasına izin verilecektir. Her durumda, telif hakkı ihlali nedeniyle yasal işlem yapılacaktır.
Şansınızı Kutusundan Çıkarın ve $6666 Ödül Kazanın
Hemen Kaydol
Hemen 20 Puanı alın
Yeni Kullanıcıya Özel: Puanları hemen talep etmek için 2 adımı tamamlayın!

🔑 Gate TR hesabı açın

👨‍💼 24 saat içinde KYC (Müşterini Tanı) işlemlerini tamamlayın

🎁 Puan Ödüllerini Alın

Hemen Alın
Dil ve bölge
kur

Dil ve bölgeyi seçin

Gate.TR'ye mi gideceksiniz?
Gate.TR artık aktif.
Tıklayıp Gate.TR'ye gidebilir veya Gate TR'da kalabilirsiniz.