• Dili ve Kuru Değiştir
  • Tercih Ayarları
    Yükselen/düşen rengi
    Başlangıç-Bitiş zamanı değişim yüzdesi
Gate Blog

Kripto haberlerine ve içgörülerine Açılan Kapınız

Gate.io Blog NFT Nasıl Mint Edilir?

NFT Nasıl Mint Edilir?

22 February 18:28


2021'den bu yana pek çok başarılı NFT projesi oldu, ancak sahip oldukları kötü şöhrete rağmen, insanların çoğu hala bir NFT'nin nasıl basılacağını bilmiyor. Hatta bazıları "yaratma" ve "basma" terimlerinin aynı olup olmadığını merak edebilir. Bu nedenle, bu kapsamlı kılavuz, pazar yerlerinde süreci yürütmek için gerekli adımlar ile bir NFT'nin nasıl basılacağı konusunda sizi eğitmek için oluşturulmuştur, daha fazlasını öğrenmek için okumaya devam edin…


NFT Minti Nedir ?



Dijital bir dosyayı toplanabilir bir kriptoya dönüştürme işlemi, NFT basımı olarak bilinir. "Minting", temel olarak, fiat para birimleri üretme sürecine oldukça benzeyen, halka açık bir defter olarak blok zincirine dijital bir tema veya medya yükleme işlemidir. Bir blok zincirinde depolanan herhangi bir dijital öğe veya dosya değiştirilemez ve kurcalamaya karşı korumalı hale gelir, yani silinemez, düzenlenemez veya değiştirilemez.


NFT'leri basarken dikkate alınması gereken faktörler?



1. Blockchain Platformu
Bir NFT'nin nasıl basılacağını öğrenirken dikkat edilmesi gereken en önemli şey, NFT standardını destekleyen farklı blok zincirleridir.

NFT'leri destekleyen blok zincirlerinden bazıları şunlardır:

· Ethereum
· Binance Smart Chain (BSC)
· WAX
· EOS
· Polkadot
· Cosmos
· Tron
· Dapper Labs
· Tezos

Bununla birlikte, Ethereum blok zinciri, çoğu dijital sanat, dijital yaratıcı ve sanatçı için tercih edilen platform olduğu için NFT madenciliğinin çoğunluğu için kullanılır.

NFT'lerin basımı, üretilen ve daha sonra dolaşıma giren coinlerle karşılaştırılabilir. Üretildikten sonra, takas edilemeyen tokenler de "basılabilir". Darphane işlemi, bir dosyayı kripto para birimleri kullanılarak dijital bir pazarda değiştirilebilen veya satın alınabilen dijital bir varlığa dönüştürür.

Telif hakları, basım süreci sırasında NFT yaratıcısı tarafından da planlanabilir. Bu, eserin ikincil pazarlarda satılması veya alınıp satılması durumunda bir komisyon hakkı verir.


2. NFT Ekosistemi
Seçtiğiniz blok zincirindeki NFT yeteneklerinin farkındalığı, NFT'leri basarken bir başka önemli kriterdir. Seçtiğiniz platformun birkaç blok zincirinde NFT transferlerini ve satışlarını gerçekleştirebildiğinden emin olmak çok önemlidir.

3. Uygun Maliyetli Platform
Şu anda, NFT'leri basmak için en önde gelen blok zinciri tabanlı platformlar Ethereum ve BSC'dir (Binance Akıllı Zincir). Bu iki blok zinciri platformunun devasa sıralaması, alıcılara ek risk sağlarken en büyük NFT pazar yerleri olarak hizmet etmelerine yardımcı olur.

4. NFT Pazar Yeri
Son olarak, bir NFT'yi basmadan önce dikkate alınması gereken en temel faktör, pazar yeri seçimidir. Rarible, Mintable, SuperRare, Axie marketplace, Nifty gateway, OpenSea ve çok daha fazlasını içeren birçok kapsamlı NFT pazar yeri vardır.

Her pazarın NFT'leri basmak için standart bir prosedürü vardır. Ancak bu, "en popüler NFT pazarında bir NFT'nin nasıl basılacağına dair Adım Adım bir kılavuzdur" — OpenSea



Bir pazaryerinde NFT'ler nasıl mint edilir | OpenSea



1. OpenSea pazar yerini ziyaret edin ve cüzdan simgesine veya "Oluştur menüsü"ne tıklayın. Bir kripto cüzdanı bağlamanızı isteyen bir uyarı alacaksınız. Kullandığınız cüzdana ve çalıştığınız cihaza bağlı olarak, akıllı telefonunuzdaki bir QR kod tarayıcıyı kullanarak cüzdanınızı bağlamanız veya cüzdanınızı bilgisayarınıza indirmeniz istenecektir.

Pazaryeri profilinizi oluşturduktan ve kripto cüzdanınız ile bağlandıktan sonra, sosyal medya hesaplarınıza veya web sitelerinize bağlantılar ekleyerek ve NFT'leriniz satın alındığında hangi kripto para birimlerini kabul edeceğinizi belirterek profilin eksiksiz olduğundan emin olun.

2. NFT oluşturun
"Yeni Öğe Ekle" ye tıklayın ve ardından işlemi tamamlamak için talimatları izleyin. "Oluştur"u seçmeden önce, çalışmanızın yüksek kaliteli bir temsilini yükleyin ve bir ad, dış bağlantılar, bir de__script__ion ve özellikler ekleyin. İsteğe bağlı alanlar, çalışmanızın bir de__script__ion'unu, daha fazla bilgiye harici bir bağlantı eklemeyi ve temel alınacak NFT'nin blok zincirini içerir.

Ödeme olarak almak istediğiniz ERC-20 tokenini seçin ve NFT'niz tekrar satılırsa size ne kadar telif ücreti ödeneceğini belirten bir telif hakkı maddesi ekleyin. Standart bir telif hakkı dağıtımı, ikincil satış fiyatının %5 ila %10'u arasında değişir. Bundan sonra, aşağı kaydırın ve "tamamla" yı seçin; NFT'niz başarıyla basılacaktır.

3. Kripto cüzdanınıza para yatırın
Bir NFT satmak, iki taraf arasındaki bir işlemi bir blok zincirinde kaydetmeyi gerektirir. Bu işlem, ağın bir miktar hesaplama yapmasını ve her işlem için hesaplama enerjisini telafi etmesini gerektirir, "gaz ücreti" olarak bilinen bir ücret ödenmesi gerekir.

4. Kripto para birimi satın al
Yeterli miktarda Ethereum veya başka bir kripto alın ve cüzdanınıza yatırın, ardından NFT pazaryeri hesabınıza aktarmaya devam edin. Ancak OpenSea, kullanıcıların kredi kartı gibi bir ödeme yöntemi ayarlayarak doğrudan pazar profillerinden kripto satın almalarına olanak tanır. Ne kadar satın almanız gerektiğinden emin değilseniz, gerekli kripto sizin için otomatik olarak hesaplanacaktır..

5. Satın alınması için NFT'nizi listeleyin
NFT'nizin de__script__ion sayfasındaki "Sat" seçeneğine tıklayın ve satışınızın ayrıntılarını belirtin:

· Seçtiğiniz kripto para birimine veya belirli bir açık artırmaya göre sabit bir fiyat seçin.
· Çalışmanızın sürekli para kazanması için telif hakkı maddesini ayarlayın.
· NFT'nizi basmak ve Ethereum ağına yüklemek, Ethereum tokeni ile ödenmesi gereken bir gaz ücreti gerektirir.
· OpenSea, NFT satış fiyatının %2,5'i kadar bir hizmet ücreti alır.
· "Girişi tamamla"yı tıklayın. Ardından, gaz ücretiniz, kripto para birimi ağının listeleme ve kripto cüzdanınızdan ödeme talep etme sırasındaki etkinlik düzeyine göre hesaplanacaktır.
· Nihai şartları onayladıktan ve gaz ücretlerini ödedikten sonra, NFT'niz satın alınabilir olarak OpenSea'de listelenecektir.


Sonuç



Yukarıda görüldüğü gibi NFT'leri basmak, dijital bir cüzdan kurmak, onu OpenSea veya Rarible, LooksRare gibi bir pazara bağlamak ve koleksiyonunuzu oluşturmak için çok basit bir prosedürü içerir. OpenSea mint etme süreci diğer pazar yerlerine benzer, sizin için en uygun olan pazar yerini seçmeniz yeterlidir.



Author: Gate.io Observer: M. Olatunji
Feragatname:
* Bu yazı sadece gözlemcilerin görüşlerini yansıtmakta olup herhangi bir yatırım önerisi niteliği taşımamaktadır.
*Gate.io bu makalenin tüm haklarını saklı tutar. Gate.io'ya atıfta bulunulması koşuluyla makalenin yeniden yayınlanmasına izin verilecektir. Diğer tüm durumlarda, telif hakkı ihlali nedeniyle yasal işlem yapılacaktır.



Gate.io Öne Çıkan Makaleler

Öğrencinin özçekimleri NFT şeklinde 1 milyon dolara alıcı buldu
Phanta Bear NFT'leri 60 milyon RMB kazanıyor | Jay Chou ve Hayranları Arasında "Açıklanamayan Sırlar"
Vitalik’in "Keşfedilmemiş Tasarım Alanı": Transfer edilemez NFT
Şansınızı Kutusundan Çıkarın ve $6666 Ödül Kazanın
Hemen Kaydol
Hemen 20 Puanı alın
Yeni Kullanıcıya Özel: Puanları hemen talep etmek için 2 adımı tamamlayın!

🔑 Gate TR hesabı açın

👨‍💼 24 saat içinde KYC (Müşterini Tanı) işlemlerini tamamlayın

🎁 Puan Ödüllerini Alın

Hemen Alın
Dil ve bölge
kur

Dil ve bölgeyi seçin

Gate.TR'ye mi gideceksiniz?
Gate.TR artık aktif.
Tıklayıp Gate.TR'ye gidebilir veya Gate TR'da kalabilirsiniz.