• Dili ve Kuru Değiştir
  • Tercih Ayarları
    Yükselen/düşen rengi
    Başlangıç-Bitiş zamanı değişim yüzdesi
Gate Blog

Kripto haberlerine ve içgörülerine Açılan Kapınız

Gate.io Blog Borsa Tokenleri Nelerdir?

Borsa Tokenleri Nelerdir?

24 November 09:17





TL;DR

- Bu tür platformlardaki traderlardan, sağlanan kripto para birimi alım satım hizmetleri için ücret alınır ve bu işlemleri kolaylaştıran Kripto alım satım tokenleri bulunur.

- Borsa tokenleri, kripto alım satım ekosistemindeki bir piyasa gerilemesi sırasında hizmetler için ödeme yapmak ve risklerden korunmak için kullanılabilir.

- Yerel borsa tokenlerinin değerini artırmak için bazı borsalar, en yaygını token geri satın alma olan çeşitli stratejiler kullanır.

- Borsa tokenleri genellikle işlem, listeleme, para çekme veya para yatırma ücretlerini ödemek için kullanılır. Borsalar, ekosistemdeki çeşitli ücretleri ödemek için alım satım tokenlerini kullanan kullanıcılara genellikle ek indirimler veya ödüller sağlar.



Giriş





Kripto para borsaları, alıcıları ve satıcıları birbirine bağlayarak bu dijital varlıklarda alım satımı daha erişilebilir hale getirir. Kripto para borsaları, dijitalleştirilmiş bir modelde menkul kıymet borsalarının ve bankaların rolünü oynar. Bu tür platformlardaki tüccarlardan, sağlanan kripto para birimi değişim hizmetleri için ücret alınır. Bu ödemelerin fiat para birimlerinde veya Bitcoin gibi kripto para birimlerinde başlatılması zorlaşıyor. Bu nokta, kripto borsa tokenlerinin yardıma geldiği yerdir. Kripto değişim tokenleri, tek taraflı bir model olan basit ödeme yöntemleriyle mümkün olan kripto para birimi alım satım işlemlerini kolaylaştırır. Ödemeler, kripto para birimi değişimi yerel coinleri şeklinde yapılır.


Borsa Tokenleri Nelerdir?





Borsa tokenleri, kripto alım satım ekosistemindeki bir piyasa gerilemesi sırasında hizmetler için ödeme yapmak ve risklerden korunmak için kullanılabilir. Bu toklenler ayrıca takas araçları ve ürünleri ile birlikte kullanıldığında çeşitli bonuslar ve avantajlar sağlar. Çoğu borsa, diğer projelerin blok zincirlerinde, en yaygın olarak Ethereum'da token üretir. Borsa tokenleri, yasal altyapı projeleri ve mevcut işletmeler tarafından basılmanın ek güvenilirliği ile büyüyen dijital tokenlerdir.


Borsa Tokenleri Çalışma Mantığı Nasıldır?





Borsa tokenleri, veren borsanın sadakat ve ödül programıdır. Bazı araştırmacılar tarafından havayolu milleriyle karşılaştırılır. Aradaki fark, borsa tokenlerinin birden fazla borsada alınıp satılabilmesi ve yalnızca hizmet tokenleri olarak değil, aynı zamanda yatırım olarak da kabul edilmesidir. Yerel borsa tokenlerinin değerini artırmak için bazı borsalar, en yaygını token geri satın alma olan çeşitli stratejiler kullanır. Borsalar, komisyon gelirlerinin veya kârlarının bir kısmını kullanıcılardan token satın almaya ve ardından bunları yakarak dolaşımdaki arzı azaltmaya ayırır. KuCoin gibi bazı borsalar, geri satın alma programları aracılığıyla borsa tokenlerinin arzını 200 milyondan 100 milyona düşürme sözünü vermiştir.


Coin ve Token Arasındaki Fark Nedir?





Coin ve token terimleri kripto çevrelerinde sıklıkla karıştırılır, ancak kesin anlamda farklılıkları bulunmaktadır. Bu fark, piyasada token alım satımı dememizin ve bunu yerine coin alım satımı dememizin sebebidir. Kripto tokenleri, verildiği platformda belirli bir kullanımı olan bir varlığı temsil eden bir tür kripto para birimidir. Mevcut blok zincirleri, token oluşturmak için yaygın olarak kullanılır. Tokenler, kullanıcıların daha kapsamlı bir kripto-ekonomik sisteme erişmesine ve kullanmasına izin vererek, fayda göz önünde bulundurularak oluşturulur. Çoğu token, merkezi olmayan uygulamalar veya dApp'ler ile kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Tokenlerin kendi içlerinde bir değer deposu işlevi görmesi amaçlanmamıştır. Bunun yerine, kendileriyle birlikte geliştirilen yazılımlarla birlikte çalışırlar. Örneğin, ERC-20 tokenlerinin Ethereum sistemi ve blok zinciri üzerinde çalışması amaçlanmıştır.


Borsa Tokenlerini Avantajları





Kripto para birimi borsalarına dayalı tokenler, öncelikle borsalara likidite sağlamaya hizmet eder. Kripto para borsa platformlarında artan likidite, yüksek işlem hacmiyle sonuçlanır. Büyük ticaret hacimleri, platformun işlemler için marjinal ücretlerini artırarak kripto borsa kazançlarını artırır.


Kripto para borsaları, işlemler için işlem ücretlerini azaltmak için borsa tabanlı tokenleri kullanır. Traderlar, işlem ücretlerini ödemek için fiat para birimleri veya diğer kripto para birimleri yerine token kullandıklarında daha düşük işlem ücretleri alırlar.


Kripto borsaları, kripto tüccarlarını platformlarına sadık kalmaya teşvik etmek için ücretleri düşürür. Ayrıca, düşük işlem ücretleri, işlem hacmi üzerinde doğrudan olumlu bir etkiye sahiptir.

Yönetişim tokenleri gibi değişim tabanlı tokenler, kripto para borsaları tarafından kullanılabilir. Yönetişim tokenleri, üyelerin karar verme girdilerini gerektiren topluluk tarafından yönetilen platformlarda faydalıdır.


Üyelerin karar alma sürecine katılımı, organizasyonun veya platformun çeşitli unsurlarını kapsar. Bu unsurlar, diğer şeylerin yanı sıra, yeni tokenler oluşturmak için bir oylama, yeni bir blok zincirine transfer, yetkililerin seçimi ve temettü ödemelerini içerebilir.


Öte yandan, yönetişim tokenleri, kripto para borsaları tarafından yaygın olarak kullanılmaz. Yalnızca birkaç kripto para borsası, platformlarını güçlendirmek için yönetişim tokenlerini kullanır.


Yönetişim tokenleri, özellikle merkezileştirilmiş borsaların merkezi olmayan borsalara dönüştürülmesiyle ilgili olarak, kripto sahnesinde giderek daha önemli hale geliyor. Binance gibi merkezi borsalardaki üst yönetim veya yöneticiler, tüm kararları tacirlere danışmadan alıyor. Yönetişim tokenleri, kripto para birimi değişimi karar verme yapılarında bu tekeli kırmayı hedefliyor. Sonuç ise, sağlıklı, merkezi olmayan bir kripto endüstrisidir.

Borsa Tokenlerine Örnekler





Gate Token (GT)
Gate Token (GT), Gate.io kripto para birimi borsasının türünün tek örneği bir tokenidir. Platforma güç sağlamak, işlem ücretlerini ödemek, kriptolar arasındaki likiditeyi kolaylaştırmak ve çok daha fazlası için kullanıldığından, borsa zincirine ve nasıl çalıştığına ayrılmaz bir şekilde bağlı bir tokendir.


Borsa kullanıcılarına yüksek performanslı bir ticaret deneyimi sunar. Ayrıca daha hızlı işlem ve ücret indirimi gibi avantajlar sağlar. Ve elbette, platform tokeni geri alımlar ve yakmalar için kullandığından, tokene sahip olmak potansiyel fiyat kazançları açısından avantajlı olabilir.

En önemlisi, Gate.io, genellikle daha büyük borsalar için rekabet eden listelemeler nedeniyle token fiyatları yükselmeden önce yeni projelere yatırım yapmak isteyen yeni kullanıcıları çeken yeni tokenleri listeleyen ilk borsadır.

Huobi Token (HT)
Huobi borsası, trading ücretlerini azaltmak için tokenini piyasaya sürdü. Bu token, traderları onaylamak için Çin platformunda bir güvenlik teminatıdır. Sonuç olarak, Huobi tokeni, Huobi platformunun genel güvenliğini ve yatırımcı güvenini ve güvenini artıran bir KYC aracı olarak işlev görür.

KuCoin Shares (KCS)
KuCoin borsası, platform KCS token sahiplerine temettü tarzı bir ödeme sistemi sağlar. KuCoin, üyelere teşvik sağlamak için işlem ücreti kazançlarının yaklaşık yarısını KCS token sahiplerine dağıtır.

OKEx Token
OKEx tokeni veya OKB, kripto para borsası OKEx'in yerel coinidir ve herhangi bir bağış toplama veya ICO olmadan piyasaya sürülmüştür. OKEx platformu, OKEx'in yaklaşık %60'ını platform kullanıcılarına ücretsiz olarak dağıtmıştır. OKEx, diğer tokenlerin aksine parasal kazanç veya likidite aramak için OKB oluşturmamıştır. OKEx, sistemin verimliliğini artırmak ve OKEx ekosistemindeki sorunsuz işlemleri geliştirmek için OKB'yi başlatmıştır.

FTX Token (FTT)
FTT, FTX ekosisteminin yerel kripto tokenidir. FTX, OTC tradinge odaklanan, vadeli işlemler ve kaldıraçlı tokenlar sunan bir kripto para türev borsasıdır. FTT sahipleri, daha düşük işlem ücretleri, işlem ücreti yakma, OTC indirimleri, vadeli işlem ticareti için teminat ve sigorta fonundan sosyalleştirilmiş kazançlar dahil olmak üzere FTX borsasından fayda tokeni olarak yararlanmaktadırlar. FTX, dolaşımdaki arzını azaltırken FTT'ye yönelik ağ etkilerini ve talebi artırmak için dikkatli bir şekilde teşvik programları tasarlamıştır.

Geçen hafta FTT, rakibi Binance'in şirketi satın alma planlarını açıklamasının ardından değerinin çoğunu kaybetti. Bu coin tek bir günde yaklaşık 22 dolardan 5 doların altına düşerek 2 milyar dolardan fazla değer kaybetti.


Sonuç





Borsa tokenleri, belirli kripto para birimi değişimlerine özgü tokenlerdir. Tokenlerin işlevleri, işlem ücretlerini düşürmeyi, likidite sağlamayı ve kripto para borsalarında yönetişim tokenleri olarak hareket etmeyi içerir. Farklı kripto para birimi değişim tokenleri, ilgili platformlarında farklı roller oynar. Örneğin, bazıları platform aracılığıyla başlatılan projeler için IEO'lar için bir ödeme çözümü olarak hizmet ediyor.




Yazar: Gate.io Gözlemcisi: M. Olatunji Çevirmen: Baturalp BALCI
* Bu yazı sadece gözlemcilerin görüşlerini temsil etmektedir ve herhangi bir yatırım önerisi niteliği taşımamaktadır.

*Gate.io, bu makalenin tüm haklarını saklı tutar. Gate.io'ya atıfta bulunulması koşuluyla makalenin yeniden yayınlanmasına izin verilecektir. Diğer tüm durumlarda, telif hakkı ihlali nedeniyle yasal işlem yapılacaktır.


BTC/USDT + 6.32%
ETH/USDT + 7.63%
GT/USDT + 3.03%
FTT/USDT + 5.58%
OKB/USDT + 5.98%
HT/USDT + 3.63%
Şansınızı Kutusundan Çıkarın ve $6666 Ödül Kazanın
Hemen Kaydol
Hemen 20 Puanı alın
Yeni Kullanıcıya Özel: Puanları hemen talep etmek için 2 adımı tamamlayın!

🔑 Gate TR hesabı açın

👨‍💼 24 saat içinde KYC (Müşterini Tanı) işlemlerini tamamlayın

🎁 Puan Ödüllerini Alın

Hemen Alın
Dil ve bölge
kur

Dil ve bölgeyi seçin

Gate.TR'ye mi gideceksiniz?
Gate.TR artık aktif.
Tıklayıp Gate.TR'ye gidebilir veya Gate TR'da kalabilirsiniz.