• Dili ve Kuru Değiştir
  • Tercih Ayarları
    Yükselen/düşen rengi
    Başlangıç-Bitiş zamanı değişim yüzdesi
Gate Blog

Kripto haberlerine ve içgörülerine Açılan Kapınız

Gate.io Blog Borsalardaki _lıklarınız Gerçekten _ mı?

Borsalardaki _lıklarınız Gerçekten _ mı?

29 July 17:27

By Balcı B., Gate.io Researcher



Güvenilirlik açısından, geçen yıl ya da kriptonun en iyi zamanlarından biri olmadı. Singapur'daki Three Arrows Capital ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Celsius Network gibi kripto dünyasının dört bir yanından birkaç büyük, köklü oyuncu iflas etti ve daha fazlası bu yönde ilerliyor gibi görünüyor. Gate.io'nun kurucusu Han Lin, "Dominolar düşüyor" dedi. "Bazı borsalarda zaten ciddi ödeme gücü sorunları var."

İflaslar ve yaklaşan çöküşler kripto için korkunç haberler ve yalnızca varlık fiyatlarını aşağı çektikleri için değil. Daha da ciddisi, endüstrinin itibarına çekiç darbeleri indirerek, kullanıcıların inançlarını kaybetmelerine ve menkul kıymet düzenleyicilerinin temkinli olmalarına neden oluyorlar. Kriptonun kolektif refahı için, tüm madeni paraların, borsaların ve kripto firmalarının aynı tuzaklara düşmeyi bırakması ve güveni yeniden inşa etmeye başlaması zorunludur.

Kripto para birimlerinin aktığı atardamar ve damarlardan daha az olmayan borsaların bunu başarmak için yapabileceği iki önemli şey vardır. Birincisi, kısmen kullanıcılarının varlıklarını azaltılamaz kayıplara maruz bırakmayan ürün ve hizmetler sunarak ve kısmen de kullanıcıyı nasıl tuttukları konusunda sorumlu bir yaklaşım benimseyerek, doğru kullanıcı önceliği risk yönetimini iş modellerinin merkezine koymaları gerekir. Bu, ekonomik yönetimin zayıf olduğu dünyanın birçok yerinde, giderek daha fazla insanın hayat tasarruflarını güvende tutacak bir varlık olarak kriptoya güvendiği gerçeği göz önüne alındığında, özellikle bir önceliktir.

İkincisi, iş modellerini sürdürülebilir ve kullanıcı merkezli hale getirdikten sonra, kullanıcı varlıklarının platformlarında güvenli olduğunu şeffaf bir şekilde göstermek için yeni ve sağlam yollar geliştirmeleri ve uygulamaları gerekiyor.

Birlikte ele alındığında, bu iki gereklilik tek bir yöne işaret ediyor: Borsalar, kullanıcı varlıklarının %100'üne sahip olmalı ve rezervleri güvenilir denetçiler ve kullanıcı tarafından doğrulanabilir denetim yöntemleri ile doğrulanmalıdır.


Gate.io Modelinin Tanıtımı

Bu, dünyanın en eski kripto para borsalarından biri olan Gate.io'nun öncülük ettiği yaklaşımdır. Dokuz yıl önce kurulduğundan bu yana firma, kullanıcı tabanını dünya çapında genişlettiği için güvenlik, güvenlik ve şeffaflık konusunda itibar kazandı. Saygın bir denetim firması ile birlikte %100 sertifikalı ve kullanıcı tarafından doğrulanabilir rezerv kanıtı sağlayan ilk kripto para borsasıydı.

Borsalar mevcut piyasa fırtınasını atlatacaksa, Gate.io'nun denetim yaklaşımından ilham almayı düşünmek isteyebilirler.


%100 Teminatı kanıtlamak için güvenilir bir üçüncü taraf denetçiyle çalışmak

En azından 19. yüzyıldan beri, saygın uzmanlar tarafından yürütülen üçüncü taraf denetimlerinin düzenli kullanımı, kurumsal ve finans dünyasında güvenin temel taşı olmuştur. Bu uygulama kripto endüstrisinde sistematik olarak uygulansaydı, son birkaç yılda bu kadar çok masum yatırımcıya zarar veren çöküşlerin birçoğu önlenebilirdi.

2020'de yola çıkan Gate.io, ABD'deki %100 teminatı kanıtlayan en iyi muhasebe ve denetim firmalarından biri olan Armanino LLP ile bir dijital varlık değişimi için ilk rezerv kanıtı denetim raporlamasına öncülük etti. Tahmin edeceğiniz gibi, Armanino geleneksel bir denetim yaptı ve Amerikan Yeminli Mali Müşavirler Enstitüsü'nün belirlediği standartlar doğrultusunda bağımsız bir rapor hazırladı. İlk denetim 2021'de tamamlandı ve ikincisi 2022 sonbaharının tamamlanması hedefiyle devam ediyor.
Bununla birlikte, Gate.io ve Armanino arasındaki denetim ilişkisini gerçekten çığır açan şey, borsanın rezerv kanıtını doğrulamak için patentli şeffaf, halka açık ve değişmez bir teknolojinin kullanılmasıdır.

Tüm kullanıcıların erişebileceği fonların Merkle ağacı doğrulaması

Blok zinciri teknolojisinde önemli bir mimari özellik ve yenilik olan Merkle ağaçları, dünya çapında milyonlarca insanın kriptoyu opak, devlet tarafından kontrol edilen para birimlerine alternatif olarak benimsemesini sağlayan şeffaflık ve doğrulanabilirlik sağlar. Kripto para birimlerine güvenin temeli olmaları gerçeği, kripto borsaları için neden benzer bir amaca hizmet etmeleri gerektiğine dair güçlü bir argümandır. Diğer nedenlerin yanı sıra bu nedenle, üçüncü şahıslar tarafından oluşturulan bir Merkle ağacı, Gate.io'nun rezerv kanıtının merkezi mekanizmasıdır.

Gate.io, tüm kullanıcılarının bakiyelerini tokenize edilmiş biçimde Armanino'ya gönderir ve ardından Merkle ağacını oluşturur. Denetçi daha sonra ağacı ve kök karmasını GitHub'da yayınlamadan önce toplam kullanıcı bakiyesini doğrular. Gate.io'nun kullanıcıları ağacı indirebilir ve kendi karma kullanıcı kimliklerini ve jeton bakiyelerini girerek, ağaçtaki ilgili girişe karşı bakiyelerini kontrol edebilir. Kullanıcılar ayrıca ağacın doğru ve bütün olduğunu doğrulamak için ağacın kök karmasını doğrulayabilir. Merkle ağacı özelliği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Yerel mevzuata uygunluk ve en katı endüstri güvenlik standartlarına bağlılık

Gate.io'nun bir üçüncü taraf denetçiyle çalışması, dayandığı tüm yargı alanlarında yerel düzenleyici standartlara bağlı kalma taahhüdünün bir göstergesidir. Ayrıca borsa, oturum açma ve kimlik doğrulama özelliklerinden varlık yönetimine, platform güvenliğine, yazılım geliştirme ve veri yönetimi ve depolamaya kadar BT altyapısının tüm katmanlarında kullanıcı güvenliğini artırmayı amaçlıyor.

Şimdi diğer borsaların da aynı şeyi yapma zamanı

Gate.io, şeffaflık ve güvenlik etrafında geliştirdiği prosedür ve taahhütlerin, kullanıcılarının çıkarlarına, firmanın kendi sağlığına ve tüm kripto endüstrisinin itibarına hizmet ettiğine inanmaktadır. Geleceğe bakıldığında, yeni yetki alanlarına genişledikçe, borsa, tıpkı Amerika Birleşik Devletleri'nde Armanino ile çalışarak yaptığı gibi, yerel düzenleyici standartlara uyacaktır. Bu, risk ve ödeme gücü konusunda şeffaf ve pervasız bir yaklaşımdan ziyade, kripto sektörünün kullanıcı tabanını sürdürülebilir ve güvenilir bir şekilde genişletmesine yardımcı olmak istiyorlarsa, borsaların izlemesi gereken modeldir. Gate.io'nun benzersiz rezerv kanıtı modeli hakkında daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz.

Lin, "Gate.io, kullanıcılara yüksek hacim ve kapsamlı güvenlik yaklaşımımızla desteklenen benzersiz bir varlık ve ticaret çifti seçimi sunuyor" dedi. "Tekliflerimiz, kullanıcıların kripto yolculuğunun sınırsız, güvenilir ve güvenli olabileceği, ikincisine büyük önem verilerek, son derece likit bir ticaret deneyimiyle sonuçlanıyor."


Gate.io’nun sınırlandırılmış alanlarını görmek için tıklayın

Makale Kaynağı: CoinDesk
Feragatname: Bu yazıda ifade edilen görüş ve görüşler yalnızca yazara aittir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.


Şansınızı Kutusundan Çıkarın ve $6666 Ödül Kazanın
Hemen Kaydol
Hemen 20 Puanı alın
Yeni Kullanıcıya Özel: Puanları hemen talep etmek için 2 adımı tamamlayın!

🔑 Gate TR hesabı açın

👨‍💼 24 saat içinde KYC (Müşterini Tanı) işlemlerini tamamlayın

🎁 Puan Ödüllerini Alın

Hemen Alın
Dil ve bölge
kur

Dil ve bölgeyi seçin

Gate.TR'ye mi gideceksiniz?
Gate.TR artık aktif.
Tıklayıp Gate.TR'ye gidebilir veya Gate TR'da kalabilirsiniz.