• Dili ve Kuru Değiştir
  • Tercih Ayarları
    Yükselen/düşen rengi
    Başlangıç-Bitiş zamanı değişim yüzdesi
Gate Blog

Kripto haberlerine ve içgörülerine Açılan Kapınız

Gate.io Blog Gate.io ETH 2.0 Madenciliğine Giriş

Gate.io ETH 2.0 Madenciliğine Giriş

01 July 12:04

By Balcı B., Gate.io Researcher


[TL; DR]


Ethereum Sürüm 2.0 yükseltmesi, Proof of Work kullanan eski sürüm yerine Proof of Stake mekanizmasını kullanır.


Ethereum'un çalışma mekanizmasını yükseltme ihtiyacının tartışması 2016'ya kadar uzanıyor.


ETH 2.0 sürümünde ölçeklenebilirliği geliştirmesi beklenen heyecan verici özellikler bulunmaktadır.


Bazı özellikler arasında İşlem mekanizması, parçalama, Doğrulayıcılar vb. bulunur.


Bir kripto para birimi değişimi, ticareti ve takasının yanı sıra, ETH 2.0 madenciliği yapabilir ve Gate.io platformu aracılığıyla bir madenci olabilirsiniz.


Kripto platformu, süreci esnek hale getirerek ve giriş seviyesi gereksinimlerini azaltarak ETH 2.0 madenciliğini artırmayı hedefliyor.


Bir kullanıcı ETH 2.0 sahibi olduğunda, Gate.io ETH 2.0 madenciliğine katılma sözü vermiş olursunuz.


Gate.io'ya kaydolmak ve bir ETH2.0 madencisi olmak kolaydır.

Anahtar Kelimeler: Madencilik, Ethereum, blok zinciri, İş Kanıtı, Hisse Kanıtı, özellikler, yükseltme, madenciler, mekanizma.


[Tam Makale]


Ethereum blok zinciri şu anda operasyonlarında Proof of Work (PoW) mekanizmasını kullanıyor. Bu Proof of Work mekanizması, artık kabul edilmeyen ve blok zinciri ekosisteminde geçersiz hale gelen çeşitli özelliklere sahiptir.


Kripto para meraklılarının ve potansiyel yatırımcıların önemli bir yüzdesi, Proof of Work (PoW) mekanizmasını karakterize eden sorunlar nedeniyle Ethereum protokolünden memnun değil. Bu sorunlar arasında yüksek enerji tüketimi, işlemlerin sıkışıklığı, yüksek gas ücretleri, yavaş ve uzun işlem doğrulama süresi vb. sayılabilir.


Bu sorunları çözmek için Ethereum geliştiricileri, Ethereum 2.0'ı (ETH 2.0) oluşturmaya başladı. ETH 2.0 yükseltmesi, önceki sürümden farklı mekanizmalara ve özelliklere sahiptir.


Bu yazıda ETH 2.0'ı, temel özelliklerini ve ETH 2.0'ı Gate.io gibi güvenilir bir platformda nasıl madencilik yapabileceğinizi açıklayacağız.


Hadi başlayalım!


ETH 2.0 Güncellemesi






Görsel: Coin Desk


Proof of Work (PoW) mekanizmasını dağıtan Ethereum protokolünün tam bir revizyondan geçmesi uzun zaman aldı. Bu nedenle Ethereum'un Proof of Work (PoW) mekanizmasından Proof of Stake (PoS) mekanizmasına geçeceğini duyurması bekleniyordu.


Proof of Stake mekanizması, ETH 2.0 tam olarak faaliyete geçtiğinde herkesin beklediği en heyecan verici ve sağlam özelliktir. Uzmanlar, geçişi 2022'nin ikinci çeyreğine kadar tam olarak faaliyete geçecek en önemli değişiklik olarak görüyor.


ETH 2.0 Yükseltmesinin Özellikleri





Proof of Work'ten Proof of Stake'e geçişi görecek olan yükseltme, Ethereum topluluğunda 2016'dan beri tartışma konusudur. Yükseltme tam olarak işlevsel olmasa da beklenen özelliklerden bazıları herkese açık hale getirildi.


Bunlar;

Operasyon Mekanizması





Ethereum'un en son sürümünün en önemli özelliği, Proof of Stake (PoS) işlem mekanizmasıdır. PoS mekanizmasını entegre etmek, tüm Ethereum operasyonlarını keser ve madencilik sürecini, işlem prosedürünü, blok doğrulamasını vb. olumlu yönde değiştirecektir.


Yeni dağıtılan Proof of Stake mekanizması, Ethereum token yapısını doğrulama ekonomisini değiştirecek. Madenciler artık blok doğrulamalarında ve hesaplamalı bulmacaları çözmede kapsamlı enerji kullanmayacaklar.


Yeni mekanizma, enerji tasarrufu sağlayacak ve hesaplama bulmacalarını çözmek için daha az ücret alacaktır.


Sharding






ETH 2.0 yükseltmesi, parçalama özelliğini dağıtacaktır. Sharding, işlem işlemcisinin kapasitesini genişletecek ve işlemlerin aynı anda birkaç düğüm tarafından işlenmesini sağlayacak Ethereum ağının bir genişleme mekanizmasıdır.


İş Kanıtı (PoW) mekanizmasını kullanan önceki sürümde, ağ, hareket halindeyken sınırlı miktarda veri/işlem depolayabilir ve işleyebilir. Birkaç madenci Ethereum ağını kullanmaya çalıştığında ağ tıkanır ve her madenci mevcut alan için rekabet etmeye başlar.


Sharding, verileri birden çok düğüm arasında dağıtarak ve hareket halindeyken yeni blokların oluşturulmasını sağlayarak bu sıkışıklık sorununu ortadan kaldırması bekleniyor. ETH 2.0 yükseltmesi, ETH protokolünü 64 farklı zincire bölmek ve veri işleme görevini mevcut tüm düğümlere aynı anda dağıtmak için Shard zincirini kullanacak.


Doğrulayıcılar ve Madenciler





Yükseltmenin bir başka özelliği de madencilerin ve doğrulayıcıların birleşimidir. Doğrulayıcılar, yeni bir ETH setini madencilik yapmak yerine, blok zinciri ağındaki Ethereum protokolünü korumak ve stabilize etmek için artık ETH tokenlerini stake edecekler.


Doğrulayıcı olmak için, minimum 32 ETH'ye sahip olmak, onu stake etmek ve resmi bir para yatırma sözleşmesine yatırmaktır. Doğrulayıcı olarak ne kadar çok blok doğrularsanız yeni sürümde o kadar fazla kar elde edersiniz. Bir doğrulayıcı için hisse senedi faizinin APR'si %5 ila %10 arasında değişmektedir.


Doğrulayıcı düğümlerin her saat çevrimiçi olması gerekir. Bir doğrulayıcı, Ethereum ağı tarafından kendilerine tahsis edilen bir doğrulama görevini kaçırırsa, böyle bir doğrulayıcı para cezasına çarptırılır. Bir doğrulayıcı yanlış ve kötü niyetli doğrulamaya girerse, ağ, bahis konusu 32 Ether'e el koyacaktır.


Şu anda doğrulayıcılar, ETH2.0 yükseltmesi tam aktivasyonun 1. aşamasına ulaşana kadar stake edilen Ether'lerini kullanamaz veya aktaramaz.


ETH2.0 yükseltmesinin nasıl dağıtılacağını ve yeni Ethereum sürümünün temel özelliklerini inceledikten sonra, ETH 2.0 madenciliği için Gate.io platformunun nasıl dağıtılacağını açıklayacağız.



Gate.io ETH 2.0 Madenciliği






Gate.io, ticaret yapmanıza, takas etmenize ve kripto ile ilgili diğer faaliyetlere katılmanıza olanak tanıyan akıllı, güvenilir ve sağlam bir kripto para birimi platformudur.


Gate.io tarafından sağlanan kripto ile ilgili işlevlerden biri de ETH 2.0 madenciliğidir. Bu platform, kullanıcılarına esnek bir ETH2 staking çözümü sunar.


Gate.io, ETH2.0 madenciliğine katılmak isteyen kullanıcıları için istikrarlı çalışan bir Ethereum altyapısına ve olgunluk varlık yönetimi çözümüne sahiptir.


Daha fazla kullanıcının ETH 2.0 madenciliğine katılmasını sağlamak ve bu kullanıcılar için esnek hale getirmek için Gate.io, katılım için bir kupon olarak ETH 2 tokenlerini sağlar.


Dolayısıyla, Get.io platformunda ETH2 pozisyonunu koruduğunuzda, ETH2.0 madenciliğine katılma sözü veriyorsunuz ve taahhüdünüzün eşdeğerini alaca ksınız. Örneğin, 1 ETH2 rehin verirseniz, 1ETH'ye eşdeğer varlığınız olur.


ETH 2.0 hissesine katılmak ve Gate.io platformu aracılığıyla doğrulayıcı olmak kolaydır. İlk olarak, gate.io'ya kaydolmanız veya bir hesap oluşturmanız gerekecektir. Bir sonraki adım, USDT ve ETH piyasalarında ücretsiz olarak ETH2 almak veya satmaktır.


Sonuç






Ethereum Sürüm 2.0, son geliştirme aşamasındadır ve Haziran 2022'ye kadar gerçekleşmesi beklenen zorlu bir sürecin ardından tam olarak faaliyete geçecektir.


ETH2'nin akıllı özellikleri, daha hızlı işlemler, gas ücretlerinde azalma, tıkanıklığın ortadan kaldırılması ve bir dizi başka avantaj sağlayacaktır.


Ek olarak, madencilik modası geçmiştir ve madenciler madencilik faaliyetleri için artık yeterli ödül alamayacaklar. ETH 2.0'da stake etme ve madencilik daha karmaşık hale gelecek. Ancak Gate.io, kullanıcılarına esnek bir stake çözümü sunmuş ve yüksek giriş engellerini ortadan kaldırmıştır.





Yazar: Gate.io Araştırmacısı Valentine. A, Çevirmen: Baturalp BALCI

Bu makale sadece araştırmacının görüşlerini yansıtmakta olup, yatırım önerisi niteliği taşımamaktadır.

Gate.io, bu makalenin tüm haklarını saklı tutar. Gate.io'ya atıfta bulunulması koşuluyla makalenin yeniden yayınlanmasına izin verilecektir. Her durumda, telif hakkı ihlali nedeniyle yasal işlem yapılacaktır.


BTC/USDT + 3.16%
ETH/USDT + 2.19%
GT/USDT + 1.05%
Şansınızı Kutusundan Çıkarın ve $6666 Ödül Kazanın
Hemen Kaydol
Hemen 20 Puanı alın
Yeni Kullanıcıya Özel: Puanları hemen talep etmek için 2 adımı tamamlayın!

🔑 Gate TR hesabı açın

👨‍💼 24 saat içinde KYC (Müşterini Tanı) işlemlerini tamamlayın

🎁 Puan Ödüllerini Alın

Hemen Alın
Dil ve bölge
kur

Dil ve bölgeyi seçin

Gate.TR'ye mi gideceksiniz?
Gate.TR artık aktif.
Tıklayıp Gate.TR'ye gidebilir veya Gate TR'da kalabilirsiniz.