• Dili ve Kuru Değiştir
  • Tercih Ayarları
    Yükselen/düşen rengi
    Başlangıç-Bitiş zamanı değişim yüzdesi
Gate Blog

Kripto haberlerine ve içgörülerine Açılan Kapınız

Gate.io Blog 2022de Bitcoine Ne Olacak?

2022de Bitcoine Ne Olacak?

21 February 11:48


Tüm kripto para birimlerinin ilki ve belki de en önemlileri arasında, Bitcoin, merkezi olmayan finans için meşaleyi taşıdı ve geliştirmek için yeni keşfedilen teknolojik yetenekleri serbest bıraktı, böylece modern kripto para birimi piyasasını taşıdı. Satoshi Nakamoto takma adı altında anonim bir varlık tarafından geliştirilen Bitcoin, 2009 yılında daha geniş dünyaya açıldı ve o zamandan beri modern dijital finans dünyasına en önemli katkılardan biri haline geldi.

Bitcoin, başlangıcından bu yana (bugün itibariyle) %63.540.79'un üzerine çıktığı için, birçok yatırımcı, özellikle kripto para birimi alanı diğer kripto para birimleriyle örtülü hale geldiğinden, geleceğin Bitcoin için ne kadar yükseleceğini hevesle bekliyor. Hem boğalar hem de ayılar, Bitcoin değerlemesinin gelecekteki yörüngesi hakkında sürekli önemsiz tartışmalarda kafa kafaya çarpışıyor, bazıları Bitcoin'in 100.000 dolara, hatta daha ötesine sıçramaya hazır olduğuna inanırken, diğer analistler aşağı yönlü bir düşüş bekliyor ve BTC'yi daha düşük seviyeye indiriyor.
Bununla birlikte en önemli olan şey, Bitcoin'in 2022 boyunca nasıl performans göstereceğini anlamaktır; bu, ister teknik analiz, ister öznel görüşler, hatta Bitcoin'i her iki yönde değerleme açısından akıllıca ilerletebilecek yaklaşan olaylar veya benimseme yoluyla olsun.


Bitcoin Şimdi Ne Durumda?



Bitcoin, Ocak ayının başlarında 40.000 dolarlık alt aralığa daha da düşmeden önce, Aralık ortasından sonuna kadar görülen 67.758.22 dolarlık eşi görülmemiş tepe noktasından 60.000 dolarlık alt sınırlara doğru düştü. Ardından 2021’i biraz kasvetli bir noktada kapattı. Bitcoin, son yıllardaki en önemli düşüş dönemlerinden biri gibi görünen 30.000 dolara kadar düşmeye devam ederken, yatırımcılar ve analistler küresel olarak portföylerine tutundular.

2020 'Covid Crash'ten bu yana görülmeyen en düşük seviyelere tanık olan Bitcoin, kırmızı mumlarla lekelenmiş bir uykuya ve mevcut 'Alt Sezon' dolu olduğu için yatırımcıları koltuklarının kenarında bocalayan daha fazla yaklaşan düzenleyici tekliflere katlanmaya devam etti. Yine de, kripto para piyasasındaki kilit oyuncuyu takip ederek, piyasanın çoğunluğunda olduğu gibi Bitcoin aşağı doğru yuvarlandı.

Ocak, Bitcoin için yakın fiyat tarihindeki en yıkıcı düşüşlerden birini gördü ve 24'ünün sabahının erken saatlerinde 33.503.47$'a düştü, son eski ATH'sinin değerini yarıya indirdi ve Ocak ayı Bitcoin'i 13'ünde tanık olduğu görünüşte umut verici toparlanma işaretlerinden sarmal bir hale getirdi. Bu zararlı darbenin ardından Bitcoin, 30.000 dolarlık bölgenin kayalık vadileri ve çukurlarında gezinmeye devam etmeden önce geçici olarak kendini yukarı doğru yayarak yukarı tırmanmaya başladı.

Yine de Şubat ayı başladığında umut geri döndü, aya 38.341,39 dolar ile başladı, Bitcoin keskin bir yükseliş gördü, kendisini 41.000 dolara fırlattı ve Şubat ayının açılış haftası kapanırken bu yörüngede devam etti. Yine de Bitcoin, geniş, öngörülemeyen oynaklık dönemlerine girmeye devam ettikçe, geleceği, özellikle diğer varlıklar benzer bir dava izlediğinden, bir şekilde ayırt edilemez ve belirsiz görünüyor.


Boğa Projeksiyonu



Bitcoin şu anda tarihinin en önemli düşüşlerinden bazıları arasında gidip geliyor gibi görünse de, daha fazla yükseliş eğilimi olan kripto analistleri ve eleştirmenleri, bu dönemin hizmetin altında bir boğa koşusu demlendiğinden yalnızca geçici olduğunu belirtti. New York merkezli muhasebeci ve kripto para uzmanı Kate Waltman, Time dergisine “en bilgili eğitimcilerden” birkaçının Bitcoin’in 2022’nin ilk çeyreğinde veya belki de daha erken bir tarihte 100.000 dolara yükselmesini beklediğini açıkladı.

1. çeyreğin ortasında zaten batmış olsak da, bu Bitcoin'in satın alma gücünü toplamaya devam etme ve değerlemesini ilerletme fırsatını azaltmıyor. Invest Diva'nın kurucusu Kiana Danial, mevcut kripto para piyasasını yeniden şekillendirebilecek ve canlandırabilecek "büyük kazançlar" görmeden önce yatırımcıların muhtemelen uzun bir süre buna katlanmak zorunda kaldığı mevcut "türbülansın" beklendiğini bildirdi. Danial, “Bitcoin'den beklediğim şey kısa vadede oynaklık ve uzun vadede büyümedir” dedi ve böylece Bitcoin'in mevcut düşüş durumunun, piyasa seyri değiştikçe henüz reforme edilmeyen geçici bir olay olduğuna dair umudunu artırdı.

Danial'e benzer şekilde, Norveçli Bitcoin madencilik operasyonları uzmanı Kryptovault'un CEO'su Kjetil Hove Pettersen, Bitcoin'in "uçucu olmaya devam edeceğini" ancak "uzun vadeli eğilimin yukarıyı işaret edeceğini ve toplam pazar açısından iki katından fazla artacağını" varsaydı.Yine de, biraz cesaret kırıcı bir şekilde Pettersen, herhangi bir kripto para biriminin veya genel varlığın gelecekteki değerlemesini yüksek derecede doğrulukla tahmin etmenin karmaşıklığını ve imkansızlığını da kabul etti.

Cathie Wood ve şirketi ARK Invest, daha uzun vadeli bir yükseliş duruşu sergileyerek 2022 sınırlarının ötesine geçerek Bitcoin'in 2030 yılına kadar coin başına 1,36 milyon dolara çıkma olasılığını zorlayarak pandemi boyunca öne çıktı.Yine de, ARK Invest'in yönetim altındaki varlıklarının hacmine dayalı olarak danışmanlık ücretleri kazandığı biliniyor, bu nedenle Bitcoin'e olan ilgiyi artırmak (firmanın yönetim altında tuttuğu bir şey) daha fazla sermaye kazanmak için bir taktik olabilir. Yine de tahminleri, Bitcoin'e yönelik yaygın yükselişi değerlendirmede çok önemli olmaya devam ediyor.

Bununla birlikte, daha az öznel bir bakış açısıyla, Amerikan Kongresi'nin iki taraflı bir grubu, 'yeniliği serbest bırakmak' amacıyla radikal bir kripto yasa tasarısı sundu ve böylece çeşitli dijital varlıkların yaratıcılıklarını ve mikro ödemelerin gelişimini serbest bırakabileceği eşit bir oyun alanı yarattı. Bu nedenle bu, kripto para birimi üzerindeki artan düzenleyici dayatmaların, özellikle ABD'de daha önce önerilenden daha az kısıtlama olabileceğinin altını çiziyor.

Bu nedenle, birkaç analist, Bitcoin'in mevcut düşüş eğilimi ışığında keskin bir toparlanma yapma yolunda olabileceği izlenimi altında.


Ayı Projeksiyonu



Mevcut kripto para birimi ortamını, özellikle de Bitcoin'i çevreleyen yaygın düşüş eğilimine rağmen, bazı yatırımcılar da yakın gelecekte Bitcoin'i neler bekleyebileceği konusunda endişelerini dile getirdiler.

Altı ayın en düşük seviyesi olan 33.000$'ın ardından, Bitcoin kendini kurtarmak için çok az şey yaptı, sadece 33.000$ ile 41.000$ arasındaki sınırlar arasında sıçradı ve sonuçta birçok yatırımcıyı alarma geçirdi. Bitcoin, fiyat zirvesine ulaştığından bu yana değerini yarıya indirdikten sonra, o zamandan beri "artan enflasyon, iş piyasasındaki toparlanmanın gecikmesi ve Fed'in ekonomiyi desteklemek için pandemi önlemlerini düşürmeye başlayacağına dair devam eden sinyalleri" nedeniyle geri çekildi. NextAdvisor, bu nedenle Bitcoin'in özellikle mevcut uluslararası ekonomik durum ışığında zaman içinde gecikmeye devam edebileceğini öne sürüyor.

CoinDesk için çalışan analistler, Ocak ayında Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksi'nin şu anda Temmuz'dan bu yana en düşük seviyesinde olduğunu ve artan piyasa korkusu seviyesini vurguladığını ve kripto tüccarları arasında karşıt bir gösterge olarak hareket ettiğini bildirdi. Bunu takiben Arcane Research, korkunun yatay olarak ve belirleyici bir yukarı veya aşağı doğru hareket etmeden önce bir ay kadar uzun bir süre boyunca piyasayı sarsması nedeniyle, 'olağandışı uzun süreli olumsuz piyasa hissiyatının' yatırımcılar için belirsizliğe yol açabileceğini bildirdi.

Nihayetinde, Bitcoin'in değerlemesinin bu düşüş yörüngesinde sınırlanmaya devam edip etmeyeceğini yalnızca gelecek belirleyecek.


Sonuç



Bitcoin'in geleceği, kripto para birimi ortamının muazzam oynaklığı nedeniyle nispeten bilinmemekle birlikte, Bitcoin'in kamu bilincine daha fazla girmeye devam edeceği ve düzenleme gibi potansiyel engellerin yanı sıra daha fazla benimsenmeye tabi olacağı yadsınamaz.Bitcoin'in geleceğinin gerçekten nereye gittiğini yalnızca zaman gösterecek.



Yazar:Matthew WD, Gate.io Araştırmacısı
*Bu yazı sadece araştırmacının görüşlerini yansıtmakta olup herhangi bir yatırım önerisi niteliği taşımamaktadır.
*Gate.io bu makalenin tüm haklarını saklı tutar. Gate.io'ya atıfta bulunulması koşuluyla makalenin yeniden yayınlanmasına izin verilecektir. Diğer tüm durumlarda, telif hakkı ihlali nedeniyle yasal işlem yapılacaktır.



Gate.io Öne Çıkan Makaleler

Kazakistanın durumu Bitcoin madenciliğini nasıl etkiledi
BİTCOİN TRENDİ
2022'de kriptonun geleceği
Şansınızı Kutusundan Çıkarın ve $6666 Ödül Kazanın
Hemen Kaydol
Hemen 20 Puanı alın
Yeni Kullanıcıya Özel: Puanları hemen talep etmek için 2 adımı tamamlayın!

🔑 Gate TR hesabı açın

👨‍💼 24 saat içinde KYC (Müşterini Tanı) işlemlerini tamamlayın

🎁 Puan Ödüllerini Alın

Hemen Alın
Dil ve bölge
kur

Dil ve bölgeyi seçin

Gate.TR'ye mi gideceksiniz?
Gate.TR artık aktif.
Tıklayıp Gate.TR'ye gidebilir veya Gate TR'da kalabilirsiniz.