• Dili ve Kuru Değiştir
  • Tercih Ayarları
    Yükselen/düşen rengi
    Başlangıç-Bitiş zamanı değişim yüzdesi
Gate Blog

Kripto haberlerine ve içgörülerine Açılan Kapınız

Gate.io Blog Bir Token Nasıl Değerlendirilir

Bir Token Nasıl Değerlendirilir

24 May 09:23

[TL; DR]


Piyasada birkaç kripto tokeni var. Akıllı olsalar da, hiç yatırım yapmamalısınız.


Yatırımınıza layık en iyi jetonu belirlemek için bir jeton değerlemesi yapmak en iyisidir.


Yatırım yapmadan önce, tokenin değerini bilmek için fiyat artışı, geri alım ve temettüleri göz önünde bulundurmalısınız.


Bazen bir yatırımcı olarak, bir tokenin değerlerini belirlerken bazı zorluklarla karşılaşmanız olasıdır.


Bu zorluklardan bazıları, bir jetonun kısa geçmişi, başarı oranı ve kripto projelerinin birbirine bağımlılığını içerir.


Pazar büyüklüğü, arz ve talep, kripto pazarındaki jetonların değerini etkiler.


Anahtar Kelimeler: Token, Kripto para, değer, yatırımcı, yatırım, piyasa, meraklılar, geri alımlar, temettüler.



[Tam Makale]


Çoğu yatırımcı veya kripto meraklısı, blok zinciri ve ücretlendirme üzerindeki çeşitli belirteçleri belirleme eğilimindedir. Yatırım yapmadan veya bir pazara dalmadan önce, seçenekleriniz arasında en iyisine dair arka plan araştırması yapma eğilimindesiniz.


Örneğin, kripto para biriminde, yatırım yapmak ve bir veya iki jeton almak istediğiniz bir milyon dolarınız var. Blok zinciri ağında yüzlerce kripto jetonu bulunduğundan, en iyi seçenek konusunda kafanız karışır.


Bir kripto sahibi ve uzmanı olarak, dijital varlıklarınızı arama ve sürekli olarak onların değerini arama eğilimindesiniz. Varlıklarınızın değerini belirlemek için bir token değerlemesi yapmanız gerekecektir.


Kripto para jetonları değerlemede hisse senetlerine benzer. Blok zincirinde değişen değerlere sahip birkaç jeton vardır. Kripto jetonlarınızın değerini bilmek size dijital varlığınızın ekonomik yapısını verir.

Resim: Benzinga


Jetonlarınızın değerini öğrenmek için bu üç kaynağı göz önünde bulundurmalısınız.



Fiyat Takdiri



Bir jetonun değerini belirlemek için ilk kaynak veya kriter fiyat takdiridir ve fiyat takdiri tüm jetonlar için geçerlidir ve benimseme ile yönlendirilir.


Fiyat artışı ilkesi, tüm ekonomik değerin spekülasyon ve varsayımlara dayanmasıdır. Sonuç daha sonra token sahiplerinin toplam sayısı arasında bölünür.


Fiyat değerlemesinde, jetonların sahipleri ne kadar fazlaysa, fiyat o kadar yüksek artmaya devam edecektir.



Geri Alım



Kripto jetonları değişkendir ve enflasyonla ilişkilidir ve bu oynaklıklar sahipleri için çok büyük kayıplara yol açabilir. Yatırımlarınızın ve varlıklarınızın güvende olmasını sağlamak için geliştiricilerinin ve paydaşlarının geri alımlarda bulunduğu belirteçleri göz önünde bulundurmalısınız.


Kriptodaki geri alımlar, seçkin hissedarların ve firmaların daha önce satılmış olan hisseleri yeniden satın aldıkları zamandır. Firmalar, diğer “atıl” hisselerin değerini artırmak için hisseleri geri alırlar; Yatırımcıları çekmek ve onlara karlı teklifler göstermek için geri alım da yapılır.


Geri alımı destekleyen bir token için büyüme ve istikrar bir kez ikincil ticaret için listelenir. Ayrıca geri alım, likidite artışı sağlar ve uzun vadeli büyümeyi destekler. Sahipler ve yatırımcılar, tokeni uzun süredir HODL'ye almak için motive oldular.


Örneğin, BNB belirteci her üç ayda bir geri alıma izin verir ve Binance kârının %20'sini BNB belirteçlerini geri almak için kullanır. Kripto para birimlerindeki geri alımlar (önceden tanımlanmış ve kodlanmış) akıllı sözleşmeler aracılığıyla gerçekleştirilir.



Temettüler



Bir jetonun değerini belirlerken dikkate alınması gereken son kriter, temettü ödeyip ödemediklerini ve nasıl ödendiğini bilmektir. Kripto tokenlerindeki temettüler, geleneksel temettülere benzer.


Bir jetona veya birden fazla jetona yatırım yaparsanız, bunları blok zinciri teknolojisinde stake edebilirsiniz. Eğer bahis yaparsanız ve ağ kar ederse, kardan ödüllendirileceksiniz.


Sahiplerine temettü ödeyen kripto tokenlerinden bazıları Ku Coin (KCS), Decred (DCR), Komodo (KMD), FTX, BitMax (BTMX) ve diğer birkaçıdır.



Kripto Para Biriminde Token Değerlemesinin Zorlukları



Yatırım yapmadan önce bir tokenin değerini bilmek öncelikle spekülasyona dayanır. Kripto piyasasının yükselişine ve düşüşüne hiçbir düzenleme rehberlik etmiyor, bu nedenle belirtecin uzun vadede nasıl bir ücret alacağını belirleyemez, yalnızca tahmin edebilirsiniz.


Bir dijital varlığın değerlemesini yaparken bir yatırımcı veya kripto meraklısı olarak karşılaşabileceğiniz zorluklardan bazıları şunlardır;



Kripto Tokenlerinin Kısa Tarihi



2009'da piyasaya sürülen Bitcoin (BTC) yanı sıra, diğer tokenlerin çoğu kripto pazarında nispeten yenidir. Bu nedenle, piyasada yalnızca birkaç yıl geçirdikleri için bu belirteçlerin zaman içinde nasıl ilerlediğini belirlemek zordur.


Yapılacak tahminler dar ve ağırlıklı olarak varsayımlara dayalı olacaktır. Bu durum yatırımcılar için çoğunlukla yanlış veya yanıltıcı değerlemelere yol açmaktadır.



Büyüme/Başarı Oranı



Blok zinciri ağındaki çoğu kripto paranın başarı oranları cesaret verici değil. Bu jetonların çoğu, piyasaya sürülmenin veya listelenmenin ilk aşamalarında pompalanır; bir süre sonra batarlar ve yatırımcıları zarara sokarlar.

Nakit akışlarını ve kazançları durağan madeni paraların geleceğine yansıtmak zordur.



Karşılıklı Bağımlılık



Birçok blockchain uygulaması ve projesi diğerlerine bağımlıdır. Bazıları ya diğerlerinin bir yan kuruluşu olarak ya da mevcut bir blockchain uygulamasının hard fork'u olarak piyasaya sürüldü.


Bağımlılık riski, yatırımcıların tokenları değerlendirirken karşılaştığı zorluklardan biridir. Örneğin, Ethereum veya Bitcoin üzerine inşa edilmiş bir kripto jetonu, Ethereum veya Bitcoin piyasa gücünden doğrudan veya dolaylı olarak etkilenecektir. "Üst" projeye yapılan bir saldırı veya derleyicideki bir hata, katmanını otomatik olarak etkiler.



Tokenlerin Değerini Etkileyen Faktörler




Resim: Orta


Çoğu durumda, ne olduğunu tahmin edemezsiniz. kripto piyasasında olacak. Ancak, doğru çıkacak bazı tahminler yapabilirsiniz. Bir yatırımcı olarak, bu faktörlere karşı dikkatli olmalısınız. Onlar içerir;



Arz Ve Talep



Herhangi bir hesaplama veya aritmetik olmadan bir jetonun değerini belirlemeden önce, kriptoda talep ve arz kavramını anlamalısınız. Bir kripto tokenin ağırlığının artması için mevcut arz oranından daha yüksek talep görmesi bekleniyor.



Pazar Büyüklüğü



Bir jetonun pazar büyüklüğü esastır. Ne kadar süredir listelendiğine bakılmaksızın, jetonun ne kadar ileri gittiğini ve çeşitli konumlarda benimsendiğini bilmelisiniz. Bazı belirteçler belirli bir bölgede yoğunlaşır ancak orada yaygın olarak kabul edilirken, bazıları birkaç yere dağılmış ancak tüm bu yerlerde az sayıda yatırımcıya sahip.



Sonuç



Bir jetonun değerini bilmek size en iyi yatırım seçimi hakkında gerekli bilgiyi verir. Kripto piyasasında birkaç token var ve çizelgelere ve tablolara baktığınızda çoğunun yatırıma değer olduğunu anlıyorsunuz.


Ancak en iyi kararı vermek ve yüksek yatırım getirisinden emin olmak için bu makalede vurgulanan kriterleri, kaynakları ve faktörleri göz önünde bulundurmalısınız.



Yazar: Valentine. A , Gate.io Araştırmacı


Bu yazı sadece araştırmacının görüşlerini yansıtmakta olup herhangi bir yatırım önerisi içermemektedir.


Gate.io bu yazının tüm haklarını saklı tutar. Gate.io'ya atıfta bulunulması koşuluyla makalenin yeniden yayınlanmasına izin verilecektir. Her durumda, telif hakkı ihlali nedeniyle yasal işlem yapılacaktır.




BTC/USDT -3.66%
ETH/USDT -4.07%
GT/USDT -1.03%
Şansınızı Kutusundan Çıkarın ve $6666 Ödül Kazanın
Hemen Kaydol
Hemen 20 Puanı alın
Yeni Kullanıcıya Özel: Puanları hemen talep etmek için 2 adımı tamamlayın!

🔑 Gate TR hesabı açın

👨‍💼 24 saat içinde KYC (Müşterini Tanı) işlemlerini tamamlayın

🎁 Puan Ödüllerini Alın

Hemen Alın
Dil ve bölge
kur

Dil ve bölgeyi seçin

Gate.TR'ye mi gideceksiniz?
Gate.TR artık aktif.
Tıklayıp Gate.TR'ye gidebilir veya Gate TR'da kalabilirsiniz.