• Dili ve Kuru Değiştir
  • Tercih Ayarları
    Yükselen/düşen rengi
    Başlangıç-Bitiş zamanı değişim yüzdesi
Gate Blog

Kripto haberlerine ve içgörülerine Açılan Kapınız

Gate.io Blog Gate.io Üzerinden Kripto Para Ödünç Verme _Crypto Lending_

Gate.io Üzerinden Kripto Para Ödünç Verme _Crypto Lending_

26 May 22:12


Kripto ödünç verme (Crypto Lending), kullanıcıların hedefleri doğrultusunda kâr elde etmek için kripto para birimleri ödünç vermelerine olanak tanıyan sistemdir. Eğer kripto paranız yoksa gate.io'daki hesabınızdan kredi çekip yatırım yapmaya başlayabilirsiniz. Krediyi artı faizi iade ettiğinizde, anaparanızı alırsınız ve teminatınız açılır hale gelir.


Kripto Kredisi tabi ki riskleri ile birlikte gelir. Örneğin, akıllı sözleşme saldırıya uğrarsa kayıplar olabilir, ancak gate.io bu endişeyi ortadan kaldırıyor; platform genelinde uygulanan güvenlik protokolleri sayesinde bu tarz riskerl karşısında güçlü önlemler alınmaktadır.

Ayrıca, teminat olarak değişken bir coini ödünç verirseniz ve değeri düşerse, likid olursunuz. Borç vermeyi veya ödünç almayı kabul etmeden önce uygun şekilde şartları araştırmak ve şartları anlamak gerekir, çünkü fonlarınıza ne zaman erişebileceğinizi ve ilgili faizi bilmemek bir kayba yol açabilir.

Kaynak: Gate.io


Kriptoya yatırım yapmak, çok fazla belirsizlikle birlikte gelir ve özellikle vadeli işlemler alırken veya oldukça değişken bir coini stake ederken endişe yaşayabilirsiniz. Bununla birlikte, kripto para piyasasından para kazanmanın tek yolu alım satım değildir. Kripto Para Ödünç Verme (Crypto Lending), fonlarınızı ödünç vermenizi ve bundan kâr etmenizi sağlayan bir hizmettir. Kripto Kredisi zahmetsiz, basit ve ucuz bir hizmet olarak görülmektedir. Bir kullanıcının coinlerini başka bir kullanıcıya bir ücret karşılığında kiralaması ile bu sistem çalışır. Kredi vermenin yolları farklı platformlar arasında farklılık gösterir. Ancak bu makale, gate.io platformunda kripto kredisi üzerinde odaklanmıştır.

Kolayca Kripto Para Ödünç Verin




Bir kredinin başarılı olması için bir borç veren, bir borç alan ve bir kripto değişim platformu olmalıdır. Bu kredinin onaylanabilmesi için, teminat gerektirmeyen anlık krediler kullanılmadığı sürece teminat sağlanması gerekir. Öte yandan, borç verenin coinleri süreci yönetecek ve faizden bir pay alacak bir havuza koyması gerekiyor. Kullanıcılar, belirli bir faiz oranında borç vermeyi talep edebilir ve bir borçlunun işlem şartlarına uymasını bekleyebilir.

Gate.io’da Kripto Para Nasıl Ödünç Verilir?




Kaynak: gate.io



Aşağıda gate.io platformunda kripto paranın nasıl ödünç verileceği adım adım anlatılmıştır;

  • Adım 1: Gate.io hesabınızda oturum açın veya önceden mevcut bir hesabınız yoksa bir tane oluşturun. Üst gezinme çubuğunda "Finans"ı aratın ve "Kripto Kredisi"ne tıklayın.


  • Adım 2: "Kripto ödünç verme" sayfasında, ödünç verilen bir kripto para birimi seçmeniz ve "Miktar" ve "Oran"ı istediğiniz gibi doldurmanız ve ardından "Tamam"ı tıklamanız gerekir.


  • Adım 3: Ödünç verme talimatı başarıyla verildikten sonra, "Ödünç Verme Geçmişi" altındaki "Teklif" sekmesinde görüntüleyebilirsiniz. Herhangi bir hata fark ederseniz veya fikriniz değişirse, siparişi ödünç verilmeden önce iptal etmek için "İptal" düğmesini de tıklayabilirsiniz.


  • Adım 4: Sipariş eşleştirildiğinde, "Tahsilat" sekmesinde ödeme ilerlemesini izleyebilir ve "Otomatik Yenileme"yi etkinleştirip etkinleştirmemeye karar verebilirsiniz.


  • Adım 5: Ödenen siparişler "Kapalı" sekmesinde görülebilir. Uygulamada coinlerinizi nasıl ödünç vereceğinize ilişkin talimatlar burada özetlenmiştir.


NOT:

  • Borçlu, borç verme süresinin süresini belirleyen avans ödemesi başlatma hakkına sahiptir.


  • Her sipariş için otomatik yenileme etkinleştirilebilir/devre dışı bırakılabilir.



GATE.IO




Gate.io, kullanıcıların kripto para birimlerini kendi aralarında işlem yapmaları, ödünç almaları, ödünç vermeleri, satın almaları veya satmaları için kripto tabanlı bir platformdur. Gate.io, istikrarlı coinler üzerinde getiri sunar ve ödünç alabileceğiniz ve ödünç verebileceğiniz geniş bir coin marjı (200 coine kadar) sağlar ve bu durum, onu böyle bir fırsat sunan tek platform haline getirmekte. Gate.io, platformun her yerindeki birinci sınıf güvenlik protokolleri sayesinde en iyi kripto borsalarından biri olarak yüksek puan almıştır.


Sonuç




Kripto kredisi hem borç alan hem de borç veren için fayda sağlayan bir işlem olarak görülmektedir. Sadece kripto paralara sahip olarak pasif gelir elde etmenin yollarını yaratmak, yeni bir olasılıklar dünyasının kapılarını açmakta. Kripto kredisine dahil olmayı seçerseniz, bunu güvenilir bir platformda yapmanız gerekir. Blockchain, kripto kredisini ilgilenen herkesin elinde harika bir araç haline getirerek kredi alma sürecini basitleştirmektedir.



Yazar: Gate.io Gözlemcisi: M. Olatunji Çevirmen: Baturalp BALCI

* Bu yazı sadece gözlemcilerin görüşlerini yansıtmakta olup herhangi bir yatırım önerisi niteliği taşımamaktadır.

*Gate.io bu makalenin tüm haklarını saklı tutar. Gate.io'ya atıfta bulunulması koşuluyla makalenin yeniden yayınlanmasına izin verilecektir. Diğer tüm durumlarda, telif hakkı ihlali nedeniyle yasal işlem yapılacaktır.


BTC/USDT -3.35%
ETH/USDT -3.76%
GT/USDT -1.60%
Şansınızı Kutusundan Çıkarın ve $6666 Ödül Kazanın
Hemen Kaydol
Hemen 20 Puanı alın
Yeni Kullanıcıya Özel: Puanları hemen talep etmek için 2 adımı tamamlayın!

🔑 Gate TR hesabı açın

👨‍💼 24 saat içinde KYC (Müşterini Tanı) işlemlerini tamamlayın

🎁 Puan Ödüllerini Alın

Hemen Alın
Dil ve bölge
kur

Dil ve bölgeyi seçin

Gate.TR'ye mi gideceksiniz?
Gate.TR artık aktif.
Tıklayıp Gate.TR'ye gidebilir veya Gate TR'da kalabilirsiniz.