• Dili ve Kuru Değiştir
  • Tercih Ayarları
    Yükselen/düşen rengi
    Başlangıç-Bitiş zamanı değişim yüzdesi
Gate Blog

Kripto haberlerine ve içgörülerine Açılan Kapınız

Gate.io Blog Uzun Vadeli ve Kısa Vadeli Kripto Tutmanın Piyasa Etkileri

Uzun Vadeli ve Kısa Vadeli Kripto Tutmanın Piyasa Etkileri

27 July 18:16

By Balcı B., Gate.io Researcher


[TL; DR]


Kripto sahipleri, fiyatları düşerken bile kripto para birimlerini elinde tutuyor.

Kripto para birimlerinin fiyatlarının yükseleceğine dair güçlü bir inancı olan kullanıcılar onları elinde tutuyor.

Kısa vadeli sahipler kripto para birimlerini 155 günden daha kısa bir süre boyunca saklarken, uzun vadeli sahipler onları 155 günden fazla tutar.

Uzun vadeli sahipler, ayı piyasalarında kripto para birimleri satın alır ve yükseliş dönemlerinde satarlar.

Kısa vadeli sahipler, boğa piyasalarında kripto para birimleri satın alır ve düşüş dönemlerinde satarlar.


Anahtar Kelimeler: Uzun vadeli sahipleri, kısa vadeli sahipleri, hodlers, hodling, ayı piyasası, boğa piyasası


Kripto para birimlerini diğer yatırım araçlarından ayıran bir faktör, fiyat oynaklığı seviyeleridir. Fiyatları 24 saat gibi kısa bir süre içinde dalgalanabilmektedir. Bazı durumlarda, fiyatlar saatler içinde önemli ölçüde değişir. Ancak hızlı getiri elde etmeyi hedefleyen yatırımcılar var. Bu tür spekülatörler, kripto para birimlerini düşük fiyattan alıp kısa süre içinde yüksekten satma fırsatlarını ararlar. Buna rağmen, bazı yatırımcılar riskleri de beraberinde getirdiği için kısa vadecilikten kaçınırlar. Bu nedenle, kripto para birimlerini uzun süre satın almayı ve elde tutmayı seçiyorlar. Sonuç olarak, iki tür kripto sahibimiz var, kısa vadeli sahipleri ve uzun vadeli sahipleri. Bu iki grubu ve bunların kripto piyasası üzerindeki etkilerini tartışacağız.



Kripto Tutma





Kısa vadeli ve uzun vadeli kripto sahiplerinin davranışları hakkında tam bir fikir edinmek için bu bağlamda tutmanın ne anlama geldiğini anlamalıyız. Hodling olarak da adlandırılan holding, fiyatlar düşerken bile kripto para birimleri gibi yatırım varlıklarını elinde tutmak anlamına gelir. Başka bir deyişle, yatırımcılar fiyatları geçici olarak düşse bile kripto paraları satmazlar. Fiyatlarında sürekli artışlar bekledikleri için gelecekte daha iyi getiri elde etme umuduyla kripto para birimlerine tutunuyorlar.



Kaynak: Businessinsider


Bir Reddit kullanıcısı olan GameKyuub, tutma kelimesini yanlış yazdıktan sonra hodling terimi ortaya çıktı. 'Bitcoin hold' yerine ' bitcoin hodl' yazdı. O zamandan beri, kripto kullanıcıları, kripto para birimlerini tutmakla dönüşümlü olarak hodling terimini kullandılar. Sonunda, kripto meraklıları HODL'yi Hold on For Dear Life'ın kısaltması olarak kullanıyor. Şimdi daha fazla açıklığa kavuşturmak için, kripto para birimlerini tutmak, onu harcamak değil, dijital cüzdanda tutmak anlamına gelir. Genellikle, hodling stratejisini tercih eden yatırımcılar, o sırada değeri düşük olan kripto para birimlerini satın alır ve tutarlar. Hodling, kripto para birimlerinin kısa vadeli dalgalanmalarıyla ilişkili kayıpları azaltmaya yardımcı olur. Kripto paraları satın alıp uzun süre elinde tutan (tutan), fiyatlarının yükselmesini bekleyen yatırımcılara hodler veya kripto sahibi denir.



İki tür kripto sahibi





Daha önce de belirttiğimiz gibi, piyasa davranışlarına bağlı olarak iki tür kripto sahibimiz var. Bunlar kısa vadeli sahipler (STH'ler) ve uzun vadeli sahipleridir (ITH'ler).





Kısa vadeli sahipleri ve uzun vadeli sahipleri





Burada, kısa vadeli ve uzun vadeli sahipleri arasında ayrım yapmak için Glassnode'un tanımlarını ve zaman sınırlarını kullanıyoruz. Kısa vadeli sahipleri ve uzun vadeli sahipleri arasındaki ayrım noktası 155 gündür. Tokenlerini 155 günden daha kısa bir süre elinde tutan tüm kripto kullanıcılarına kısa vadeli sahipleri denir. Aksine, kripto paralarını 155 günden fazla herhangi bir süre elinde tutan yatırımcılara uzun vadeli sahipleri denir. Genel olarak, bu sahipler, kısa bir zaman ölçeğinde fiyat değişikliklerinden yararlanmak isteyen tüccarlardan farklıdır. Temel olarak, tüccarlar kripto para birimlerini bir saat, dört saat veya birkaç gün gibi kısa zaman dilimlerinde alıp satabilirler.




Kaynak: Cointelegraph


Glassnode, istatistiksel analizlerinde, cüzdanlarda 155 günden fazla kalan kripto para birimlerinin harcanma olasılığının düşük olduğu sonucuna vardı. Kullanıcının hodling yapmayı düşünürken kripto para birimlerini cüzdanlar arasında taşımaması gerektiğini unutmamak önemlidir. Bir kullanıcı bir kripto para birimini bir cüzdandan diğerine taşıdığında, harcanmış token olarak kabul edilir. Çoğu durumda, bir kripto para birimine kesin olarak inananlar, tokeni uzun bir süre, hatta yıllar boyunca elinde tutanlardır. Bitcoin sahipleri, BTC'lerini uzun süredir elinde tutan ve fiyatlarında sürekli artış bekleyen belirli bir yatırımcı grubudur.



Kısa vadeli ve uzun vadeli yatırımcıların piyasa davranışı





Kısa vadeli sahipleri ve uzun vadeli sahipleri piyasada farklı davranırlar. Uzun vadeli kripto sahipleri genellikle varlıklarını bir boğa piyasası sırasında satarlar. Bunun nedeni, kripto para birimi fiyatları yüksek olduğunda yüksek kar elde etmeleridir. Bu nedenle, ayı piyasalarında varlıklarını satmaktan kaçınırlar. Çoğu durumda, uzun vadeli sahipler tokenlerinin çoğunu piyasanın zirvesinde satarlar. Tersine, ayı piyasaları sırasında kripto para birimleri biriktirirler. Bu nedenle, LTH arzı yükseliş dönemlerinde azalır ve düşüş piyasalarında artar.




Kaynak: Newsbtc


Kısa vadeli sahipler için bunun tersi geçerlidir. Genellikle aktif tüccarlar ve piyasaya yeni girenler olan kısa vadeli sahipleri, kripto para birimlerini yükseliş dönemlerinde satın alır ve ayı piyasalarında satarlar. Daha fazla fiyat artışı bekledikleri için kripto para birimlerini yükseliş dönemlerinde satın alır ve tutarlar. Aksine, fiyatlar düştüğünde varlıklarını satıyorlar.

Kısa vadeli ve uzun vadeli sahiplerin davranışlarına bakıldığında bir şey açıktır. Çoğu uzun vadeli sahipler varlıklarını satarken, kısa vadeli sahipleri birikim yapacaktır. Kısa vadeli sahipler varlıklarını satarken, uzun vadeli sahipleri dip satın alıyor. Sonuç olarak, boğa piyasalarında STH arzı artar ve düşüş dönemlerinde azalır.



Sonuç





Holding kripto para birimleri, yatırımcıların uzun vadeli fiyat değişikliklerinden faydalanmalarını sağlar. Bunun nedeni, fiyat düşükken satın almaları ve yükseldiğinde satmalarıdır. Fiyatların yükselmesini bekleyen kripto paraları alıp elinde tutan yatırımcılara kripto sahipleri denir. Bazı kullanıcılar kripto para birimlerini kısa süreliğine tutarken, diğerleri bunu uzun süre elinde tutuyor. Uzun vadeli sahipleri, ayı piyasalarında kripto para birimleri satın alır ve yükseliş dönemlerinde satarlar. Öte yandan, kısa vadeli sahipleri, boğa piyasalarında kripto para birimleri satın alır ve düşüş dönemlerinde satarlar.





Yazar: Gate.io Araştırmacısı Mashell C., Çevirmen: Baturalp BALCI

Bu makale sadece araştırmacının görüşlerini temsil etmekte olup herhangi bir yatırım önerisi niteliği taşımamaktadır.

Gate.io, bu makalenin tüm haklarını saklı tutar. Gate.io'ya atıfta bulunulması koşuluyla makalenin yeniden yayınlanmasına izin verilecektir. Her durumda, telif hakkı ihlali nedeniyle yasal işlem yapılacaktır.


BTC/USDT + 3.67%
ETH/USDT + 3.41%
GT/USDT + 1.87%
Şansınızı Kutusundan Çıkarın ve $6666 Ödül Kazanın
Hemen Kaydol
Hemen 20 Puanı alın
Yeni Kullanıcıya Özel: Puanları hemen talep etmek için 2 adımı tamamlayın!

🔑 Gate TR hesabı açın

👨‍💼 24 saat içinde KYC (Müşterini Tanı) işlemlerini tamamlayın

🎁 Puan Ödüllerini Alın

Hemen Alın
Dil ve bölge
kur

Dil ve bölgeyi seçin

Gate.TR'ye mi gideceksiniz?
Gate.TR artık aktif.
Tıklayıp Gate.TR'ye gidebilir veya Gate TR'da kalabilirsiniz.